Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Natalija Verboten: Še danes ne vem, kako sem preživela

Alesh Maatko, 06.04.2021 08:00:41

Priljubljena glasbenica in mamica je spregovorila o vzponih, padcih, težkih preizkušnjah, a tudi o trenutkih sreče!

Delite na:
Natalija Verboten: Še danes ne vem, kako sem preživela
V pomlad je vstopila tudi z novo skladbo Ljubim, iskreno izpovedjo ljubezni. Tibor Golob

»Pred 11 leti sem prav na materinski dan naredila test nosečnosti in zagledala dve črtici. To, da sva postala starša, nama ni bilo dano kar samo od sebe. Imela sem precej zdravstvenih težav, in da sva dobila otroka, je bilo potrebnega veliko truda in čustvene moči.« Tako je svoj ganljivi zapis na družbenih omrežjih začela Natalija Verboten, ki je posebej za revijo NOVA spregovorila o tem, kako jo je življenje obrusilo s svojimi mnogo lekcijami in naučilo marsikatero življenjsko modrost.

»Ogromno stvari v življenju sem si lahko ustvarila s pridnostjo, v glasbi mi je uspelo z ogromno vztrajnosti in določeno mero talenta.«

Če marsikdo meni, da ji je bilo postlano z rožicami, se ob tem zelo motijo, saj so bili tu vzponi, padci, razočaranja, težke preizkušnje, seveda pa tudi trenutki sreče. »Skratka, bilo je potrebno to, da me je življenje oblikovalo ter marsičesa naučilo,« dodaja Natalija, ki pravi, da je zdaj, ko je čez leta vse to predelala, za vse te lekcije pravzaprav hvaležna, saj jo je vse skupaj naredilo bolj hvaležno in skromnejšo. »Mnogo bolj cenim male stvari in se jih zavedam ter znam ceniti vse, kar imam. Življenje me je naučilo, da je treba verjeti vase, kako se pobrati, ko si na tleh, preboleti, se iz boleče izkušnje naučiti, izluščiti modrost za boljše življenje in dvigniti glavo ter iti pogumno naprej v lepše dni. Sami smo odgovorni za svojo srečo, zadovoljstvo in moramo iz dneva v dan trdo delati zanju. Zdaj razumem, kaj pomeni, ko pravijo, da ni najbolj pomemben cilj, ampak pot, ki te pripelje do cilja. Ja, in res je, kar ne ubije, okrepi.«

Natalija Verboten
Natalija meni, da smo sami odgovorni za svojo srečo in zadovoljstvo ter moramo iz dneva v dan trdo delati zanju.
Tibor Golob

Izjemno boleča izkušnja

Priljubljena glasbenica in mamica je v zapisu omenila tudi zdravstvene težave, o katerih znani obrazi neradi govorijo javno. Natalija, ki vsega tega ne bi zmogla brez podpore moža, ki je hkrati njen najboljši prijatelj, in družine, ki ji je vedno stala ob strani, nam je zaupala tudi svoje najtežje trenutke, ob katerih pritečejo solze. »Iz lastnih, izjemno bolečih izkušenj z možem veva, kakšnega pritiska, stresa, zmešnjave čustev je deležen par, ki si želi otrok, pa jih ni in ni. Že moja mama je imela kar precej zdravstvenih težav na področju rodil, tako da je bil v meni ves čas prisoten strah, kaj pa, če ... In očitno sem globoko v sebi slutila, da tudi pri meni ne bo šlo vse gladko. Ko so mi zdravniki odkrili resne zdravstvene težave, se mi je v prvem trenutku sesul svet, moji odlični ginekologinji dr. Vidi Gavrič Lovrec in osebju UKC Maribor se lahko zahvaliva, da se je vse dobro izteklo. Po natančnem pregledu si je vzela čas zame, mi s pogovorom vzela strah in me napotila na ustrezno zdravljenje. Med drugim sem morala skozi različne ginekološke operacije, preden sem sploh prvič zanosila. A je narava šla svojo pot in otroka sem izgubila, česar ne bom nikoli pozabila in popolnoma prebolela. Samo par ur po spontanem splavu sem imela nastop na Gorenjskem, še danes ne vem, kako sem ga sploh izpeljala in 'preživela' ... V prvih nekaj vrstah pred odrom so bili sami otroci, sama pa sem svojega prvega izgubila nekaj ur pred tem. To, da ima najina zgodba srečen konec, me je naredilo bolj hvaležno, skromnejšo, v celoti spremenilo moj pogled na svet, soljudi, življenje nasploh,« je vse skupaj opisala Verbotnova.

Natalija Verboten, Dejan Bojič
Življenje nama je dalo veliko lekcijo in hvaležna sem, da sva danes tu, kjer sva, in imava dva zdrava sinova, pravi Natalija Verboten.
Tibor Golob

Od ovire do rešitve

Za konec nisva mogla mimo še ene ovire – aktualne epidemije. Natalija ima namreč z možem Dejanom družinsko podjetje Bumerang, ki se ukvarja s celotno tehnično in dekorativno izvedbo prireditev. Glede na to, da imajo štiri redno zaposlene in veliko zunanjih sodelavcev, sta se morala soočiti tudi s tem. »Prepoved opravljanja dejavnosti našega podjetja imamo že več kot eno leto, upad prihodkov 2020 v primerjavi z 2019 pa je za 91 %. Nimava težav s tem, da se tudi poslovno preusmeriva, ampak to ne prinaša dodane vrednosti naše panoge, s katero je povezanih tudi ogromno drugih. Najino podjetje je del industrije srečanj, v katero so se povezala podjetja kongresne, sejemske in prireditvene industrije. V tem trenutku razmišljamo le v skupno dobro in čimprejšnjo rešitev situacije, tudi s pomočjo države, in o njej ne dvomimo,« je strnila Natalija, ki je dodala, da se z možem sicer za direktno preživetje ne bojita, saj sta delovna človeka in sta čez leta svojega delovanja poskrbela za neko finančno sigurnost. »Mož je zelo iznajdljiv, tako da se po novem ukvarjamo tudi s celotno tehnično izvedbo ter streamingom video konferenc ter najrazličnejših dogodkov na daljavo ... Poleg tega sta prejšnji teden luč sveta ugledala še moj Natalijin kotiček ter prva kolekcija pod to blagovno znamko – kolekcija Sivka, ki (za zdaj) vsebuje 12 unikatnih izdelkov s sivko. Zakaj ravno sivka? V sivko sem zaljubljena že dolgo. Že leta jo gojimo doma na terasi, ker prekrasno diši in je zelo lepo videti. Poleg tega sem z leti ugotovila, da ima še blagodejne učinke, pomirja, sprošča, deluje antibakterijsko ter antiseptično in še bi lahko naštevala,« je zaključila.

natalija-verboten, kolekcija-svika
Priljubljena glasbenica pravi, da je v sivko zaljubljena že dolgo, zato se je odločila za prav posebno kolekcijo.
Bumerang d.o.o.