Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Jason Momoa - Prvič negativen, hudoben in manipulatorski!

kš, 24.05.2023 09:00:38

Moram reči, da je bila to ena najlepših izkušenj, kar sem jih imel pri snemanju.

Delite na:
Jason Momoa - Prvič negativen, hudoben in manipulatorski!
Prvič v vlogi zlobneža: Jason Momoa kot Dante Reyes – lik, ki je za občinstvo pomemben, ker ga zna tako dobro prevarati. Karantanija cinemas

Kako je bilo, ko ste se pridružili tej franšizi?

Zelo sem bil navdušen, da sem se pridružil franšizi Hitri in drzni in igral ta lik, sploh ker že približno deset let nisem igral zlobneža. Želel sem dodati nekaj zabavnega in se soočiti z Domom in njegovo družino. K temu sem pristopil kot gledalec in se z likom zelo zabaval. Poleg tega obožujem avtomobile in motorje! Bil sem kot otrok v trgovini s sladkarijami. Razburljivo je biti delček v tej sestavljanki, ki zaključuje nekaj, kar je tako pomembnega za pop kulturo.

Kakšno je bilo vaše sodelovanje z Vinom Dieslom pri filmu Hitri X?

Vin me je vedno zelo podpiral. Za lik Doma je to, kar je bil Stallone za Rockyja. Je čudovit in zabaven, a v trenutku, ko zakričijo: Akcija!, se prelevi v Doma in ti reče: Vau! Potem se glas in kadenca ujameta in on je v vlogi. Vin je odgovoren za to franšizo že več kot 20 let. To je impresivno in res je kul biti del tega.

Jason Momoa o sodelovanju z režiserjem Louisom Leterrierjem: 'Vsekakor je na seznamu petih najboljši
Jason Momoa o sodelovanju z režiserjem Louisom Leterrierjem: »Vsekakor je na seznamu petih najboljših režiserjev, s katerimi sem sodeloval!«
Karantanija cinemas

Še nikoli prej niste igrali lika, kot je Dante Reyes …

Tako je, ničesar podobnega še nisem igral. Preprosto še nisem imel priložnosti. Večina ljudi mi tega ne bi zaupala, prav tako ti ne dajo svobode. Mislim pa, da sem zdaj na točki, ki mi je omogočila to svobodo. Imel sem proste roke, da sem predstavil, kako bi rad igral Danteja, in to jim je bilo všeč. Od sebe sem dal 100 odstotkov.

Lahko poveste kaj o konfliktu med Dantejem in Domom?

Je zapleten, zato je še bolj strašljiv, saj ima Dante nekaj, česar še nismo videli. Veste, mislim, da Dom ne razume, kako zahrbten in zvit je lahko Dante. V trenutkih, ko naj bi se sprli, sem rekel: »Ne, stari, ne bova se sprla.« Mislim, da je za Dantejev lik in za občinstvo pomembno, da ga tako prevaramo, čeprav si zasluži res nekaj drugega!

Navdušenje Jasona Momoa ob pridružitvi franšizi Hitri in drzni: 'Kot otrok v trgovini s sladkarijam
Navdušenje Jasona Momoe ob pridružitvi franšizi Hitri in drzni: »Bile sem kot otrok v trgovini s sladkarijami.«
Karantanija cinemas

Je bilo zabavno spremeniti videz?

O, ja! Kostumografinja Sanja Milković Hays je neverjetna in večina stvari, ki jih nosim, je njenih. Pri rekvizitih in garderobi sem zelo natančen, saj je to pomemben del pri oblikovanju lika; toda ko kostumograf vidi, da rad sodeluješ z njim in prispevaš ideje, potem dobiš dober končni izdelek. Pomagal sem izbrati barve in nekaj pripomočkov, kot so noži. Všeč mi je ogrlica, ki jo nosi Dante, zaradi katere je videti kot pav, in njegove hlače – to so ženske hlače, ki so jih izdelali v moji velikosti. Želel sem lepe barve, ki privabljajo … in potem te nenadoma dobi in zagrabi! Res je zloben.

Kaj ga prisili, da gre za Domom?

To je povezano z izgubo očeta, ki je bil večji od življenja in na katerega je Dante vedno poskušal narediti vtis. Njegovo sovraštvo do Doma izvira iz tega, da so mu vzeli očeta. Zaradi tega je moral veliko prestati, zdaj pa želi Domu vzeti vse. Z Vinom sva se o tem večkrat pogovarjala, saj bi Dom, ne da bi bil preveč pridigarski, za svojo družino naredil vse. In to je najlepša stvar te franšize, da gre za družino.

Jason Momoa se poglobi v oblikovanje lika Danteja Reyes: 'Ko kostumograf vidi, kako rad sodeluješ z
Jason Momoa se poglobi v oblikovanje lika Danteja Reyes: »Ko kostumograf vidi, da rad sodeluješ z njim in prispevaš ideje, potem dobiš dober končni izdelek.«
Karantanija cinemas

Pomagali ste tudi pri oblikovanju svojega motocikla, kajne?

No, ta zvok je v mojem DNK že od mojega devetega ali desetega leta. Toda vsak od njih ima svoj posebni zvok. Harley-davidson pan america je kot pustolovsko motorno kolo. In bil sem navdušen, ker sem režiral reklamo za njegovo lansiranje. Gre za večje kolo, ki smo ga resnično razrezali, da je ustrezalo videzu, ki smo ga želeli. Torej je šlo za skupinsko delo. Mislim, da je pri teh filmih super to, da delaš z najboljšimi od najboljših, in to, da sem lahko spoznal te avtomobilske fante, ki preprosto vedo vse in to prenesejo na naslednjo raven, je bilo neverjetno. Ti samo predstaviš idejo, oni pa jo uresničijo z vsemi temi različnimi nastavitvami kamere in kaskaderskimi podvigi. Še nikoli prej nisem delal česa takega.

Kako je bilo na snemanju z vožnjo?

Bil sem zmeden, ker nisem mogel verjeti, da so mi dovolili delati vse te stvari. Zdaj sem vesel, da je tega konec, vendar je bilo napeto, ker je bilo treba veliko vsrkati vase. Nimaš na voljo toliko steze in nekaj moraš zelo hitro izpeljati. Povsod se sprehajajo statisti, biti moraš zelo natančen, ko se recimo prebijaš mimo Vatikana ali zapreš Španske stopnice. Ko končaš, si rečeš: »Joj, tega nočem več početi!« To si bom zapomnil za vedno. To je bila čudovita izkušnja.

Jason Momoa o snemanju vožnje: 'Bil sem zmeden, ker nisem mogel verjeti, da so mi dovolili delati vs
Jason Momoa o snemanju vožnje: »Bil sem zmeden, ker nisem mogel verjeti, da so mi dovolili delati vse te stvari. To si bom zapomnil za vedno. To je bila čudovita izkušnja.«
Karantanija cinemas

Ali ste uživali pri delu z režiserjem Louisom Leterrierjem?

Louis je neverjeten in res sva se fenomenalno povezala. Vsekakor je na seznamu petih najboljših režiserjev, s katerimi sem sodeloval. Snemanje je bilo zabavno in strašljivo hkrati. Zelo sem vesel, da sem lahko delal z njim.

Kaj lahko poveste o igralski zasedbi, ki tvori to edinstveno družino filma Hitri in drzni?

O, moj bog! Michelle sem spoznal v Italiji, kar je bilo super, in bila je zelo gostoljubna. In Charlize je bila vse, kar sem si želel, da bi bila. Je kraljica in neverjetno nadarjena profesionalka. Vsi so bili preprosto neverjetni, Vin pa nam je bil vedno v pomoč. Poskrbi, da je zate poskrbljeno, kar je super. Mislim, da je lepo, če je tvoj glavni igralec tudi producent, ki ti pove, da je hvaležen, ker sodeluješ v filmu. Moram reči, da je bila to ena najlepših izkušenj, kar sem jih imel pri snemanju. Ko sem začel, so me opozarjali, da bo zahtevno in težko, vendar je bilo super in imel sem se odlično. Zato sem bil žalosten, ko se je film končal.

hitri-in-drzni-x
Hitri in drzni X
Karantanija cinemas

Portugalska igralka Daniela Melchior je še ena odlična popestritev franšize in z njo ste doživeli nekaj nepozabnih trenutkov.

Neverjetna je in odlično sva se imela, čeprav ji je moj lik naredil veliko groznih stvari. Rekel sem si: »Res mi je žal, ali je v redu, če to naredim?« K sreči je bila popolnoma pripravljena priti tja in igrati. Vedno je bila zagnana in me pri vsem tem zelo podpirala. V filmu sem vsekakor precej divji ...

Se veselite naslednjega filma iz serije?

Oh, ja, absolutno! Vznemirljivo je igrati v takih filmih!

hitri-in-drzni-x
Hitri in drzni X
Karantanija cinemas