kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kaj nakupujejo slavni Slovenci?

T.P., 24.01.2022 10:00:12

Ste pri nakupu živil zelo pozorni na njihov izvor in sestavine? S katerimi ne najbolj zdravimi pa se najpogosteje pregrešite?

Delite na:
Kaj nakupujejo slavni Slovenci?
Kaj nakupujejo slavni Slovenci Osebni arhiv

Vplivnica in podjetnica Katarina Benček

Največ, kar pogledam, je odstotek beljakovin in hidratov, saj se trudim pojesti čim manj hidratov. Sama sem pesketarijanka in sem pri izbiri živil že tako omejena, je pa moje največja pregreha zagotovo majoneza, ki je pri meni na meniju vsak dan.

Katarina Benček
Katarina Benček
M24.si

Pevka Tatjana Mihelj

Pri nakupu živil sem kar dosledna, kar se tiče izvora. Vedno pogledam tudi hranilne vrednosti živila, ker mi je pomembno, da to ne vsebuje sladkorja in preveč maščob. Sicer pa največ hrane nakupujem od okoliških kmetij. Najpogostejša pregreha pa so proteinske čokoladice, s katerimi potešim željo po sladkem.

Tatjana Mihelj
Tatjana Mihelj
Alesh Maatko

Glasbenik in voditelj Mišo Kontrec

Vsekakor imam raje domače slovensko, če je le možno. Kar se tiče pregreh v hrani, jih je danes veliko. Včasih me zgrabi napad sladkega in takrat se lotim različnih sladkarij.

Mišo Kontrec
Mišo Kontrec
Revija Zvezde Lady

Glasbenik Miki Vlahović

Zadnje čase mi je zelo pomembno, da zelenjava prihaja iz domačih avtohtonih krajev, zato redno obiskujem domačo krajevno kmetijo Kristan in uživam njihove pridelke.

Miki Vlahović
Miki Vlahovič
Menart

Voditeljica Suzana Kozel

Odkar sem postala mama, sem veliko bolj pozorna na to, kaj malima škratoma ponudim na krožniku. Večino zelenjave na srečo dobim z domačega vrta, ki ga pridno in s strastjo obdelujeta moja starša, zato tudi zelo cenim vse slovenske kmete, ki se trudijo pridelati kakovostno zelenjavo in sadje. Na ljubljanski tržnici imam že več let stalno branjevko, pri kateri kupujem tudi domače jogurte in skuto. Glede na to, da sem zelo sladkosneda, se težko uprem vsakodnevni razvadi, ki se ji reče čokolada. No, priznam pa, da sem jo zadnje tedne dala rahlo na stran in jo zamenjala za sladke domače piškote, ki smo jih pekli za praznike.

Suzana Kozel
Suzana Kozel
Planet TV

Igralka Urška Hlebec

Najraje kupujem direktno od kmetov, za katere vem, kje in kako predelujejo hrano. Kakav, tisti pravi, je moj greh.

Urška Hlebec
Urška Hlebec
Revija Zvezde

Glasbenik Dejan Krajnc

Če se le da, ne grem v trgovino, če že grem, pa sledim seznamu, ki ga napiše kdo drug. Kar se tiče nezdravih pregreh, pa lahko rečem, da sem reden odjemalec vsega po vrsti, razen takrat, ko dvakrat na leto malo hujšam. (smeh)

Dejan Krajnc
Dejan Krajnc
Rok Deželak

Kuharska mojstrica Sanja Sirk

Seveda skrbno izbiram živila in veliko dam na poreklo v smislu, da je proizvajalec čim bližje. Če je to 0 kilometrov, je idealno. Jajca, mlečne izdelke, sadje in zelenjavo rada kupujem na lokalnih kmetijah, moko pa v najbližjem mlinu. Ko se malo potrudiš pri izbiri in nabavi lokalnih sestavin, se res veliko pozna pri okusu hrane, ki jo pripravljaš.

Sanja Sirk
Sanja Sirk
Marko Vavpotič, M24.si