kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Igralci obljubljajo smeh, zabavo in satiro

N.S., 16.01.2023 18:00:04

Potem ko je konec lanskega leta z Voya na male ekrane prišla priljubljena serija Ja, Chef!, je te dni na Pop TV prišla še zabavna serija, ki ni telenovela, a vseeno nosi pikanten naslov Têlenovela: Superk***e. V obeh serijah televizijske gledalce tako navdušuje izredno priljubljeni igralec Bojan Emeršič.

Delite na:
Igralci obljubljajo smeh, zabavo in satiro
Bojan Emeršič je trenutno kralj televizijske komedije, saj poleg serije Ja, Chef! po novem za smeh televizijskih gledalcev skrbi tudi v seriji Têlenovela: Superk***e. Urša Premik

Bojan Emeršič je eden najbolj aktivnih domačih igralcev, redno nastopa tako v ljubljanski Drami, v domačih filmskih hitih, kot je trenutno Gajin svet 2, poznamo pa ga po številnih vlogah v priljubljenih domačih serijah. Lahko bi rekli, da je 59-letni Emeršič trenutno kralj komedije na domačih televizijah, saj ga lahko spremljamo v seriji Ja, Chef!, kjer igra Rudija Kavčiča, lastnika restavracije priljubljenemu chefu Juriju Zrnecu oziroma liku Ljubu Bohincu, te dni pa se je na Pop TV začela predvajati še prva sezona humoristične serije Têlenovela: Superk***e. Ne, serija ni telenovela, ampak serija o telenoveli, ki ne bi mogla biti bolj absurdna, kot je, zaradi česar zagotovo ne bo manjkalo huronskega smeha, črnega humorja in satire.

Têlenovela 5
Gaja Filač upodablja tajnico Mašo.
Urša Premik

SERIJA O TELEVIZIJI IN TELENOVELI

Srce parajoča, usodna, hrepeneča in preobratov polna komedija Têlenovela je nekakšna parodija satiričnega vpogleda v nastajanje televizijskih vsebin in na humoren način odgovarja na vprašanja, ki se postavljajo gledalcem. Kdo? Zakaj? Kaj? V seriji spremljamo zgodbo, ki po spletu okoliščin zraste na zeljniku bivšega črpalkarja in sedanjega novega programskega direktorja PRVAK TV-ja Slavca, ki mora s svojo profesionalno neprofesionalno ekipo pod nujno lastnikom dostaviti novi TV-hit! V njegove čevlje stopa odlični Bojan Emeršič, ob njem pa za zabavne zaplete skrbijo še zveneča imena, kot so: Branko Šturbej, Nina Ivanič, Ivo Ban, Gregor Gruden, Nejc Cijan Garlatti, Vida Cvar, Andrei Lenart, Gaja Filač, Vesna Pernarčič, Jure Henigman, Ula Furlan, Miha Likar, Dejan Krupič, Boštjan Tadel, Brane Završan, Aljaž Jovanović in Iva Krajnc Bagola.

Têlenovela 1
Gregor Gruden igra snemalca Zdeneta alias Rokca.
Urša Premik

»SLAVC MI JE PISAN NA KOŽO!«

Igralci serije Têlenovela se že od snemalnih dni naprej strinjajo, da se slovenski trg s takšnim humorjem še ni srečal, kar je v intervjuju potrdil tudi Bojan Emeršič. »Rekel bi, da gre za serijo, devetdelno serijo, ki je, kako bi rekel, malo je ludistična, malo je prifliknjena, razumeš. Ogromno je nekih neverjetnih preobratov in to mi je bilo najbolj všeč, ker je bila tako presenetljiva, ker sem samega sebe presenečal. To je tako dobro napisano, pa tako sem se našel v tem liku, da je bilo pravzaprav veliko spontanosti, improvizacije.«

Têlenovela 6
Bojan Emeršič aka Slavc, preprost naivnež, ne skriva, da se je že ob branju scenarija nad svojo vlogo navdušil.
Urša Premik

2_nina ivanič.png
Igralka Nina Ivanič v seriji blesti v še eni svojih zabavnih vlog.
Ana Gregorič

Tudi o soigralcih je povedal same najlepše stvari: »Vedel sem, da bom odvisen od drugih igralcev. Ko delaš vlogo, običajno razmišljaš tudi o likih, ki te spremljajo, in si zaželiš, da bi to nekdo tako igral, in potem, ko nekako dobiš določene like, včasih sploh ne gre za to, pa poznaš koga in rečeš 'A bo to prišlo ven ali ne', ker veš, kakšen je njegov karakter. Kako bi bilo, če bi bil nekaj bolj energičnega, ali nekaj bolj mirnega, ali nekaj bolj debelega, ali nekaj bolj suhega, a veš, pač neke predstave imaš. Ko pa smo začeli delati, sem bil strašno zadovoljen.« A ne le s soigralci, Bojan je bil zadovoljen tudi s svojo vlogo Slavca, ki mu je, kot pravi, pisan na kožo.

Têlenovela 2
Ivo Ban upodablja scenarista serije.
Urša Premik

»Nalepil sem ga nase, na svojo vizualnost in na to, kako razmišljam. Postal je tak, kot je, in v njem sem strašno užival. Po ogromno časa sem spet našel lik, ki mi je res ležal. Ko so na začetku režiserji še izbirali, kdo bo upodobil Slavka, sem se malodane kar zagrebel za to vlogo. Sem rekel, ne, ne, ne, pustite tiste druge. Jaz bom to delal. In takoj sem rekel, da že imam idejo, tako sem padel v ta lik, neverjetno. Res sem si ga želel delati,« je še priznal igralec, ki ga v seriji Têlenovela: Superk***e gledate vsako nedeljo zvečer na Pop TV. Ustvarjalci humoristične serije še dodajajo, da je vsaka podobnost z resničnim televizijskim življenjem nenamerna.

Telenovela (36 of 90).jpg
Za smeh skrbita tudi Iva Krajnc Bagola in Branko Šturbej.
Urša Premik, Jan Jordan Frangeš