900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Neprenehoma na begu, da bi se zaščitila!

kš, 18.05.2022 11:00:18

Zac Efron in Ryan Kiera Armstrong!

Delite na:
Neprenehoma na begu, da bi se zaščitila!
Iz filma Požigalka Karantanija Cinemas

V novi priredbi klasičnega trilerja mojstra grozljivk Stephena Kinga in producentov filma Nevidni človek je na velika platna prišla zgodba o deklici z izjemnimi pirokinetičnimi močmi, ki skuša zaščiti sebe in svojo družino pred zlimi silami v novi srhljivki z naslovom Požigalka. Film je režiral Keith Thomas (The Vigil), scenarij po romanu Stephena Kinga pa je napisal Scott Teems (Noč čarovnic mori).

Več kot desetletje sta starša Andy (Zac Efron) in Vicky (Sydney Lemmon) na begu in obupano želita skriti svojo hčer Charlie (Ryan Kiera Armstrong) pred zvezno agencijo, ki želi izkoristiti dekličin dar, s katerim ustvarja ogenj, za orožje za množično uničevanje. Pogovarjali smo se z glavnima igralcema!

Kaj vaju je pritegnilo k sodelovanju v filmu Požigalka (Firestarter)?

Zac Efron: Začeti moram s Stephenom Kingom, ki ustvarja neverjetne svetove. Piše zgodbe z nadnaravnimi elementi, ki so zakoreninjeni v človeški stiski, družini in odnosih. Kot ustvarjene so za zaslon. Sam sem bil torej navdušen zato in ker sem želel delati s Keithom Thomasom, našim briljantnim režiserjem. Pred nekaj leti je posnel film The Vigil, ki me je noro navdušil, zato je bil prava oseba za to delo. Če kdo, potem je on lahko to naredil fantastično in resnično.

Ryan Kiera Armstrong: Vsi, ki so sodelovali pri tem filmu, so bili neverjetni. Keith je bil vsem v pomoč in vedno v oporo Zacu in meni ter preostalim članom ekipe.

Pripadli sta vama glavni vlogi, vlogi Andyja McGeeja in njegove hčerke Charlie, ki imata precej dinamičen odnos.

Zac Efron: Res je, najina družinska dinamika je precej zanimiva, ker sva nenehno na begu, da bi Charlie zaščitila pred tajno združbo, ki ji je za petami zaradi njenih posebnih sposobnosti.

RYAN KIERA ARMSTRONG (Charlie)_3_Požigalka.jpg
Ryan Kiera Armstrong v vlogi, ki jo je v osemdesetih odigrala Drew Barrymore.
Karantanija Cinemas

Charlie je mlado dekle s posebnimi močmi ...

Zac Efron: Charlie je sčasoma razvila pirokinetične sposobnosti, ki jih sprožajo čustva, a ji začenjajo uhajati izpod nadzora. Torej ne le, da se njena starša zavedata, da je močnejša od njiju, ampak jo tudi čedalje teže skrivata pred ljudmi, ki jo želijo izkoristiti za ne ravno dobre namene.

Ryan Kiera Armstrong: Tako je, ti ljudje jo hočejo zlorabiti za vojaške namene – prepričani so celo, da bi morala biti zmožna jedrskih eksplozij.

Zac Efron: Zato jo skušamo zaščititi, kar je vzrok za epski pobeg pred tistimi, ki jo hočejo spremeniti v nevarno orožje.

Oče in mama skušata Charlie zaščititi, a imata drugačne poglede na to, kako se spopasti z njeno edinstvenostjo.

Zac Efron: Andy, moj lik, se je moral soočiti s svojimi močmi, kar mu je pustilo brazgotine. Po njegovem mnenju je najboljši način, da ostane varna, da zanemari svoje moči, jih skrije in jih ne uporablja.

Ryan Kiera Armstrong: Želi, da jih zavrže in nikoli ne uporabi, da bi jo zaščitil.

Zac Efron: Moja žena Vicky, ki jo igra Sydney Lemmon, pa misli, da bi se morala Charlie naučiti uporabljati svoje moči in jih nadzorovati. To po svoje odraža vprašanja, ki jih ima večina staršev o pravilnem načinu vzgoje svojih otrok. Še posebno če imajo ti s čim težave.

ZAC EFRON (Andy)_Požigalka.jpg
Zac Efron
Film požigalka, uradne fotografije

Zgodbe Stephena Kinga so vedno prizemljene, četudi imajo fantastične elemente. Bi rekla, da je Charliejin boj lahko metafora za to, kako se med odraščanjem spopadamo z bolečino, žalostjo in drugimi čustvi?

Ryan Kiera Armstrong: Prav gotovo! Četudi ljudje niso v istem položaju kot Charlie, se jim v življenju še vedno zgodijo konfliktne reči. Boj mojega lika je torej resnično metafora za stvari, ki so skupne vsem.

Zac Efron: Vsekakor sem prepričan, da so njene moči metafora za žalost, tesnobo in vrsto drugih stvari, s katerimi se spoprijemamo med odraščanjem. Težko se je kot mlad človek naučiti, kako upravljati ta občutja in čustva. Za starše pa je svojevrsten izziv otroku pri tem pomagati.

Kemija med vama na posnetkih je odlična. Kako sta uživala v skupnem delu?

Zac Efron: Zelo sva uživala. Ryan se je odlično odrezala, sijajna igralka je.

Ryan Kiera Armstrong: Bilo je noro! Za nama je zabavno potovanje, ki je vključevalo več bitk v namiznem tenisu, mi je pa Zac vedno stal ob strani. Že to, da sem ga lahko opazovala pri delu, mi je bilo v veliko pomoč, obenem pa mi je dalo zagon za svojo rast.

Zac Efron: Bilo je nekoliko vznemirjajoče opazovati hčerko, ki se tako pogosto zažiga. Je pa precej impresivno, da je zmožna s krikom zrušiti zgradbo.

ZAC EFRON (Andy) in RYAN KIERA ARMSTRONG (Charlie)_Požigalka.jpg
Zac Efron in Ryan Kiera Armstrong
Karantanija Cinemas

K čemu pa je po vajinem mnenju pripomogel Keith Thomas kot režiser?

Zac Efron: Keith je fantastičen! Ima neverjetno oko in čut za avtentičnost, zgodbo pa bo speljal na pravi način. Je zelo odprt režiser, ki rad sodeluje z igralci, zato je res čudovito imeti ob sebi nekoga, na kogar se lahko zaneseš. Keith je obenem tudi zelo jasen glede tega, kaj hoče, ker ve, kaj dobro učinkuje. Časa tako ne mečeš stran s plesanjem okoli prizorov.

Ryan Kiera Armstrong: Imela sem veliko vprašanj, Keith pa mi je bil vedno v oporo. V veliko pomoč je imeti igralcu prijaznega režiserja, ki je odprt za vse. Res mi je pomagal pri prizorih, v katerih kričim in zažigam. Keith je bil neverjeten.

Zac Efron: In ker je oče, sem lahko stopil do njega in mu postavil vrsto vprašanj o očetovstvu, on pa se je iz svojih izkušenj inteligentno in čustveno z mano pogovoril o nekaterih vidikih očetovstva, s katerimi še nisem bil seznanjen. Tudi pri tem je bilo lepo sodelovati z njim.

ZAC EFRON (Andy) in RYAN KIERA ARMSTRONG (Charlie)_2_Požigalka.jpg
Ryan Kiera Armstrong in Zac Efron v enem najmočnejših prizorov
Karantanija Cinemas