mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

MISTER SLOVENIJE: Mogoče dobim povabilo v šov Zvezde plešejo

Alesh Maatko, 05.06.2021 08:00:36

Sebastianu Čuferju se je z nazivom mister Slovenije 2021 uresničila velika želja!

Delite na:
MISTER SLOVENIJE: Mogoče dobim povabilo v šov Zvezde plešejo
25-letni lepotec zase pravi, da je velik ljubitelj narave, športa in gibanja na splošno, poleg tega pa se ukvarja še z osebnim trenerstvom. Ana Gregorič

Projekt Mister Slovenije je nekaj dni nazaj vendarle doživel finalno dejanje izbora, ki se je odvilo leto pozneje, kot je bilo načrtovano. Naziv za najlepšega Slovenca je tokrat osvojil Sebastian Čufer, ki prihaja iz majhne vasice Kamno v Posočju.

Kako je sploh prišlo do tega, da ste se prijavili na ta lepotni izbor?
Izbor sem bežno spremljal tudi že prejšnja leta, bolj natančno pa leta 2019, ker se je na ta izbor prijavil moj prijatelj iz Tolmina Gino Podgornik, ki se je tudi odlično odrezal. Vse skupaj se je (potem) začelo s šalo kolegov, ki so mi govorili, da bi bil zagotovo primeren za to tekmovanje. Ta misel mi ni dala miru in na koncu sem začel o tem resno razmišljati. Glede na to, da sem na začetku svoje karierne poti, se mi je sam projekt zdel kot super odskočna deska za naprej, po drugi strani pa sem tudi želel bolje spoznati delo modela in ugotoviti, ali je to dejansko zame in ali v tem uživam. Pred prijavo sem se posvetoval z najbližjimi – družino in prijatelji in se na koncu odločil za ta korak. Lahko rečem, da sem res vesel, da sem se prijavil, saj mi je ta izkušnja dala ogromno.

Po zmagoslavju ste dejali, da ste v priprave vložili veliko truda in energije.
Postati mister Slovenije je bila moja želja in cilj, ki sem si ga napisal na papir prejšnje leto. Dogodek smo zaradi covid situacije izpeljali šele letos. Ta čas sem kar se da najboljše poskušal poskrbeti za svojo dobro fizično pripravljenost, kar mi je bilo nekako pisano na kožo, saj se s športom tako ali drugače ukvarjam vsakodnevno. Svoj čas sem namenil tudi psihični pripravi. Tu so mi bile v veliko pomoč delavnice, ki so jih pripravili pri mistru. Učili smo se na primer, kako biti na odru oziroma na splošno v življenju bolj prezenten in bolj samozavesten ter kako si postavljati cilje in jih znati uresničevati. Pri tem sta nas največ naučila glasbenik Gašper Oblak in Kristina Zadnikar, NLP coachinja. Pri mistru sem se prvič srečal tudi s profesionalnim fotografiranjem. Zelo dobro je za to poskrbela priznana fotografinja Ana Gregorič, ki mi je res dala veliko koristnih nasvetov in mi zelo pomagala, da sem se pri fotografiranju popolnoma sprostil. Na splošno pa sem se pri vseh delavnicah poskušal maksimalno potruditi in se poizkušal iz vsake, kar se da največ naučiti. Če si pri delavnicah sodeloval, ti je bila marsikatera stvar olajšana in si lahko potem stvari lažje nadgrajeval. Pred samim finalom sem nekaj časa namenil tudi hoji na odru in poziranju, da sem na odru izgledal čim bolj pristno in samozavestno.

»Vse skupaj se je začelo s šalo kolegov, ki so mi govorili, da bi bil zagotovo primeren za to tekmovanje.«

Kaj najbolj cenite pri sebi?
Sicer sem vesel, da ostajam ne glede na vse pošten in zvest samemu sebi, ampak ta odgovor že vsi poznamo. (smeh) Zato bi rekel, da najbolj cenim, da v življenju sledim svojim sanjam in ciljem ter da vedno vztrajam in se ne predam. Cenim, da sem do sem, kjer sem trenutno v življenju, prišel pošteno, z močno voljo in trdim delom. Vsak začetek, kot tudi pot do cilja sta težka. Nekateri obupajo, drugi ne. In to je tisto, kar pri sebi najbolj cenim. Da sem predan, vztrajen in nikoli ne obupam.

Kako pa skrbite za svojo postavo?
Za svojo postavo oziroma fizično pripravljenost skrbim vsakodnevno. Najbolj pomembno od vsega mi je zagotovo skrb za zdravje in funkcionalnost mojega telesa, sama postava pa je na koncu samo tista pika na i. Veliko časa seveda namenim tako treningu kot tudi ustrezni prehrani in počitku. Vsak izmed teh dejavnikov je zelo pomemben. Moj program treninga pa je sestavljen tako, da pet- do šestkrat tedensko treniram v fitnesu, poleg tega pa za svojo fizično pripravljenost skrbim tudi s športnimi aktivnostmi v naravi. Zelo rad tečem, grem na kakšen pohod v hribe, poleti pa zelo rad tudi kolesarim in supam na reki Soči. Lahko bi rekel, da je šport smisel mojega življenja.

Pred poletjem mnogi obljubljajo čarobne napitke, ki zagotavljajo brezhibno postavo. Kako je s tem?
Nekaj se z ustreznim treningom in prehrano seveda da narediti tudi v kratkem času. Veliko je seveda odvisno tudi od posameznikovih predispozicij in njegove genetike. Je pa v splošnem za neke večje, konkretnejše rezultate, tako kot pri skoraj vsaki stvari, tudi če nam je cilj sama preobrazba telesa in želena postava, potrebno daljše časovno obdobje. To ni šprint, ampak tek na dolge proge in ničesar se ne da narediti čez noč. Potrebna je močna želja, čas, vztrajnost in predvsem disciplina. Brez tega ne gre. Je pa trud na koncu poplačan in verjemite mi, da je vredno.

sebastian-čufer
Kar se glasbe tiče mu je najbolj všeč tako elektronska glasba (izvajalci, kot so Alan Walker, Kygo, Avicii) kot tudi rock glasba (The Beatles, Queen, Pink Floyd).
Ana Gregorič

Kaj pa prehrana? Kako ostati fit ob poplavi »hrane na hitro«?
Prehrana pri tem seveda igra zelo pomembno vlogo. V današnjem času, kjer imamo vsi svoje vsakodnevne obveznosti in smo zaposleni od jutra do večera, je hitra hrana velikokrat najpogostejša, vendar tudi napačna izbira. Moram priznati, da tudi mene velikokrat zamika. Si pa sam pomagam s tem, da že prej načrtujem obroke in si jih pripravim vnaprej. Tako je tudi možnost, da si zaželim hitre hrane, manjša. Pogosto si pripravim tudi več manjših obrokov dnevno, da se ne prenajedam v večernih urah. Predvsem pa poskrbim, da je prehrana raznovrstna, sezonska in lokalna. Tako tudi zaužijem vse, kar moje telo potrebuje.

»Cenim, da sem do sem, kjer sem trenutno v življenju, prišel pošteno, z močno voljo in trdim delom.«

Kako se odklopite od vseh obveznosti?
Od vsega se zagotovo najraje odklopim tako, da se grem gibat v naravo. To me popolnoma sprosti in napolni z dodatno energijo. Včasih si ob dobri hrani rad pogledam tudi kakšen dober film. Zelo pogosto pa se v prostem času družim z osebami, ki so mi blizu.

Omenili ste film ... katera zvrst vam je najbližja?
Zvrst filma je zelo odvisna od samega počutja. Na splošno pa rad gledam pustolovske oziroma zgodovinske filme, resnične zgodbe, razne dokumentarne oddaje o naravi, športu, prehrani oziroma živalih, včasih pa rad pogledam tudi kakšno dobro komedijo.

Vas mika tudi skok v medijski svet, sploh šovi so za mnoge še kako mikavni?
Seveda si želim postati še bolj medijsko prepoznaven in zanimiv, moram pa priznati, da konkretno o šovih še nisem veliko razmišljal. Mogoče pa enkrat, ko bom bolj znan, dobim povabilo v šov Zvezde plešejo. To bi mi bil vsekakor neke vrste izziv, o katerem bi premislil. (smeh)

Kaj bi za konec svetovali tistim, ki še cincajo, ali bi se prijavili na ta lepotni izbor ali ne?
Če vas to področje zanima in se imate željo učiti in spoznavati nove ljudi, se prijavite, saj vam zagotovo ne bo žal. Treba je poudariti, da pri mistru ni v ospredju samo zunanja lepota, ampak gre tukaj za celosten projekt, ki je zasnovan tako, da ti res da širok nabor znanja. Nina Uršič, ki je vodja in glavna predstavnica projekta, in ostale osebe, ki vodijo sam projekt, so res super, vsi so ti pripravljeni pomagati in podati znanje ter izkušnje, ki so si jih sami pridobili na svoji poti. Vse stvari, ki se jih skozi delavnice oziroma izzive naučiš, ti ne pomagajo samo pri samem tekmovanju, ampak tudi pri vsakdanjih stvareh v življenju. Tako lahko rasteš tudi osebnostno in postaneš najboljša verzija samega sebe.