mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Amaya - Konec je solz, gremo na nekaj bolj energičnega!

M.K., 29.11.2022 19:00:30

Drzna, energična, samozavestna, strastna. Odločena, da bo sledila svojemu iskrenemu klicu. Amaya (Maja Keuc) – naša vrhunska vokalistka, ki z vso strastjo stopa življenju naproti. Njena energija je nalezljiva, strast pa osupljiva.

Delite na:
Amaya - Konec je solz, gremo na nekaj bolj energičnega!
Amaya (Maja Keuc) Mark Pirc

Maja, lepo pozdravljeni. Ujeli smo vas na snemanju videospota za singel Rdeče, skladbo, s katero ste se nedavno predstavili na Slovenski popevki. Nam lahko zaupate, kaj pripravljate, kaj lahko pričakujemo?

Skušali bomo ujeti čar neke mistike, skrite odkritosti, nežnosti in strasti, ki se skriva v človeku in se odvija med dvema ljubimcema. Prav ta občutek smo želeli poudariti in prikazati tudi z modo, tako da lahko rečem, da bo tokrat izdelek precej edinstven in vizualno najbrž najbolj privlačen videospot do sedaj. Narekuje tudi novo smer albuma. Želeli smo si ujeti to brezčasno eleganco in jo postaviti v duha časa, v katerem živimo.

amaya, maja-keuc 9
Amaya (Maja Keuc)
Mark Pirc

»Jaz sem zelo strastna do svojega poklica, do življenja, oziroma vsega, kar počnem.«

Besedilo za skladbo ste napisali sami, prejeli ste nagrado strokovne žirije za najboljše besedilo. Kaj je glavno sporočilo pesmi?

Rdeča barva meni predstavlja strast, ki jo v besedilu na različne načine opevam. Zdi se mi, da je neki čar v tem hotenju, želenju in mistiki, iz katerih izhaja naš življenjski eliksir in predvsem kreativnost. Jaz sem zelo strastna do svojega poklica, do življenja, oziroma vsega, kar počnem. Nekako sem skozi pesem želela prižgati notranjo iskrico v ljudeh, da to začutijo, jih nekaj navdihne, da gredo lahko korak naprej in si morda vzamejo trenutek, da začutijo same sebe.

Ste črpali navdih iz svojega življenja?

Navdih sem črpala iz svojega življenja. Lahko rečem, da sem danes v drugačnem obdobju kot pred dvema letoma. Prišel je trenutek, ko sem si rekla: »Konec je solz, gremo na nekaj bolj pozitivnega, nekaj, kar opolnomoči.«

amaya, maja-keuc 8
Amaya je odločena, da bo sledila svojemu iskrenemu klicu.
Mark Pirc

Rdeče – kaj rdeča barva pomeni v vašem življenju? 

Rdeča barva mi predstavlja strast, ženstvenost, senzualnost. To je barva, ki jo takoj opazimo, težko jo je zgrešiti.

Kakšna pa je »rdeča nit« vašega življenja?

Prizadevam si zavestno izbirati pozitivne misli in skušam uživati v vsakem trenutku, ne glede na to, kaj se mi v življenju dogaja.

amaya, maja-keuc 7
Amaya (Maja Keuc)
Mark Pirc

Pa se malce vrniva k vašemu glasbenemu ustvarjanju. Veliko časa ste preživeli v tujini, sedaj vas vse pogosteje srečavamo doma. Se vračate na domače odre?

Res je. Trenutno sem v Sloveniji. Pandemija me je naključno pripeljala domov. Še vedno sem v stiku s tujino, hkrati pa čutim, da si želim ustvarjati tudi v maternem jeziku. To sem začutila iskreno, zato ustvarjam nov album.

amaya, maja-keuc 6
Pandemija jo je naključno pripeljala nazaj v Slovenijo.
Mark Pirc

Kaj pa je tisto, kar vam je tujina dala?

Tujina me je opremila s samozavedanjem, naučila me je, kaj zunaj meja pomeni glasbena industrija v pravem pomenu. Hkrati sem se naučila profesionalnosti in samozavesti, predvsem tega, da si upam izraziti samo sebe.

amaya, maja-keuc 5
Navdih za skladbo Rdeče je črpala iz svojega življenja.
Mark Pirc

»Prizadevam si zavestno izbirati pozitivne misli in skušam uživati v vsakem trenutku, ne glede na to, kaj se mi v življenju dogaja.«

Sodelovali ste s številnimi svetovno znanimi glasbenimi ustvarjalci. Kdo je na vas naredil največji vtis, kdo je vaš idol, morda navdih?

Teh je bilo kar nekaj, zagotovo je med njimi Quincy Jones, s svojo preprostostjo. Ko sem bila pri njem, sva sedela na tleh (na preprogi) in jedla špagete. Zapela sem mu Happy Birthday. To je bil res en takšen nerealen trenutek. Tudi Jacob Collier – čutim, da je tukaj en velik del mojega srca. Zdi se, da so to neverjetno talentirani posamezniki, ki so izjemno disciplinirani, hkrati pa ljudje v pravem pomenu besede – zelo odprti in prizemljeni. Prav želiš si biti v njihovi družbi in srkati njihove modrosti.

amaya, maja-keuc 4
Amaya (Maja Keuc)
Mark Pirc

S svojim glasom in stasom sodite v sam vrh svetovne glasbene scene. Se v bodoče vidite v tujini na velikih odrih?

Menim, da v življenju nikoli ne smemo ničesar izključevati. Slediti moramo tistemu, kar čutimo. Tisti »kaj če pa« je hujši, kot če tega nikoli ne storiš. Definitivno se vidim na velikih in malih odrih, vendar se s tem več ne obremenjujem. Skušam v danem trenutku delati najboljše, kar znam in lahko, seveda z neko vizijo, da si ne zapiram nobenih možnosti. Ni važno, ali si doma ali v tujini. Vsepovsod si lahko srečen ali nesrečen, se pa že od nekdaj ne želim tlačiti v škatlice.

amaya, maja-keuc 2
Amaya (Maja Keuc)
Mark Pirc

V začetku decembra torej pričakujemo nov videospot, kaj sledi potem? Morda nov album, kakšna gostovanja ...?

Decembra se obeta videospot za pesem Rdeče, naslednje leto pa tudi album. Gostovanj na tem albumu najbrž ne bo, se pa nadejam, da bodo v prihodnje, če se tako uskladi in začuti.

amaya, maja-keuc 1
Amaya (Maja Keuc)
Mark Pirc

»Menim, da v življenju nikoli ne smemo ničesar izključevati. Slediti moramo tistemu, kar čutimo. Tisti 'kaj če pa' je hujši, kot če tega nikoli ne storiš.«