požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Kaj imajo skupnega kuharica, taksistka in redarka? Peter Poles odgovarja

Alesh Maatko, 04.01.2021 08:05:00

Priljubljeni televizijski voditelj bo v novem šovu prevzel vlogo Kupida.

Delite na:
Kaj imajo skupnega kuharica, taksistka in redarka? Peter Poles odgovarja
Peter Poles: Pričakujte lahko eno res zanimivo in nepredvidljivo popotovanje sanjskega moškega do srca svoje izbranke. POP TV

Prekaljeni voditeljski maček Peter Poles se bo kaj kmalu preizkusil v novi vlogi, saj bo postal voditelj oddaje Sanjski moški, ki prihaja spomladi na POP TV. »Ko sem razmišljal za nazaj o svoji televizijski karieri, sem ugotovil, da je vodenje vsake oddaje prišlo ravno ob času, ki je bil primeren zanjo. Tako da očitno je zdaj čas za Sanjskega moškega in tukaj smo,« nam je o novi voditeljski vlogi zaupal simpatični voditelj, ki nam je še namignil, kdo bi lahko bil sanjski moški.

Ob predstavitvi Sanjskega moškega ste dejali, da ste razmišljali o svoji televizijski karieri. Kako in kdaj se je sploh začela?
A morava res o letnicah? (smeh) Začela se je dokaj nepričakovano, po enem žuru in posledični interni avdiciji za oddajo Videospotnice. Takrat smo Jadranka (Juras), pa Miha (Šalehar) in jaz okrepili ekipo ene zelo kultne oddaje, vsi brez kakršnih koli televizijskih izkušenj. Učili smo se sproti in imeli predvsem srečo, da je bila oddaja dokaj sproščene narave.

Ste kdaj pri sebi naredili prgled, katere oddaje ste vse vodili?
Enkrat so me dijaki prosili, da jim predstavim svojo poslovno pot. Pa sem potem 'silom prilike' naredil prerez kariere in čisto presenečen ugotovil, da sem vodil že okrog dvajset različnih televizijskih oddaj! Mislim, da smo naredili štirinajst različnih projektov na RTV, ostale pa na POPu.

Bi lahko dejala, da je šla potemtakem televizijska pot vedno po vaših željah?
Ja, pretežno me je res peljala točno tja, kamor sem pač moral priti in me sproti opremljala z izkušnjami in znanjem.

Če se ne motim pa ste pred televizijo igrali na pogrebih, v t. i. pleh muziki, drži?
Ja, to je bil v bistvu moj prvi zaslužen denar. Potem sem nekaj malega zaslužil tudi s tekanjem po svetovnih štadionih in vodenjem študentov na izlete, ki jih bodo pomnili za vedno. So mi pa vse te izkušnje zelo pomagale pri delu, ki ga opravljam sedaj.

Sanjski moški se ukvarja s športom, ima atletsko postavo, ki mu jo celo jaz malo zavidam, da pa dekle ne bo lačno, ji zna speči celo štrudl.

Ves čas govoriva o sanjskemu moškemu, kako bi ga opisali?
Ne, do zdaj sva govorila o meni. (smeh) Sanjski moški je pa en res fajn dec, samostojen že od malih nog, proaktiven, športen in predvsem zadovoljen sam s sabo in svojim mestom v družbi. V bistvu si res želi najti ljubezen svojega življenja in je po moje prav idealen kandidat!

peter-poles, sanjski-moški
Peter Poles v vlogi Kupida.
POP TV

Kakšna bo vaša vloga v tej novi oddaji? Boste pomagali sanjskemu moškemu, če mu kje ne bo šlo ali kandidatkam ... ali nič od tega?
V bistvu bom klasični 'wingman'. Pomagal bom, ko bo to potrebno, tistemu ki bo potreboval mojo pomoč. Če bo to sanjski, bo to sanjski, če bodo to dekleta, bodo deklata, če bodo pomoč potrebovali gledalci, bom pač pomagal njim. (smeh)

Kdo je za vas sanjski moški? Kako bi ga opisali?
Sanjski moški je zame tisti, ki zadovolji potrebe, o katerih točno takrat sanjam. Včasih je to izjemni kuhar, včasih hitri taksist, včasih popustljiv redar na vratih koncerta. (smeh) Drugače pa občudujem veliko moških, ki navdihujejo in vodijo (Nikola Tesla, Ellon Musk, Luka Dončič) ... Ob tem pa se realistično zavedam, da so zelo težko 'sanjske' čisto vse njihove komponente. Sanjskost se zrcali v očeh opazovalca in o moških pač ne sanjam.

Katera pa je po vašem mnenju sanjska ženska na sončni strani Alp?
Kuharica, taksistka, redarka. (smeh)

Sanjskost se zrcali v očeh opazovalca in o moških pač ne sanjam.

Kako sicer preživljate te koronske čase?
V prvem valu sem se res spočil in se posvetil družini in urejanju doma, v drugem valu pa smo že počasi začeli migati z raznimi online prireditvami, dobrodelno akcijo Nasmeškotek in snovanjem novih oddaj. Vmes me je, predvsem zaradi popolnega mrka industrije prireditev že kar malo skrbelo kako bo, a stvari že gredo na bolje.

Glede na to, da so otroci že dlje časa doma, kako se kaj znajdete v vlogi domačega učitelja?
Dekleti sta že tako veliki, da večino obveznosti za šolo opravita sami, jima pa z veseljem priskočim na pomoč, če karkoli potrebujeta. Zaenkrat še dokaj obvladam snov za sedmi razred, v drugem pa se res počutim kot doma. (smeh)

peter-poles, sanjski-moški
Peter Poles o sanjskem mošku: Lahko povem, da je res 'dec' na mestu!
POP TV

Kako pa ste preživeli 'veseli december'?
Predvsem sem pogrešal živo dogajanje in duh veselega, nasmejanega decembra po centru mesta. Motijo me pogledi usmerjeni v tla in vsesplošno oprezanje za tem, kdo nosi masko pravilno, kdo drži razdaljo in koga lahko spustimo 'bližje'. Psihoza je bila ustvarjena povsem pretirano in predvsem popolnoma brez občutka za človeka, ki ni bolan. Kar se pa druženj tiče, smo pa ravno pred kratkim s prijatelji stvari vzeli stvari v svoje roke, se vsi po vrsti stestirali z genskimi testi, dali v mehurček in si privoščili nepozaben vikend na samem!

Ponavadi ste jo januarja mahnili na toplo, kako pa kaže za letos, ko so potovanja skoraj da onemogočena?
Trenutno nam tudi finančna situacija ne omogoča kakšnega pretiranega popotništva, predvsem zaradi še vedno dokaj negotove situacije. Ko se stvari umirijo, pa že načrtujemo en 'premagali smo korono0 izlet, čim dlje in čim bolj med ljudi!

Koliko pa sicer doma spremljate televizijo in druge oddaje?
Zelo selektivno. Trenutno ne spremljam nobene domače produkcije, sta pa dekleti veliki oboževalki projektov Štartaj Slovenija in Masterchef, ki si ju zato res velikokrat ogledamo skupaj. Dobro, najbolj so jima seveda všeč Zvezde plešejo, zato si, tudi zaradi njiju, zelo želim, da se situacija čim prej stabilizira in bomo spet lahko pognali pete na parket!

In za konec še, kdaj se gledamo na POP TV in kaj lahko pričakujemo od nove oddaje?
Sanjski moški pride v eter spomladi, pričakujte pa lahko eno res zanimivo in nepredvidljivo popotovanje sanjskega moškega do srca svoje izbranke, s katero bo preživel preostanek svojega življenja!

peter-poles, sanjski-moški
Pomagal bom, ko bo to potrebno, tistemu ki bo potreboval mojo pomoč, pravi nasmejani televizijski voditelj.
Pop TV