Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Zadali so si rešiti vse svoje in svetovne probleme

Teja Pelko, 26.12.2020 12:21:32

Prihaja prva interaktivna spletna komedija, v kateri nastopajo vrhunski zabavljači. Z "Optimisti", kot so si nadeli ime, smo se pogovarjali za revijo ★★★ VKLOP/STOP ★★★

Delite na:
Zadali so si rešiti vse svoje in svetovne probleme
Ker smo bili zaradi korone večji del leta obsojeni gledati posnetke nastopov iz teatrov, je Lado s svojo ekipo zasnoval predstavo Optimisti. K njej je znova povabil prijatelja Rifleta, na novo pa se jima je pridružil Goran Hrvaćanin – Gojko Ajkula. Sebastjan Oblak

Prvaki gledališke, filmske, on-line in TV-zabave Lado Bizovičar, Janez Hočevar - Rifle in Goran Hrvaćanin imajo dovolj novega koronavirusa, ki jim preprečuje, da bi ljudi zabavali v živo.

Zato so združili moči in še z dvema mojstroma humorja, Juretom Karasom in Nejcem Gazvodo, ki sta poskrbela za scenarij in režijo, pod okriljem SiTi Teatra ustvarili prvo slovensko interaktivno spletno komedijo v živo z naslovom Optimisti, z velikopoteznim ciljem: rešiti vse svoje in svetovne probleme. Težava je seveda v tem, da imajo preveč dobrih idej in premalo samokritike – zato bodo potrebovali tudi vašo pomoč.

Optimisti 2
Pri Ladu Bizovičarju smo vajeni projektov, s katerimi premika meje zabave v Sloveniji. Naj spomnimo samo na stadionski spektakel Notpadu lajv?!, udarne TV-roaste Na žaru, Predstavo za vsako priložnost, Slovensko musko od A do Ž, Slovensko literaturo od A do Ž in monokomedijo Fotr.
Sebastjan Oblak

Kateri problemi trenutno najbolj pestijo Gojka, Rifleta in Lada, kaj jih najhitreje spravi v dobro in kaj v slabo voljo ter zakaj je karantena tudi dobra, so nam v svojem slogu razkrili spodaj.

Predstava nosi naslov Optimisti. Ste tudi zasebno takšni?

Gojko: Načeloma sem, občasno pa iz mene privre tudi Grinch.
Lado: Seveda, jaz sem poosebljenje negodrnjanja, nenesramnosti in nesitnobe, torej optimizma.
Rifle: Seveda sem! Kako bi drugače preživel s takimi pobalini, kot sta tadva!
 
Kaj vas sicer najhitreje spravi v dobro in kaj v slabo voljo?

Gojko: V dobro voljo me najhitreje spravijo dobra družba, glasba in hrana. V slabo pa veliko stvari. Prva, ki mi ta hip pade na pamet, so ljudje, ki med vožnjo ne uporabljajo smernikov. Pa hinavci, lažnivci in ostala nesnaga.
Lado: Gojko. Rifle. Ne nujno v tem vrstnem redu.
Rifle: Dobra družba ob hrani! Slaba volja mi gre pa na jetra, zato se je izogibam.

V komediji ste si zadali rešiti vse svoje in svetovne probleme. Kateri osebni in kateri svetovni problem vas – poleg novega koronavirusa – trenutno najbolj pesti?

Gojko: Zaenkrat me najbolj pestijo mrzla stopala, najbrž imam slab krvni obtok.
Lado: Muči me spečnost. Baje se ji reče tudi lenoba.
Rifle: Jem. Rad jem. Morda prerad. Je to problem? Sem jaz svetovni problem? Upam, da ne, no.

Predstavo boste igrali v živo, na njen potek pa bodo lahko vplivali tudi gledalci. Katere njihove reakcije vas je najbolj strah?

Gojko: Ponavadi se gledalci bolj bojijo nas kot mi njih, a če že sprašujete: mogoče kakšne golote.
Lado: Mah, kje, golote gledalca ali gledalke se bojiš? To bo žur!
Rifle: Mene ni ničesar strah. Sem bil nudist!

Optimisti 3
Janez Hočevar – Rifle je eden naših najbolj priljubljenih igralcev in dobitnik nagrade Prešernovega sklada, Borštnikovega prstana in viktorja za življenjsko delo. Je pa tudi Ladov zvesti sopotnik pri odkrivanju gurmanskih biserov in njegov soigralec iz predstave Čakalnica.
Sebastjan Oblak

Kako zelo pa sicer pogrešate interaktivnost v živo? Vam morda pride tudi prav, ker vam ni treba iskati izgovorov za druženje z ljudmi, za katere vam ni ali pa tisti dan enostavno niste razpoloženi za to?

Gojko: Kar se sestankovanj tiče, mi je delovanje na daljavo celo bolj pri srcu kot osebno srečevanje. Tako bi lahko delali že pred korono, pa upam, da se bo sestankovanje po Zoomu obdržalo tudi, ko se življenje vrne v običajni ritem.
Lado: Pogrešam ljudi, pogrešam gnečo in dotikanje z neznanci. To bi počel vedno, razen ob ponedeljkih. In torkih. No, pa med četrtkom in nedeljo sem zaseden ... Aja, pa ob sredah ne morem. Drugače pa vedno!
Rifle: Danes se je res lažje izgovoriti, če ti ne paše druženje. Bi se pa, moram priznati, občasno že rad dobil z družino in prijatelji. Čeprav – a veste, da tale Zoom, Facetime, Skype, Hangouts, Google Meets in Mixter sploh niso švoh! Je druženje, pa še pospravljati ni treba kozarcev za gosti!

Lado in Rifle, ob pripravah in med turnejo s predstavo Čakalnica sta obredla veliko dobrih gostiln. Zdaj to zaradi epidemije ni bilo mogoče. Kaj vama tokrat daje dodaten zagon?

Lado: Lahko si ljubeče mahava skozi okna med prostori in se poljubiva skozi šipo. Se je pa lepo veseliti vnaprej – na veliko popremiersko pojedino v času, ko se bomo skupaj nažirali za isto veliko mizo!
Rifle: Oh, saj kakšen štrudelj, burek ali pohančka pa že lahko na daljavo pojeva. Če si jih pošljeva! Pa tudi – Gojko je super dec in super zagon!

Optimisti 4
Goran Hrvaćanin je javnost osvojil kot spletna senzacija Gojko Ajkula, z Dejanom Krupićem pa sta napisala tudi scenarij, producirala in odigrala glavni vlogi v najbolj gledanem slovenskem filmu Pr' Hostar.
Sebastjan Oblak

Koliko in na kakšen način je Gojko »začinil« predstavo?

Lado: Premalo. Meni ni ščepcev Gorana nikoli dovolj. Dober dec, smešen človek! Ha, ha, model ...
Rifle: Lep fant, poglejte ga! Pa prijazen do starejših! Lada vedno tako lepo pozdravi.
Lado: Pelji si ga »dam« pa ga »futrej«!


Kako to, da pri predstavi sodelujete sami moški? Smo ženske prevelike pesimistke?

Lado: Tako kot mi Gojko in Rilfe pravita ljubkovalno, se mi zdi, da imam jaz v predstavi žensko vlogo.
Rifle: O ženskah nikoli nič slabega. Nisem se včeraj rodil!