Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Raay in Marjetka Vovk - NJUNA LJUBEZEN JE POLNOLETNA

T.F., 18.05.2022 11:30:25

Srečno zaljubljena že celih 18 let.

Delite na:
Raay in Marjetka Vovk  - NJUNA LJUBEZEN JE POLNOLETNA
Raay in Marjetka pravita, da nikoli nista ničesar naredila iz preračunljivosti. NEO VISUALS

Glasbenika Raay in Marjetka Vovk sta srečno zaljubljena že celih 18 let. Svoji ljubezni sta tokrat napisala himno – čuten, iskren in ljubezni poln singel Sva. Pesem lepo opiše njuno iskreno, pristno in globoko ljubezen, o kateri pravita, da je iz dneva v dan močnejša: »Sva le pika v vesolju, sva le ena kaplja v morju, ti dve srci eno sta in se noro ljubita.«

Marjetka, Raay, najprej lepo pozdravljena. 

Mesec maj je mesec ljubezni, tako da predlagam, da pogovor začinimo s temo o ljubezni. Kaj je ljubezen, kakšno je vajino pojmovanje ljubezni?

M: Ljubezen je vse, je mirno morje, je orkan, je vulkan ...

R: Divja reka, vesolje ... naštevam besede iz pesmi Sva, tako da so to Marjetkine besede. (smeh)

M: Predvsem je zelo pomembno, da se, kakršna koli stanja že preživljaš, spoštuješ, da veš, da si s človekom.

R: Jaz bi rekel: ljubezen je spoštovanje, razumevanje, zaupanje, bližina ... vse to.

raay-in-marjetka
Raay in Marjetka
NEO VISUALS

Ljubezen do glasbe, ljubezen drug do drugega – je to tisto, kar delita z nami v vajinih skladbah?

M in R: Ja, vsekakor. Zdi se nama, da odkar se poznava, odkar ustvarjava glasbo, nisva nikoli ničesar naredila iz preračunljivosti. Vedno sva čutila nekaj, v različnih obdobjih seveda različne stvari, ampak vedno naju ženejo neka strast, želja, izzivi, ovire, neki ogenj v nama za ustvarjanje vsega, kar se dogaja v glasbi.

Če se ne motim, vajina ljubezen letos praznuje polnoletnost. Okronala sta jo s čudovito skladbo Sva. Kaj sporoča?

M in R: Pesem Sva je najina himna ljubezni. Govori o tem, da smo, če se primerjamo s svetom, vesoljem, ne vem kakšno širino, v resnici malo več kot nič. Toda če se ljubimo in se imamo radi in če najdemo ob sebi nekoga, ki je tvoj svet, je to vse.

Za to pesem sta posnela videospot. Tokrat sta glavni vlogi pripadali vama. Zakaj sta dovolila, da pokukamo v vajino intimo?

M: Pravzaprav najina zgodba, moje besedilo. Ko sva razmišljala o spotu, sem Raayu rekla, da v njem ne more biti nihče drug kot midva, ker je to pesem Sva – midva. Želela sva tudi predstaviti ta čustva, ki so med nama …

R: … skozi pesem, in samo tako je skladba res dobila najpristnejšo sliko. Tako kot je besedilo, zvok, sva tudi midva tam.

raay-in-marjetka
Zadnji oddih v dvoje sta si privoščila prav med snemanjem videospota ...
NEO VISUALS

Marjetka, dejali ste, da je besedilo vaše. Kako je pesem nastajala, od kod navdih?

M: Pesmi se včasih rodijo zelo hitro, včasih pa kar nekaj časa razmišljam o stvareh. Toda ta se zgodila en, dva, tri. Najprej je bil verz: »Sva le pika v vesolju, sva le ena kaplja v morju.« To se mi je zdelo res lepo razmišljanje in iz tega je potem izhajala zgodba, ki opisuje, kako se vidim v najini zvezi, kako čutim najino ljubezen. In to je to.

Pesem je polna lepih verzov, kot ste že sami rekli. Mene je navdihnil naslednji: »Ne vem, če veš, zakaj letim.« Raay, zakaj Marjetka leti?

R: Mislim, da leti, ker ve, da je pri meni na prvem mestu, ker ve, koliko mi pomeni – ne samo ona, ampak tudi družina in najino življenje. In ne glede na to, da je včasih veliko dela, veliko obveznosti, stvari, projektov ..., je na koncu volja do vsega tega prav zato, ker veš, kaj imaš doma.

Eden izmed verzov je tudi: »Ko zgubim se, najdeš me.« Marjetka, kaj s tem sporočate Raayu?

M: Vsi imamo tudi svoje strahove in včasih nismo v najboljšem obdobju. Midva sva skupaj že 18 let, najino počutje ni vedno v vrhunski formi, a zdi se mi zelo lepo – in takrat se ljubezen šele pokaže –, da je nekdo ob tebi, ko nisi v svoji najboljši kondiciji ...

R: ... v najboljšem počutju, ko imaš neke strahove ... Saj na drugi strani je isto, tudi jaz se kdaj zgubim v nekih razmišljanjih, strahovih, včasih si preveč zadaš, a te na drugi strani nekdo potegne nazaj. 

marjetka
Marjetka je v novi skladbi opisala, kako se vidi v njuni zvezi in kako čuti njuno ljubezen.
NEO VISUALS

Vajine besede oziroma ljubezen je navdihujoča. Kje je potem ta recept? Vse to, kar sta že povedala, ali morda še kakšna začimba več?

M: Najina ljubezen je z leti rasla, tako da sva se sprejela taka, kot sva. Na eni strani imam recimo tisoč in eno napako, ki bi jo lahko Raay vedno s prstom pokazal in bi se vedno obregnil ob to, in tudi nasprotno. Nekako sprejemava, da tudi tiste stvari, za katere misliš, da niso v redu, so pravzaprav v redu. Ljudje smo pisani in nismo črno-beli.

R: In vedno pogledaš na vsako stvar, ki se zdi kot napaka, s pozitivne strani.

In če vaju malo izzovem: kateri od vaju je bolj romantičen?

M: Rekla bi, da Raay. Raay se večkrat spomni kakšnih malenkosti, velikokrat da pobudo za kakšne zmenke. Jaz nekako ... Že vsak dan mi je lepo in ne potrebujem dodatnih dogodkov, Raay pa jih. 

R: Ja.

In kdaj sta si nazadnje privoščila romantičen oddih v dvoje?

M in R: Po videospotu Sva. Enkrat smo snemali na slovenski obali, drugič v Istri, v Poreču, in sva ostala tam, si podaljšala dan, dva ... to je bilo nazadnje. Naslednjič pa bo verjetno spet ob novem spotu. (smeh)

Kakšne sadove vajine ljubezni lahko torej pričakujemo v prihodnje?

M: Veliko nove glasbe, veliko angažiranja. Zelo si želiva stopiti, vsaj jaz, na odre, v koncertne dvorane ... 

R: … s svojo glasbo. Zdaj sva blizu mejnika, ki si ga je Marjetka zaželela za samostojne koncerte, to je devet, deset pesmi v slovenščini, tako da se z ekipo že pripravljamo. Se že veseliva, da pesmi v živo prineseva do ljudi.  

raay
Raay je po Marjetkinih besedah bolj romantičen.
NEO VISUALS