mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Natalija Bratkovič: Strici iz ozadja ne počivajo

Alesh Maatko, 04.10.2021 08:00:45

Kmetija je najdlje trajajoči resničnostni šov v Sloveniji!

Delite na:
Natalija Bratkovič: Strici iz ozadja ne počivajo
Natalija Bratkovič POP TV

Po dobrem letu in pol premora je Natalija Bratkovič to poletje znova stopila v čevlje odmevnega šova Kmetija, ki nam letos – če sklepamo po prvih delih – ponuja resnično štalo. In medtem ko na svežem zraku v Prekmurju, kjer tudi tokrat stoji slavna kmetija, snemajo nove in nove peripetije, si je zgovorna voditeljica vzela nekaj časa tudi za vas, dragi bralci, in spregovorila o zakulisju ter zloglasnih stricih iz ozadja.

Letos že četrtič vodite Kmetijo. Se morda spomnite prve sezone?
Seveda se spomnim! Prve ne pozabiš nikoli – pa druge, tretje in četrte tudi ne. (smeh) Razlog: čeprav je oddaja ista, je vsaka sezona zase posebna in drugačna.

Kako zelo so se »vaše« sezone spreminjale iz leta v leto?
Vsaka sezona je drugačna od prejšnje. Čeprav je osnovni format znan in se od njega ne odstopa, imamo vseeno dovolj proste roke, da lahko oddajo začinimo z novimi prijemi, idejami in preobrati. Kmetija je namreč najdlje trajajoči resničnostni šov v Sloveniji, a je kljub temu najbolj gledana dnevna resničnostna oddaja in je postala že kultna. Ustvarjalci smo tudi zato vsako leto postavljeni pred velik izziv: Kaj novega ponuditi gledalcem in gledalkam, da bomo presegli predhodne sezone? Zadnja tri leta nam je to uspelo, verjamem, da bo tudi letos tako. Sploh če sklepam na podlagi dogajanja, ki sem ga letos že doživela, lahko celo trdim, da bo tako. Poleg tega se Kmetije iz sezone v sezono spreminjajo tudi zaradi samih tekmovalcev, zadnji dve leti pa za dodatne skrivnosti in napetosti skrbijo tudi strici iz ozadja.

Kaj pa vodenje?
Mislim, da se moje vodenje (način, pristop) oddaje ni nič kaj spremenilo. Od prve sezone dalje jo vodim kot Natalija – torej takšna, kot sem – radovedna, nepristranska, nasmejana in resna (odvisno od trenutka in razpoloženja, od vsega, kar se dogaja na posestvu). Upoštevam pravila in enako zahtevam tudi od tekmovalcev (če se jasna pravila kršijo, sledi kazen, kar se je letos zgodilo že v prvem tednu). Sem zaveznica tekmovalcev, poslušam jih, jim svetujem, ko to potrebujejo, jih spodbujam … In to mi je pravzaprav všeč že od prve sezone – da sem karakterno lahko jaz.

Vam je kateri od preteklih udeležencev ostal še posebej v spominu?
Sama se na tekmovalce nikoli čustveno ne navežem – s tem ostajam nepristranska. Je pa res, da se po vsaki sezoni s tekmovalci povežem na družbenih omrežjih, tako ostajamo v stikih, si voščimo ob osebnih praznikih itd.

natalija-bratkovič
Voditeljica Natalija Bratkovič
POP TV

Kako pa bi opisali letošnje tekmovalce, ki smo jih že spoznali?
Letošnji tekmovalci se mi zdijo še posebno zanimivi. Imamo že znan obraz Kmetije (to je Franci), imamo dva para (v mojih sezonah takšnih parov še ni bilo – Jan in Tilen sta sicer bila kot par, ampak sta brata dvojčka). Če gledamo širše, je letos tekmovalcev več kot v prejšnjih sezonah, kar seveda pomeni več različnih značajev in starostnih skupin. Navdušena sem tudi nad dejstvom, da jih večina prihaja s podeželja, kar pomeni, da jim kmečka opravila niso tuja, kar se bo (vprašanje je sicer, kako dolgo, a vendar) pokazalo pri tem, kako visoko na lestvico so postavili delo kot vrednoto.

Omenili ste dvojčka ...
Jan in Tilen Klobasa, zmagovalca Kmetije 2019, sta svojo sezono res končala kot zmagovalca, a sem ju ob koncu razglasitve presenetila – poslala sem ju v gozd. Kaj se je tam zgodilo, ne vem, je pa gotovo povezano s tem, da letos pošteno mešata štrene na posestvu. Predvidevam, da se v ozadju skrivajo zloglasni strici iz ozadja.

Kaj vse nam torej še obljubljate to jesen?
Vse, kar sem obljubila že v prejšnjih sezonah, s pomembnim dodatkom: Še več skrivnosti. Teh bo letos ogromno, strici iz ozadja ne počivajo ...

Bi si v prihodnosti želeli voditi še kakšno drugo oddajo?
Poleg vodenja Kmetije tudi v prihodnje (na neki način sem jo vzela za »svojo« oddajo) je moja velika želja imeti kakšno oddajo tudi spomladi. Kot verjetno že veste, živim za svoje delo, to je moj sanjski poklic, moja kariera traja že 20 let in še vedno imam rada izzive. Na odgovor na vprašanje, ali mi bo kakšen šov ali kakšna oddaja zaupana v prihodnosti, pa bo treba še malo počakati. To si sicer zelo želim.

Kaj pa Natalija in prosti čas?
Ga ni veliko, ko pa je, ga najraje posvetim Dejanu in Snowu – radi se potepamo po Sloveniji in odkrivamo skrite kotičke. Veliko časa preživim tudi v telovadnici radgonskega kickboxing kluba, kjer ne samo treniram, ampak Dejanu tudi pomagam pri treningih in drugih klubskih zadevah.

natalija-bratkovič
Pri Nataliji ne manjka dobre volje.
POP TV

Na Instagramu ste zapisali, da je trening najboljše zdravilo za telo, um in dušo. Kolikokrat na teden ste predani športu?
Kadar ne snemam, opravim vsaj pet treningov na teden – govorim o funkcionalnih treningih in kickboxu. Rada se dobro počutim v svoji koži, motivira me, ko vidim, česa vsega je sposobno moje telo. Kadar so snemanja, sicer kdaj naredim kakšen trening manj, ampak se jih vseeno potrudim izpeljati čim več, ker mi to pomaga pri delu. Kmetija je oddaja, kjer se vsak dan zgodi ogromno stvari in jaz si jih moram zapomniti. Za to potrebujem zbrane misli, fokus … in trening mi to da. Snemanja so zahtevna tudi iz fizičnega vidika – denimo stati po več ur v visokih petah, ki jih v zasebnem življenju ne nosim, zame ni preprosto. Tudi zato treniram! Morda se komu to zdi smešno, ampak tako je.

Veliko ste tudi v naravi. Kje oziroma na katerem kraju se najbolje počutite?
Kjer koli v naravi sem, uživam. To je dejstvo. Ampak moj najljubši kraj pod milim nebom je dejansko balkon najinega stanovanja. To je poseben kotiček. Tam imam svojo visečo gugalnico, v katero se zjutraj usedem, spijem kavo, gledam srne, kako se sprehajajo čez travnik, blizu je potok, res fantastično.

Čez nekaj tednov bo vaš Snowček – govoriva o psičku – praznoval rojstni dan. Zdi se mi, da sta nerazdružljiva, kajne?
Snow bo konec oktobra star dve leti. Čas res beži. Je pravi navihanec z zahtevnim značajem, ki vedno spravi v dobro voljo. Z njim resnično preživiva ogromno časa – kamor koli greva, ga vzameva zraven, najsi bo to sprehod, morje, potep, obisk mojih staršev v Mariboru itd. Za njegovo socializacijo sva začela skrbeti že takoj, ko sva ga dobila, torej od drugega meseca starosti, in danes je ves trud poplačan. Nanj gledava kot na družinskega člana. Sicer moram priznati, da je Dejan tisti, ki si ga je Snow izbral za vodjo (z njim ima res neverjetno povezavo), ampak tudi midva se odlično razumeva.

Pred dnevi smo se poslovili od poletja, kje in kako ste ga preživeli?
Prav žalostna sem, da se je poletje poslovilo, saj je to moj letni čas. Obožujem sonce in visoke temperature. Večino prve polovice poletja sem preživela v telovadnici (mi namreč treninge izvajamo vse leto in telovadnice med počitnicami ne zapiramo), dvakrat smo za podaljšan vikend odšli na morje, na slovensko obalo), odpravili smo se na nekaj nedeljskih izletov. Druga polovica poletja pa je zmeraj rezervirana za snemanja.