venera Dobra karma

Retrogradnost planetov: čas za ponavljanje, ...

donald-trump, melania-trump Svet24.si

VIDEO: Ob Donaldu mračna Melania. Ob tem, kar je ...

matej lahovnik-pl Reporter.si

Poglejte, koliko so davkoplačevalce stali ...

prometna nesreča, btc, tovornjak, kolesarka Svet24.si

FOTO: Huda prometna nesreča v ljubljanskem ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ere Petra Vriska je konec

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

franko bajc Njena.si

Franko, kot ga še niste videli

Kolumna
Barbi skozi rožnata očala

Barbi skozi rožnata očala

Barbi Šov, 20.03.2020 10:04:27

Delite na:

Narava se sramežljivo oblači v pomladne barve, zrak se polni z nežnimi vonjavami brstenja, sveži travni snopi bujno zelenijo, nebo je jasno in čisto. Vsebnost izpušnih plinov v zraku že dolga desetletja ni bila tako nizka in Slovenijo preletava le nekaj letal, ki bodo v našem zračnem prostoru dobrih pet minut. Imamo razmere, za katere se naravovarstveniki ne bi mogli izboriti niti v desetletjih srditega boja. Jej, če bi imeli še cepivo, ki bi našo domovino in svet odrešilo tega zastrašujočega virusa, bi imeli vse. Ampak potem vsega zgoraj naštetega v naših kratkih življenjih ne bi nikoli doživeli.

V času izolacije sem si privoščila kratek pobeg s kolesom v park, sicer sem doma in kujem nove ideje za novo predstavo, ki bo čez kako leto ugledala luč sveta. Ko bo korona že zdavnaj pozabljena in bomo spet »kofetkali in pirčkali« na kaki terasi, ko nas ne bo strah za naše babice in dedke, ki so v teh časih najbolj ranljiva skupina. Saj so pravzaprav vedno, ampak ta smrtonosni hudič nam je to pokazal siloviteje kot kadarkoli prej.

Radovednost me daje, kaj vse počnejo zdaj ljudje. Sama v tem času brez dela (beri: brez predstav) pospravljam, generalno čistim stanovanje. Mečem stran vso navlako, moj dragi pa odnaša smeti. Midva sva navajena tičati skupaj vse dneve, le brezdelje nama ni toliko blizu. Ampak se človek hitro navadi. In veliko se presmejiva. Smejte se tudi vi, dragi bralci, kajti: smeh je zdravilo, naj ga bo obilo!