Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Kolumna
Bo trumparije odpravljal in popravljal lepi George?

Bo trumparije odpravljal in popravljal lepi George?

Branko Kastelic, Zvezde, 13.03.2018 16:30:50

Vam je, zlasti bralkam, všeč George Clooney?

Delite na:

Kako? Kako morem kaj takega vprašati? Da je všeč vsem ženskam? Res? Čisto vsem? Ne verjamem. Ni pomembno. Pomembnejše je, da je že dolgo eden od najbolj priljubljenih moških na svetu. Čeprav je bil, ali pa ravno zato, ker je bil, zelo dolgo, do 53. leta, samski. In slovel kot … kavalirski ženskar. Legenda pripoveduje, da pri več kot eni generaciji žensk povzroči najmanj povišanje srčnega utripa, pogosto pa tudi vlaženje v zelo skritem kotičku telesa, posebno če ga ne samo gledajo, temveč tudi poslušajo. Ja, njegov glas seže ženskam zelo globoko. Tako je že, odkar je bil prikupno zmeden dr. Ross v televizijski seriji Urgenca. Oboževalke niso vedele, ali pa niso hotele vedeti, da je bil enkrat že poročen. Temnolas in dolgolas, pri osemindvajsetih, se je na hitro v Las Vegasu poročil s šest starejšo igralko Talio Balsam. Ločila sta se po treh letih. Veliko let pozneje je dejal, da takrat ni bil primeren za moža. To očitno ni bil naslednjih dvaindvajset let, ko je imel niz spremljevalk, od natakaric do igralk.

Njegove samskosti je bilo konec kmalu po tistem, ko je pred dobrimi štirimi leti srečal trinajst let mlajšo humanitarko in odvetnico za človekove pravice Amal Alamuddin. Nedavno je naredil dobro reklamo zmenkom na slepo, saj je prvič razkril, kako jo je srečal. Začetek konca Clooneyjeve samskosti sta prinesla večer in noč v oktobru leta 2013. Zaradi telefonskega klica skupne prijateljice. Dejala mu je, da se bo ustavila pri njem doma, in ga vprašala, ali lahko s seboj pripelje prijateljico. Še preden sta prišli, ga je poklical tudi njegov agent in jasnovidno rekel: »Srečal sem to žensko, ki prihaja v tvojo hišo. Poročil se boš z njo …« Za dobro mero Clooney ni bil doma sam, saj sta bila na obisku njegova starša. Z drugimi besedami: bodoči mož, tašča in tast so Amal spoznali v istem večeru. Amal je ostala vso noč, ki ima svojo … moč. Vso noč sta ostala pokonci in se samo pogovarjala. Vse drugo je, kot pravimo, zgodovina. Kratka zgodovina. Sedem mesecev po tem večeru je trinajst let mlajšo Amal zaprosil za roko. Pet mesecev pozneje sta imela romantično poroko v Benetkah. In junija lani postala starša dvojčkov Elle in Alexandra. 

Bolj ko ga Američani, ki poznajo njegovo spogledovanje s politično kariero, gledajo v družbi Amal, več si jih želi, da bi se čim prej odločil za predsedniško kandidaturo. Strinjam se s tistimi ameriškimi demokrati in liberalci, ki mislijo, da bi Clooney zagotovo rešil Ameriko pred še enim Trumpovim mandatom. To, kar potrebuje levica v ZDA, ki je seveda nekaj drugega, kot je v Evropi, je karizmatični kandidat, ki bi na naslednjih volitvah leta 2020 odplaknil nevarnega, nadutega važiča Trumpa ali njegovega naslednika (ker sem optimist, upam, da bodo Trumpa zaradi enega od dveh razlogov odpoklicali še pred koncem prvega mandata). Clooney ima zdaj, po zaslugi Amal, vse, kar potrebuje za predsedniško kandidaturo. Že prej je imel priljubljenost, šarm, politično ozaveščenost. Zdaj ima tudi družino in srečen zakon z lepotico in intelektualko, ki je popolna za prvo damo. Ko so ga leta 2011 vprašali, ali bi kandidiral za predsednika, je dejal: »Zakaj bi se kdor koli prostovoljno odločil za to službo?« Letos je na isto vprašanje odgovoril precej drugače: »Bi rad bil predsednik? Hm, zveni zabavno.« Hotel je zveneti sarkastično, pa mu ni uspelo.

Clooney je hollywoodsko nasprotje seksualnega plenilca Weinsteina. In politično, človeško in moško nasprotje Trumpa, ki se je sam pohvalil, da je seksualni grabežljivec, ki ženske »kar zagrabi za pičko«. Ko je ameriški desničarski tisk trdil, da si je »liberalni Hollywood zatiskal oči pred Weinsteinovimi spolnimi zlorabami«, je Clooney dejal, da je republikanska desnica ignorirala podobne obtožbe proti Trumpu: »V liberalnem Hollywoodu je bil ta tip ob službo, onega drugega tipa pa so izvolili za predsednika.« Neverjetno. Res. Še vedno. Še vedno ne morem reči ali napisati skupaj besedi predsednik in Trump.

Dajmo, Clooney, odloči se, nekdo mora ustaviti plaz nevarnih trumparij in spraviti s politične scene vse te neznosne posiljene nasmehe, šobljenje, spakovanje, kriljenje z rokami, male prstne krogce …