ženska pomlad Dobra karma

TO je bolj pomembno, kot tuhtanje, kdaj bo težkih...

inja zalta Svet24.si

Inja pozvala k medsebojni pomoči in kritikom ...

PER-upokojenci trgovina nemcija-reuters Reporter.si

Nemški izhod iz karantene: dalj časa bi v ...

koronavirus, ukc-ljubljana, vstopna-točka, klinični-center Svet24.si

Včeraj zaradi koronavirusa umrli še dve osebi

20200303-00993114 Necenzurirano

Razkrivamo vladni trik za zvišanje ministrskih ...

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

2_Nuša Rojs Njena.si

Nuša Rojs spet z Mijom

Kolumna
Črno-bele sanje

Črno-bele sanje

Karmen Spacapan, 28.11.2019 08:00:00

Že kot majhna deklica sem bila ljubiteljica dobrih filmov. Všeč so mi bili tudi zelo stari črno-beli in nemi filmi. Kar spomnim se, kako sem cele popoldneve preživljala v družbi »Štanjota in Oljota«.

Delite na:

Takrat sem ju tako imenovala. Stan in Olio sta bila dva lika iz mojega otroštva, ki ju ne bom nikoli pozabila. Še eden, ki je naredil zelo velik vtis name, je brez dvoma Charlie Chaplin. Sicer moram povedati, da sta mi bila Stan in Olio mogoče malce bolj blizu, kajti zdela sta se mi tako simpatično zabavna, primerna tudi za otroke. Charlie Chaplin pa je bil drugačen, trpeč, nostalgičen ... Včasih mi je bil celo malce grozljiv. Mogoče zaradi obrazne mimike in zaradi tega, ker je bil naličen, ker je na neki način skrival svoj pravi obraz.

Spomnim se, da me je njegova zgodba presunila. Ko je Robert Downey Junior tako mojstrsko prikazal življenje tega velikega umetnika, sem bila prevzeta. Nad vsem, kar je obkrožalo velikega Chaplina, nad njegovim delom, življenjem, razmišljanjem. Predvsem pa me je presunil igralec, ki ga je tako mojstrsko upodobil – Robert Downey Junior. Ja, priznam, to je eden mojih najljubših igralcev. S to vlogo sem ga še bolj vzljubila.

STANJO IN OLIO PRAVA DVA.jpg
Stan in Olio - Prava Stan in Olio
PR

Skratka, Chaplinovo biografijo sem si ogledala, v prihajajočem tednu pa si bom na TV Slovenija 1 ogledala še film o Stanu in Oliu, ki je v kinematografe prišel leta 2018, zdaj pa ga že lahko gledamo na televiziji. Predvidevam, da bo sredin večer spet obudil nekaj spominov, in ker se zelo dobro poznam, že zdaj vem, da bom po ogledu tega filma še enkrat pogledala Chaplinovo biografijo. Res se mi zdi, da je čas velikih filmov žal mimo ... Mogoče sem pa le malce nostalgična, november je bil kar težek in precej turoben mesec. No, začenja se veseli december in z njim enkratni filmski izbori na skoraj vseh televizijskih programih. Skratka, tople nogavičke, čajček ali topel kakav, daljinec in uživanje!