klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Matic Supovec: Čeprav sem strog, me vseeno ovijejo okoli prsta

Alesh Maatko, 27.01.2021 07:45:00

Vedno zabavni Matic Supovec, ki je s svojo preprostostjo očaral v šovu Znan obraz ima svojo glas, je simpatični pevec, ki prepeva v ansamblu Unikat.

Delite na:
Matic Supovec: Čeprav sem strog, me vseeno ovijejo okoli prsta
Jeseni 2019 je tekmoval v šovu Znan obraz ima svoj glas, kjer je bil eden izmed štirih finalistov. Blaž Lah

Inženir elektrotehnike, ki med svoje največje uspehe na glasbenem področju šteje avtorski skladbi Srce ne razume ter Kar je moje, je tvoje, je s svojimi imitacijami tako navdušil, da ga ljudje še danes ustavljajo na cesti. Za hip smo ga ustavili tudi mi. Prijazen in duhovit sogovornik je poleg njemu ljube glasbe spregovoril tudi o tem, kako je biti doma s tremi ženskami ...

Pred dnevi ste izdali priredbo pesmi Ne bom pozabil na stare čase. Kako zelo pogrešate čase, ki smo jih poznali pred epidemijo?
Odkrito povedano se skušam čim manj obremenjevati s tem. Razmišljam kako bo in če je to najnižja točka ... ker kot vemo vse malo niha, enkrat gor in enkrat dol. Srčno pa upam, da se bo sedaj krivulja obrnila v pravo smer. Seveda pa pogrešam stare čase, zelo.

Če se ozreva še malo nazaj ne moreva mimo 'znanega obraza'. Te preobrazbe so vam zagotovo spremenile življenje, kajne?
Zagotovo. Velikokrat se spomnim na te dogodke. V bistvu pa me drugi spomnejo. (smeh) Tudi službeno sem veliko med ljudmi in še vedno dobivam odziva, kot so: "Smo vas gledali", "Super je bilo", "Zelo sem navijal", "Kako se lahko tako preobrazite" ... Potem pa padem v debato in se spomnim vseh lepih stvari, ki so se dogajale med to oddajo. Velikokrat ko kam stopim, me naprej nekaj časa gledajo, potem pa sledi: "Aaa, to ste pa un iz Šmarja, ko je pel v Znan obraz, smo vas gledal."

V katero osebo bi se, če bi dobili danes še eno priložnost, najraje preobrazili?
Hm, teh je kar veliko. Sedaj, ko se vozim v avtu in navijam muziko, se za vsak dober komad spomnim na oddajo in kako bi bilo, če bi pel tega. Ali pa sem jezen in si rečem, tega bi moral imitirati, ne pa ... Trenutno bi si izbral rock legendo Whitesnake (Here I Go Again), seveda pa je tu še močna želja, da bi bil Prince (Purple Rain).

Kateri nastop pa so si najbolj zapomnili gledalci?
No, tu se pa delijo na dva dela. Mladi in oboževalci rocka so seveda za Aerosmith (Don't Wanna Miss A Thing), drugi del občinstva, predvsem starejša populacija, pa za Zdravka Čolića (Ti si mi u krvi) in Petra Grašo.

Zaradi ukrepov ne moremo imeti vaj in druženj, saj smo razmetani po občinah.

Matic Supovec
Matic Supovec kot Zdravko Čolić.
POP TV / Miro Majcen

Kako sicer preživljate te negotove čase?
Moram priznati, da se ne smem pritoževati. Službo imam tako, da bo v vsakem primeru obratovala, hkrati pa imam še popoldansko obrt, katero lahko opravljam večino od doma. Seveda pogrešam nastope in druženja. Mi je pa super, ker sem lahko v tem obdobju veliko z družino. Samo čakam še, da se ukrepi sprostijo in da se podružim še s prijatelji.

Glede na to, da poteka šola na daljavo, kako pa se znajdete v vlogi nadomestnega učitelja?
No, tu bi pa bila katastrofa. K sreči moja draga temu posveča skoraj vso pozornost in trud. Vse tri lepo krmarijo čez to kalvarijo. Res ni enostavno. Srečo imam, da jo imam!

Kako pa se sicer znajdete med tremi ženskami? Ste strogi ali znate pogledati tudi čez prste?

Hm, težko vprašanje. Veste, ni enostavno. (smeh) Zelo držijo skupaj, jaz pa sam na bojišču. Čeprav pravijo, da sem strog, me vseeno ovijejo okoli prsta. No, so pa pridne, ni kaj za dodati.

Ste v tem času v sebi odkrili kakšen skriti talent?
Na tem področju pa ni bilo veliko sprememb. Poleg družine, službe, šole na daljavo in popoldanskega s.p.-ja ne ostane kaj dosti časa za kaj drugega.

"Aaa, to ste pa un iz Šmarja, ko je pel v Znan obraz, smo vas gledal ..."

matic-supovec, unikat
V prostem času priljubljeni glasbenik uživa v naravi.
Blaž Lah

Vam je v ansamblu padlo veliko nastopov v vodo?
Seveda! Lani, ko so se zaprle gostilne, je prišlo do 100 % izpada. Nič nastopov! Letos bi recimo od januarja do marca igrali na maturantskih plesih, vendar od tega ne bo nič. Upam, da začnemo vsaj maja z porokami. Pobožna želja ...

Kaj zanimivega še snujete v Unikatovci?
Skušali smo malo razmišljati, vendar zaradi ukrepov ne moremo imeti vaj in druženj, saj smo razmetani po občinah. Vseeno pa smo malo že začeli razmišljati kako in kaj, ko se zadeve sprostijo ...

Po duši ste rocker. Je morda od vašega ansambla pričakovati, da bi nastal še en "narodno-zabavni rock"?
To pa nikakor NE! Preveč spoštujem narodno-zabavno glasbo, da bi se šel kaj takega. To sta čisto druga svetova in se mi zdi, da se razvrednoti pomen ene in druge.

Boste priredili še kakšno pesem oziroma delate morda celo na albumu?
Lahko povem samo to, da pripravljamo eno priredbo moje skladbe v čisto zabavnem ritmu. Malo drugače, je že veliko pripravljenega. Sicer pa se bo počasi nabralo kar nekaj skladb, tako da bi lahko začeli razmišljati o kakšnem albumu. Bomo videli.

Zasedbo Unikat sestavljajo Davor, Andrej, Matic, Bojan in Andreja.

matic-supovec, unikat
Za dobro vzdušje na zabavah skrbijo že več kot dvajset let.
Blaž Lah

Slišal sem, da imate radi oldtimerje …
Ja, to pa drži. (smeh) Blazno občudujem džipe in pickupe ter nasplošno old timerje. Za vsak nov športni avto mi je vseeno, edino star 'oldie' Ford Mustang. Vsekakor bi pa imel Chevrolet Apache. Enkrat bo eden od njiju v moji garaži!

Kaj pa najraje počnete, ko niste vpeti v glasbeni svet?
Uživam v domači naravi in z manjšimi opravili okoli hiše. Rad dobim kakšne obiske, da preizkušamo žar recepte in seveda je tu še peka v krušni peči.

Kaj pa si želite od leta 2021, tako zasebno kot glasbeno?
Da čim prej mine ta gonija s korono. Da se začne svet postavljati nazaj na noge in da lahko začnemo živeti normalno življenje. S tem bo zaživela tudi glasba, tu bodo druženja, tu bo veselje … Samo to si želim!

matic-supovec, unikat
Matic nam je zaupal, da še kako pogreša nastope in druženja.
Andrej Salobir