Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Kolumna
Ah, kako sem nostalgična!

Ah, kako sem nostalgična!

Karmen Špacapan, Vklop, 10.01.2019 07:46:44

»Mama, moja mama ... mamica.« To skladbico imam nastavljeno za zvonjenje, ko me po telefonu pokliče moja mama.

Delite na:

Mislim, da nisem edina, verjamem, da je ogromno takih, ki poznajo to skladbo in ki se jim zdi izjemna tudi kot melodija za zvonjenje. Prav tako pa mislim, da ni veliko takih, ki vedo, od kod prihaja. No, izvirna izvedba te skladbe pripada Kuzlam, meni osebno pa je izvedba skupine Videosex, s seksi Anjo Rupel na čelu, najbolj všeč. Prav tako mi je zelo všeč Anja. Imam to čast, da jo  poznam osebno, da se tu in tam družim z njo in njenim izjemno fantastično zabavnim partnerjem Alešem Klinarjem. Tako lepa oseba je ta naša Anja, da ni čudno, da je ves Beograd na nogah, saj se končno vrača tudi k njim. No, o tem se je Anja pogovarjala z našo Karmen Klinc in ji zaupala še marsikaj zanimivega.

ANJA GOT RUMENA.jpg
Anja Rupel
Osebni arhiv

Jaz pa Anjo občudujem tudi zato, ker je res krasna ženska, ki se zaveda svoje ženstvenosti. Čeprav je že praznovala abrahama, je še vedno nenormalno seksi, predvsem pa je vedno lepo in skrbno oblečena, naličena in urejena! Sama menim, da je prav, da smo ženske vedno take – da se počutimo dobro v svoji koži in v svojih oblačilih. Seveda me je to naučila moja mama Lidija, ki je prav tako te vrste ženska. Urejena, lepo počesana in samozavestna.

025mv.jpg
Jan Kreuzer
M24/Marko Vavpotič

Hja, samozavest ... Koliko samozavesti pa mora imeti nekdo, ki stopi na povsem prazen oder, pod katerim sedi polna dvorana, in mora zgolj s svojimi besedami zbrano občinstvo spraviti v smeh? O tem, kaj se lahko pripeti na takem odru, sem se pogovarjala s postavnim in zelo bradatim Janom Kreuzerjem. Pogovarjala sva se v enem od zanimivejših lokalov v prestolnici, v Nostalgiji. Ta lokal je kljub svoji majhnosti res poseben. Iz zvočnikov ves čas odmeva večinoma rockabilly glasba, stene so okrašene z raznimi »retro« zadevami, na stropu visi celo voziček iz 50. let, sušilci za lase, stari reklamni panoji ... Vse stvari, ki nas popeljejo kar nekaj desetletij nazaj v čas. Lepo, nekako romantično in seveda nostalgično.

49401445_342627136467316_4054299310374780928_n.jpg
zabavnik
PR

Tudi sama rada z mislimi potujem v čas, ko sem bila še majhna deklica in ko sem se zabavala na preproste načine: pred blokom s prijatelji, s kužkom Jakijem ali z Zabavnikom v roki. No, moram povedati, da me zdaj preplavljajo res enkratni občutki, saj se delček mojega in vašega otroštva vrača! Konec tega meseca se bo v Slovenijo vrnil legendarni Politikin Zabavnik. Si predstavljate, kako bi bilo, če bi naši otroci skrajšali čas, ki ga presedijo pred računalniki, igralnimi konzolami ali z nepremičnim pogledom v pametne telefone, ter ga preusmerili v branje? In to ne kar »eno« branje, temveč branje, ki je poučno, zanimivo, razvedrilno. Vse to je bil in bo Politikin Zabavnik, o katerem smo se prav tako razpisali v tej številki Vklopa.

Prijetno branje!

Objavljeno v reviji Vklop št. 2, 10. 1. 2019.