Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kolumna
Akcije v Združenem kraljestvu

Akcije v Združenem kraljestvu

Brane Kastelic, Zvezde, 16.04.2019 12:58:12

Akcija se od akcije razlikuje.

Delite na:

Ne gre za eno od najbolj priljubljenih akcij v Sloveniji (v trgovinah), temveč za očitno premalo priljubljeno »action in bed«, akcijo v postelji na našem Otoku, kjer prejšnjikrat opisani brexit slabo vpliva tudi že na seks. Zaradi brexitskih prepirov parov in skrbi o tem, kaj prinaša brexitska norost, ki je v preštevilnih probrexitskih Otočanih prebudila agresivnost, primitivnost in v bistvu nenaravno navdušenje nad desničarskimi populisti in dala krila skrajni desnici …

Se opravičujem! Kako lahko človek preide z nečesa, kar ima rad (seks), na nekaj, česar ne prenese (desnica)?
O akciji torej. Kako pogosto, kako dobro, v katerih položajih, kje vse in tako naprej se Otočani prepuščajo mesenim užitkom? Največ naj bi seksali na severovzhodu Anglije, kjer dobra tretjina trdi, da seksa več kot najmanj petkrat na mesec. S tem se ne bi ravno hvalil.

Skoraj tretjina (29 %) vprašanih Britank in Britancev, ki so poročeni ali imajo stalne partnerje, v štirih tednih, preden so izpolnili anketo, ni seksala niti enkrat. Si predstavljate kaj tako nemogočega in neverjetnega?! Imaš partnerico ali partnerja ves mesec ob sebi v postelji, pa ne seksaš niti enkrat? To je tragično.
Najbolj tragično je bilo v štirih tednih pred anketo na Severnem Irskem, kjer kar štirideset odstotkov vprašanih ni niti enkrat seksalo.

Osemindvajset odstotkov vprašanih je prijavilo pet ali več seks seans na mesec. Vse, kar je pod dvanajst na mesec oziroma trikrat na teden, je žalostno in premalo. Po enkrat na mesec seksa dvanajst odstotkov parov, po dvakrat enajst odstotkov, po trikrat sedem odstotkov in po štirikrat trinajst odstotkov.

Kljub temu da v bistvu malo seksajo, sta skoraj dve tretjini (64 %) »na splošno zadovoljni s svojim spolnim življenjem«, dobra tretjina (36 %) pa nezadovoljna. Največji vir nezadovoljstva je premalo seksa, drugi največji pa kakovost seksa. Skoraj polovica vprašanih (49 %) bi rada seksala več kot zdaj, samo trije odstotki bi raje manj, slaba polovica (48 %) pa je povsem zadovoljna z zdajšnjo (majhno) količino.

Zakaj tisti, ki bi radi več seksali, ne seksajo večkrat? Največja ovira je utrujenost, ki v bistvu ni »zakonita« ovira, ker seks ni utrujajoč. Nekateri so izbrali več ovir. Skoraj polovica (49 %) je utrujenost prijavila kot glavno oviro za več seksa. Na drugem mestu so otroci (23 %), na tretjem pomanjkanje časa (21 %), na četrtem leta (14 %), na petem pomanjkanje samozavesti (10 %) … Četrtina (25 %) vprašanih ni izbrala nobene od ponujenih ovir in je navajala druge razloge, med njimi spolno neprivlačnost partnerja, večerni občutek napihnjenosti in tako naprej. Otočane so tudi spraševali, ali so kdaj poskušali popestriti spolno življenje s seksualnimi igračami, gledanjem porničev in drugim. Dobra tretjina (34 %) je že uporabila seksualne igrače, 21 odstotkov jih je že skupaj gledalo pornografijo, 13 odstotkov pa se jih je že šlo »igranje vlog« (on zdravnik, ona pacientka in podobno).

Spraševali so jih tudi, v katerih položajih najraje seksajo. Slaba tretjina (31 %) nima najljubšega položaja in ji je vseeno, v katerem položaju se dogaja akcija. Med ponujenimi položaji jih je največ (22 %) izbralo »pasji slog« (saj veste, od zadaj, kot pri kužkih), po osemnajst odstotkov jih je izbralo misijonarski položaj (moški na vrhu) in ženska na vrhu. »Žličkasti« položaj je najljubši petim odstotkom in tako naprej.

Na Otoku je kar nekaj igralk orgazma. Sedemindvajset odstotkov jih je že igralo. Devet odstotkov jih to pogosto počne. Trije odstotki pa vedno. Zakaj igrajo? Največ zato, da bi bil partner zadovoljen. Na drugem mestu so kot razlog izbrale: da bi se seks končal hitreje, in na tretjem: ker se mi zdi, da moram.

Če povzamem: seksa je na Otoku bolj malo. Državno povprečje je žalostno: manj kot trikrat na … mesec. Namesto najmanj trikrat na teden, ki jih priporočam tistim, ki se jim zdi glavno priporočilo o vsaj enkrat na dan nesprejemljivo. Kako? Da je kakovost pomembnejša od količine? Ne, ne, ne, ni tako preprosto. Količina je enako pomembna, kot je kakovost. Kaj pomeni, če – kot povprečna Otočanka in Otočan – seksaš manj kot trikrat na mesec, pa četudi je seks kakovosten? To predvsem pomeni, da zelo malo seksaš. In da ti bo nekoč zelo žal, da nisi več. Že kopica raziskav je pokazala, da ženske in moški kmalu po 65. letu najbolj obžalujejo to, da niso več ali veliko več seksali.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 15, 10. 4. 2019.