mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Samantha Maya iskreno o preroških sanjah

Alesh Maatko, 10.10.2021 14:00:15

Njen najljubši letni čas je zagotovo jesen!

Delite na:
Samantha Maya iskreno o preroških sanjah
Samantha Maya v jesen vstopa z novo skladbo Kar si želiš. Amadej Hercog

Samantha Maya po zadnji uspešnici Sanjava/Runaway, ki je med drugim pristala med največkrat predvajanimi slovenskimi skladbami, v jesen vstopa z novo energijo in novo glasbeno zgodbo z naslovom Kar si želiš. Čeprav na videz Samanthino novo melodijo vodi precej ljubezenska tematika, sama pravi, da izhaja iz očiščenja najglobljih dvomov in zadržkov, ki jih je opazila tako pri sebi kot pri drugih. Kakšnih, pa nam je zaupala v prijetnem pogovoru.

Poslovili smo se od poletja, kako ste ga preživeli?
Poletje sem preživela tako na slovenski kot hrvaški obali, predvsem sem se pa pripravljala na izid nove pesmi. Poleg tega pa sem poleti gradila videozgodbo, vadila koreografijo in pripravljala vse potrebno za snemanje ter izdajo v septembru.

Če se ne motim, ste se vmes srečali s svojo glasbeno in produkcijsko ekipo?
Imeli smo srečo, da je Cliffordu celo dvakrat uspelo letos prileteti v Slovenijo, zato smo se lahko podružili in kakšen načrt skovali še v živo. Enkrat sta me s Kevinom presenetila in me nenajavljeno prišla obiskat v Ljubljano. Res sem jima hvaležna za ta spomin.

Pred nekaj dnevi ste izdali novo skladbo Kar si želiš, ki izhaja, kot ste dejali ob predstavitvi, iz očiščenja najglobljih dvomov in zadržkov. Nam lahko poveste kaj več o tem?
Vedno pišem iz nekih globljih čustev, kot da grem v neki trans in čistim svoje dvome, strahove ter jih tako ozaveščam. Ugotavljam, kako ogromen problem je postal to, da se v nekem odnosu nekdo enostavno mora začeti precej prilagajati, da se odnos sploh obdrži. Mogoče je skoraj malo sarkastično napisano, da mogoče pa, ko bom jaz »tvoja«, bom pa tudi vse, kar si želiš, in bom izgubila pot pod nogami. Seveda ponavljam, upam, da do tega ne pride.

Pesem ima zanimivo videozgodbo, pri kateri ste aktivno sodelovali, kajne?
Že ko pišem besedilo, pred sabo vidim, kako se to razplete v videu. Ker sem ljubiteljica akcijsko-znanstvenofantastičnih filmov, sem želela zgodbo približati temu področju. Sprva sem mislila, da zna biti problem, saj je besedilo naravnano na ljubezensko tematiko, pa se je na koncu le v redu izšlo. Za več pa vabim k ogledu videospota.

»Pri nastanku videospotov vedno aktivno sodelujem, saj točno vem, kakšno zgodbo želim predstaviti. Že ob pisanju besedila si namreč vizualiziram fizično dogajanje in manifestiranje zgodbe skozi video.«

samantha-maya
Mlada glasbenica je znana po besedilih, ki nam dajo misliti.
Amadej Hercog

Omenili ste akcijsko-znanstvenofantastične filme ... Kateri tovrsten film vas je najbolj navdušil?
No, na televiziji seveda rada ulovim kakšen znanstvenofantastični film. Predvsem rada spremljam Marvelovo franšizo in vse njihove junake, sicer pa so mi všeč filmi, ki so bolj podvrženi detektivskim zapletom in skrivnostnim razreševanjem. Očitno mi je tudi Angelina Jolie všeč v teh vlogah, tako da lahko kot najljubša dva filma postavim The Tourist in Tomb Raider.

Kaj sicer radi gledate na televiziji?
Če že gledam televizijo, pa jo res bolj malo, potem najraje gledam poučne dokumentarce in kviz šove. Prijatelji me zbadajo, da se obnašam kot neka starejša gospa, saj se popoldne ne pustim motiti ob gledanju kvizov.

Kaj pa takšni in drugačni šovi?
Nimam jih časa gledati. (smeh)

Lani ste izdali album Venera, bo morda ta dobil nadaljevanje?
Album oziroma EP Venera bo zagotovo dobil nadaljevanje, vendar pustimo, da še ta malo izzveni.

Kaj pa Samantha sicer najraje posluša?
Najraje poslušam alternativni rock. Že od nekdaj. Dokler ima pesem melanholičen občutek in besedilo, ki ti da misliti ali pa pritisne na določene čustvene točke, je to pesem zame. Obožujem tudi rock elemente, najraje pa slišim zvok kitare, ki je v rocku po navadi v ospredju.

»Kakršenkoli odnos, prijateljski ali ljubezenski, nikoli ne bi smel biti pretirano prilagajanje drugi osebi, se pa zelo hitro zgodi.« 

samantha-maya
Ker je Samantha velika ljubiteljica fantazijsko-akcijskih filmov, se svojih projektov rada loteva tudi tako.
Amadej Hercog

Ko smo se nazadnje pogovarjali, ste nam zaupali, da imate preroške sanje. Je bilo vmes kaj preroškega?
Mislim, da je težko zaiti v to debato tako površno, kot bom zdaj, ampak ja, velikokrat sem o nečem sanjala, pa se je naslednji dan ali pa čez čas uresničilo. Največkrat naslednji dan. Ponovi se element sanjanja in po navadi neki poseben znak, zaradi katerega znam povezati.

Februarja nas predvidoma čaka Ema; se morda spogledujete tudi z Evrovizijo?
Načeloma o svojih naslednjih korakih ne govorim rada, lahko pa povem, da ko in če bo čas, se bom tudi prijavila na kakšno tekmovanje, kot je Ema.

Če sva začela s poletjem, končajva z jesenjo in zimo. Kateri letni čas vam je najljubši in zakaj?
Najljubši letni čas mi je zagotovo jesen. Mislim, da ima nekaj povezave z najljubšim stilom glasbe. Je melanholičen in ti da misliti oziroma ti pusti, da predelaš in spustiš vse, kar se je dogajalo spomladi in poleti.

e7eee937c84e8e9fedea0d5102a1af9b.jpeg