mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ANKETA - katere filme gledajo slavni Slovenci v kinu?

T.P., 17.01.2022 16:00:19

Kdaj ste bili nazadnje v kinu in kaj ste si ogledali? Si ob tem kupite tudi hrano in pijačo? Si kdaj filmski večer naredite tudi doma? Če si – kaj si ob tem pripravite za pod zob in za gašenje žeje?

Delite na:
ANKETA - katere filme gledajo slavni Slovenci v kinu?
Katere filme gledajo slavni slovenci v kinu? Osebni arhiv

Glasbenik Matjaž Jelen

Žal že dolgo nisem bil v kinu. Nekaj zaradi covida, nekaj zaradi Netflixa. Tako da – ljubo doma, kdor ga ima. Obvezna oprema ob gledanju filma so kokice in cola zero oz. včasih pivo, ampak potem je velika verjetnost, da pred koncem filma zaspim. (smeh)

Matjaž Jelen
Matjaž Jelen
Marko Delbello Ocepek

Sopranistka Elvira Hasanagić

V kinu sem bila nazadnje pred korono. Vsakič so kokice zagotovo vključene. Filmske večere si pogosto naredimo tudi doma. Ob tem si pripravimo prestice, čips in brezalkoholne pijače. Z možem pa si kdaj privoščiva tudi džin tonik.

Elvira Hasanagić
Elvira Hasanagić
Marko Vavpotič, M24.si

Umetnik, igralec in kreativec Marko Miladinović

Nazadnje sem v kinu gledal film Košarkar naj bo 2 ali Jebiga »remastered«. Če že moram v kino, gledam pač sebe. (smeh) Res nisem redni obiskovalec kina, kar ne pomeni, da nisem filmofil. V kinu smo včasih zobali čokoladne kroglice, pozneje pa sem tudi sam zapadel v kulturo kokic. Doma pa je seveda zgodba drugačna. Sendviči ali kakšna pašta so pri ogledu filma obvezni. Brez prigrizkov ob filmu pač ne gre!

Marko Miladinović
Marko Miladinović
Sašo Radej

Igralec in glasbenik Dario Nožić Serini

Vedno kokice!!! Pred nekaj meseci sem si ogledal Dune. Filmski večeri doma so standard covidnih časov in hrana postane najboljši prijatelj, s katerim si deliš večer. (smeh)

Dario Nožić Serini
Dario Nožić Serini
Mediaspeed

Pevka in ustvarjalka unikatnih usnjenih izdelkov Eva Breznikar

Ne morem se sploh spomniti, kdaj sem bila nazadnje v kinu. Spomnim se pa, da sem bila pred osmimi leti v ZDA v kinu, kjer ležiš v udobnem ležalniku oziroma na kavču in ti zraven strežejo vse živo. Od rakcev do koktajlov. Dobra izkušnja! Doma nimam filmskih večerov, je pa bila prav to ena od mojih letošnjih novoletnih zaobljub in tako sem že začela – s filmom Don’t look up. Joj, koliko filmov moram še pogledati!

Eva Breznikar
Eva Breznikar
Osebni arhiv, Foto: Matjash Fartek

Glasbenik Ivan Hudnik

Nazadnje sem bil v kinu novembra 2018 in si z velikim užitkom ogledal film Bohemian Rhapsody. Seveda po neki, lahko rečem, novi navadi ali razvadi paše vzeti v dvorano tudi kokice ali kaj podobnega in pivo. Če me spomin ne vara, pa je bilo v »prejšnjih časih« celo prepovedano nositi v kinodvorano kakršnokoli hrano in pijačo. Sem pa pri omenjenem filmu naredil izjemo, saj sem se hotel iz spoštovanja res posvetiti vsebini omenjenega filma, kjer je glavna tema Freddie Mercury ter seveda skupina Queen. Doma si včasih res vzamem čas in si v večeru lahko ogledam tudi dva filma, še najraje imam, če so filmi posneti po resničnih dogodkih. Ob gledanju si največkrat pripravim arašide za luščiti ali čips in kakšno pivo, no, zdaj v času novoletnih zaobljub pa pivo za nekaj časa zamenjam z limonado.

Ivan Hudnik
Ivan Hudnik
Mediaspeed

Voditelj in pevec Klemen Bunderla

Kino je pa moje področje! Skoraj vsak teden grem v kino. Nazadnje sem si pogledal nov del Spidermana, pravkar iščem luknjo, da pogledam tudi novi Krik, hehe, in če je le mogoče, se udeležim tudi premier. V kino sem se zaljubil že kot otrok – nekaj je v tem vonju, temnih halah in velikem zaslonu, da te začara. Podobno kot gledališče, le da 2D. No, tudi 3D-filmi so mi všeč, če so tehnično na nivoju. Med filmom si vedno privoščim kolo, mineralno vodo (velikokrat kar oboje), skoraj vedno tudi kokice (veliko raje kot nacho/tortilla čips).

Tudi doma si redno pripravljam filmske večere, zato sem si tudi kupil ozvočenje za hišni kino in ogromen ekran 4K, da je izkušnja čim boljša. Takrat se tudi malo bolje je kot v kinu – največkrat kak suši, burgerji ali pa tudi »le« kokice. Doma se tudi popije kozarec vina ali pivo, ampak ne glede na domači luksuz, ko lahko daš film na pavzo in greš na WC kadarkoli, ga čez kino pač ni. Vsaj zame.

Klemen Bunderla
Klemen Bunderla
Kolosej

Slaščičarska mojstrica Jelena Kovačević

V bistvu pred kratkim. Decembra sva si z Mišo Zarjo v družbi prijatelja in njegove hčerkice ogledali animirani film Zapoj 2. Na našo žalost zaradi trenutnih ukrepov nismo mogli kupiti ne kokic ne pijače; sta pa imeli punci – hvala bogu (smeh) – s sabo gumijaste bonbone. (smeh) Doma so filmski večer bolj redko; če že so, pa prednjačijo animirani filmi s pogostitvijo tipa vzemi, kar je v hladilniku ali shrambi. (smeh)

Jelena Kovačević
Jelena Kovačević
osebni arhiv

Kontratenorist Žiga Lakner

Nazadnje sem bil v kinu pred dobrega pol leta, ogledal pa sem si film Briljantina. V kinu brez kokic in pijače ne gre, zato jih vedno vzamem. Načeloma si filmskega večera doma ne delam oz. zelo zelo redko, saj zaradi vseh obveznosti velikokrat ni časa. Če ga že imam, pa si zraven vedno pripravim kokice in coca-colo.

Žiga Lakner
Žiga Lakner
Andraž Martinšek