Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Poskušam, da preteklost ne vpliva na prihodnost

Nejc Simšič, 26.07.2021 08:00:04

Mlada slovenska pisateljica po dveh knjižnih uspešnicah predstavlja svojo tretjo knjigo.

Delite na:
Poskušam, da preteklost ne vpliva na prihodnost
Bojana Ivanović je s tretjo knjigo Ti sam rin naprej dokazala, da s pisateljsko kariero misli resno. Osebni arhiv

Mlada slovenska pisateljica Bojana Ivanović je ena tistih literarnih ustvarjalk, ki želi s svojimi knjigami pomagati spreminjati svet na bolje. Po dveh knjižnih uspešnicah te dni predstavlja že svojo tretjo knjigo z naslovom Ti sam rin naprej!

Za revijo Nova je spregovorila o vzponih in padcih, ki so ji pripeljali do tretje knjige.

Dvaintridesetletna pisateljica Bojana Ivanović je pred leti navdušila s knjižnim prvencem 15 kil nesreče, lani pa je na knjižne police postavila knjigo Klub srečnih in uspešnih. Letošnje poletje stavi na svojo tretjo motivacijsko knjigo Ti sam rin naprej!, s katero upa, da bo drugim pomagala na poti do boljšega jutri.

Ni magičnega recepta za srečo in za to, da bo vedno vse lepo, rada sem realna in tudi želim, da so moji bralci na to pripravljeni, saj so vzponi in padci sestavni del življenja.

»Prvi dve knjigi sta bili zelo dobro sprejeti, zaradi česar sem zelo srečna in hvaležna. Ni lepšega občutka kot ko dobim sporočilo od kakšne bralke, da jo je moja knjiga premaknila in navdihnila, da se loti uresničevati tisto, kar si želi,« je razkrila mladenka, ki letošnje poletje že navdušuje s tretjo knjigo Ti sam rin naprej.

bojana vklop 1.jpg
Pisateljica je prepričana, da bi ljudje morali znati dati na prvo mesto predvsem sebe, svoje počutje in želje.
Osebni arhiv

»To je knjiga, ki vsebuje nasvete in navodila, kako se soočiti in preživeti vse usrane situacije, ki jih v življenju doživimo, ter kako kljub vsemu sranju, ki nas omejuje in zaznamuje, riniti naprej, doseči zastavljene cilje in svoje življenje dvigniti na maksimalno raven zadovoljstva. Na kratko povedano – kako riniti naprej kljub vsemu, kar se nam v življenju zgodi. V bistvu že naslov pove sporočilo knjige – da moramo vedno riniti naprej, ne glede na to, kaj se nam zgodi in kakšne preizkušnje se pojavijo pred nami, če želimo napredovati in nekam priti. V teoriji se to sicer sliši precej preprosto, a lažje je govoriti kot storiti. Nekateri ljudje so že sami po sebi rojeni borci, nekateri so rojeni v takem okolju, da jih tega naučijo, nekateri pa potrebujejo malce več časa, izkušenj, podpore in znanja, da se naučijo riniti skozi življenje. Ravno zato sem želela napisati knjigo s takšno vsebino, saj se mi je zdelo koristno, da združim vse, česar sem se sama naučila v preteklih letih posvečanja sebi, in ljudem pokažem, da tudi mi z dna lahko počasi in vztrajno pririnemo do tja, kamor si želimo priti, in da ni treba tičati v okoliščinah, v katerih nisi zadovoljen. V življenju bodo vedno vzponi in padci, najpomembnejše pa je, da se ljudje naučimo pravilno odzvati in ravnati, ko se pojavijo problemi, in zbrati dovolj moči, da nadaljujemo tudi, ko je težko, ter da ne obupamo in vztrajamo, dokler ne dosežemo želenega cilja,« je povedala vedno nasmejana Bojana, ki nam je zaupala enega glavnih nasvetov za življenje:

»Mislim, da je eden glavnih in najpomembnejših nasvetov ta, da živimo z zavedanjem, da na stara leta ne želimo imeti nobenih obžalovanj, da nečesa nismo storili, saj je to bolečina, ki človeka najbolj ubija. Tako da mora vsak pri sebi premisliti, kaj bi najbolj obžaloval, če ne bi tega storil ali počel. Poskušajte si predstavljati, kako bo potekalo vaše življenje, če ne boste storili potrebnih korakov za uresničenje svoje želje. Ta strah bi vas moral premakniti in spodbuditi k dejanjem.«

Mlada ustvarjalka še dodaja, da je za svojo srečo ves čas trdo garati, saj se vsi iz dneva v dan učimo in skrbimo, da se vedno znova nadgrajujemo. »Sama sem v tem trenutku srečna za ... dajmo reči 9, saj mi do čistke desetke manjka še en dober dopust, en dober žur in še okoli 5 kilogramov manj,« je še v smehu priznala očarljiva Bojana.

Bojana ne skriva, da je imela težko otroštvo in mladost in danes o tem govori na glas. »Nekoč bi me to bilo sram deliti s svetom, kot najstnicam še prijateljicam nisem zaupala, kako je pri meni doma, ker mi je bilo preveč nerodno, toda danes razmišljam drugače. Večinoma sem vse travme predelala, morda me tu in tam še kdaj špikne, ko pomislim na otroštvo in odnose doma, ampak se pa prav tako zavedam, da je to preteklost, ki je za menoj, in nima več smisla, da na to mislim ali dovolim, da vpliva na mojo prihodnost. V knjigah ves čas opozarjam, da ni magičnega recepta, da boš kar naprej srečen in da bo vedno vse lepo, rada sem realna in tudi želim, da so moji bralci na to pripravljeni, saj so vzponi in padci sestavni del življenja,« je še povedala avtorica treh knjig, ki je letos vpisala tudi doktorat iz managementa in razvoja. Sama je rešilno bilko vedno našla prav v knjigah in ljubezni do pisanja, zadnje čase pa se zelo resno spogleduje tudi s petjem, saj ne skriva želje po pevski karieri.