GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Tilen Lotrič: »Nikoli ne bom pozabil njenega nasmeha«

A.M., 15.03.2023 14:00:19

Novo pesem Življenje se piše z veliko posveča svoji mami!

Delite na:
Tilen Lotrič: »Nikoli ne bom pozabil njenega nasmeha«
»Menim, da smo v Sloveniji dovolj odrasli in razumevajoči, da se takšne stvari razumejo.« Sašo Švigelj

Tilen Lotrič poje, odkar pomni. To smo dodobra spoznali že v šovu Slovenija ima talent 2018, kjer nas je talentirani glasbenik v hipu pobožal s prelepim glasom. In pobožal nas bo tudi z najnovejšo skladbo Življenje se piše z veliko, ki govori o ljudeh, odnosih, ljubezni in prijateljstvu. Še posebej ganljiva pa je videozgodba, saj v enem izmed prizorov nastopa njegova nedavno preminula mama. »Na ta način mi je mamica pustila najlepši spomin v skladbi, ki ga bom za vedno nosil v srcu,« nam je zaupal Tilen, ki se je dodobra razgovoril tako o glasbi kot tudi o zaključku šolanja.

Če se ne motim, je po letu dni tu nova melodija ...

Res je, leto dni je naokrog. Vse se je tako hitro odvijalo, marsikaj se je že zgodilo in marsikaj se še bo ... Čeprav se je letošnje leto zame začelo žalostno, ga bom vseeno poskušal obrniti v dobro leto. Na srečo je tu glasba, ki mi daje novih moči in neizmerno voljo.

Torej vas glasba osrečuje in hkrati pomirja?

Seveda. Glasba pomirja, glasba oživlja, ne nazadnje pa tudi zdravi. Glasba je za vsakega nekaj posebnega. Meni je recimo glasba pravzaprav boljša kot hrana. (smeh)

Tilen Lotrič
V videozgodbi Življenje se piše z veliko nastopata tako Tilnova mama kot tudi oče.
3_Luka Blatnik

Ko že omenjava glasbo, kaj pa sami najraje poslušate?

Hm, različne zvrsti. Čeravno študiram klasično glasbo, sem velik ljubitelj balkanske in slovenske glasbe, sicer pa odvisno od razpoloženja ter od tega, kje sem in koliko je ura. (smeh)

Če se vrneva k novi skladbi, komu je namenjena?

Čustvena balada je posvečena moji mamici, ki je pred kratkim zapustila našo orbito in me sedaj spremlja od zgoraj. Srečen sem in vesel, da bo z mano ostala v najlepšem spominu. Ko smo snemali videospot za novo pesem, sem imel to čast, da je mamica nastopila v enem izmed kadrov skupaj z mojim očetom. Tako je meni pustila najlepši spomin v pesmi, ki ga bom za vedno nosil v srcu.

Omenili ste videozgodbo ...

Videospot je bil posnet v naši prestolnici, med drugim tako na Kongresnem trgu kot na Tromostovju, v zgodbi pa nastopa več kot petnajst igralcev. Tu bi omenil različne pare (stari, mladi, sestri, prijatelji, mlada družina, babica z vnuki, mešane generacije, narodnosti in usmerjenosti), ki sporočajo moč ljubezni in prijateljstva. Poleg tega smo se v zgodbi dotaknili tudi različnosti. Menim, da smo v Sloveniji dovolj odrasli in razumevajoči, da se takšne stvari razumejo. Ni važno, kdo je kaj in kakšni smo, važna je dobrota v vseh nas ter da se imamo radi.

Je pa zanimivo, da je avtor besedila Rok Lunaček besedilo posvetil svojemu očetu?!

Res je, mojster napisane besede je besedilo posvetil svojemu očetu, tako da se tu prepletajo zgodbe. Ob tem bi še dodal, kot sem že povedal, da se v videozgodbi za hip pojavi tudi moj oče, tako da smo združili prijetno s koristnim.

Navdušenje, ki ga je pokazal na odru, in sposobnost, da se poveže s publiko, sta ključni lastnosti,
Za to pesmijo stoji velika ekipa izvrstnih glasbenikov, kot so Martin Žunec, Rok Lunaček ter Krešimir Tomec in moj dolgoletni producent Nino Ošlak, nam zaupa Tilen Lotrič.
Sašo Švigelj

Morda po številnih skladbah razmišljate tudi o novem albumu?

Razmišljam, razmišljam! (smeh) Nabralo se je že kar nekaj mojih pesmi, tako da bi bil že čas, a ne?!

Kaj kmalu boste postali akademski glasbeni pevec, če se ne motim?

Res je! Moje izobraževanje oziroma šolanje se zaključuje, česar se res veselim.

Ste pa že vpeti v poučevanje, kajne?!

Tudi to drži. Imam svojo glasbeno šolo, kar me neizmerno veseli. Zelo prijetno je, ko rasteš skupaj s svojimi učenci. Lepo mi je spremljati njihov napredek ter kaj vse se da glasovno narediti s posameznikom, če seveda vadi. Ob tem bi dejal, kar je morda zanimivo, da večinoma poučujem starejše. Zame je to eno novo poglavje v življenju, sploh ker se vsi dobro razumemo. Ne nazadnje pa sem izjemno ponosen na vse moje učence, sploh ker bodo nekateri že izdali svoje skladbe. Res so pridni in delavni. Kako da ne, saj imajo strogega učitelja. (smeh)

Kaj pa Tilen in festivali?

Hm, slišim, da je nekaj razpisov odprtih ... nič ne bom rekel, pustite se presenetiti.

Ob vaši karieri ne moreva mimo talentov, ki se jeseni vračajo na POP TV. Kako se danes spominjate tega šova?

Kljub temu da je od tega minilo že kar nekaj časa, imam same lepe spomine. Res lepi časi ... Me veseli, da sem svojo glasbeno zgodbo začel na takšen način.

Za konec bi se dotaknil še vašega rojstnega dne, ki pa je bil tokrat nekoliko drugačen ...

Res je, nedavno sem praznoval rojstni dan, za mene prvi brez mamine torte … ob takih trenutkih je težko ... Izgubo bom verjetno predeloval celo svoje življenje, se je pa z njo treba soočiti in se spominjati lepih stvari. Sicer pa nikoli ne bom pozabil njenega nasmeha. Ta je iz nje žarel in meni dajal posebno moč. Pred svojo smrtjo mi je podarila nekaj iskrenih nasmehov in mi s tem povedala vse. In ta nasmeh se bom trudil širiti tudi jaz. Tako malo je potrebno, da se nasmejimo in lahko s tem nekomu polepšamo dan.

tilen-lotrič
Skladba govori o ljudeh ter o odnosih, ne nazadnje pa tudi o ljubezni in prijateljstvu, nam zaupa Tilen Lotrič.
Sašo Švigelj