stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

HONOR Magic6 Pro - Zvezda med zvezdami

Ivan Valtl, 19.03.2024 13:28:55

V želji, da bi zasedel prestol v mobilni industriji, Honor Magic6 Pro z odločnim korakom vstopa na evropski trg. Po impresivni rasti prodaje za 116 odstotkov na domačem, kitajskem trgu je zdaj čas za osvojitev Evrope. Z lansiranjem svojega najnovejšega modela Magic6 Pro v Barceloni se Honor brez strahu primerja z vrhunci industrije, kot sta iPhone in Samsung, ter jasno kaže ambicije, da se pridruži eliti "velikih fantov". Ne samo, da si prizadeva za vodilni položaj v srednjem cenovnem segmentu z modelom Magic6 Lite, ampak cilja tudi na vrh s svojim impresivnim dizajnom, vrhunsko kamero in integrirano umetno inteligenco. Naša izkušnja z napravo in odzivi, ki smo jih zbrali, bodo razkriti v nadaljevanju.

Delite na:
HONOR Magic6 Pro - Zvezda med zvezdami
HONOR Magic6 Pro Ivan Valtl

honor-magic6-pro
HONOR Magic6 Pro
Ivan Valtl

Eleganten dizajn in prilagodljiv zaslon za vsakega

Na voljo sta dva dizajna – črni in zeleni (izdelan iz veganskega usnja). Črni model, ki smo ga imeli priložnost testirati, izžareva premium občutek s svojim steklenim hrbtom s satenasto obdelavo, ki odganja prstne odtise, in aluminijastim okvirjem. Za razliko od Samsunga, ki se vrača k tradicionalnim ravnim zaslonom, Honor ostaja zvest ukrivljenim, kar daje napravi posebno estetiko, čeprav jo to dela nekoliko bolj spolzko.

Zaslon, ki se ponaša z impresivno tehnologijo Visionox LTPO OLED in ločljivostjo 2800 x 1280 točk, prilagodljivostjo osveževanja od 1 do 120 Hz in največjo svetilnostjo v načinu HDR do 1500 nitov, zagotavlja izjemno vidljivost tudi v najsvetlejših razmerah. Tehnologija visoke frekvence zatemnitve dosega 4320 Hz, kar je še posebej prijazno do vaših oči.

honor-magic6-pro
HONOR Magic6 Pro
Ivan Valtl

Zvočna izkušnja je zaradi uravnoteženosti med zvočniki izjemna, z močnim in čistim zvokom tudi pri nižjih tonih.

Kamera

V srcu fotografske zmogljivosti Honor Magic6 Pro leži impresiven nabor kamer. Brez dvoma je zvezda tega nabora periskopski teleobjektiv z neverjetnih 180 MP. Ta senzor, ki meri 1/1,4 palca in ima zaslonko f/2,6, omogoča od 2,5- do 100-kratno povečavo, s čimer razširja obzorja mobilne fotografije. Zmožnost ohranjanja visoke kakovosti slike tudi pri 5- do 10-kratni povečavi predstavlja tehnološki dosežek, ki postavlja Honor Magic6 Pro v sam vrh mobilnih kamer. Popolno fotografsko izkušnjo zagotavlja tudi ultra široka kamera s 50 MP, ki z zaslonko s f/2,0 in 122-stopinjskim vidnim poljem dopolnjuje nabor senzorjev. Kljub manjšim težavam z ostrino in samodejnim ostrenjem pri določenih pogojih ultra široka kamera ostaja vodilna v svojem segmentu in zagotavlja vrhunske rezultate. 

honor-magic6-pro
HONOR Magic6 Pro
Ivan Valtl

honor-magic6-pro
HONOR Magic6 Pro
Ivan Valtl

honor-magic6-pro
HONOR Magic6 Pro
Ivan Valtl

honor-magic6-pro
HONOR Magic6 Pro
Ivan Valtl

Zanimiv dodatek je funkcija AI Motion Sensing, ki omogoča zajemanje gibljivih objektov z večjo natančnostjo, kar je še posebej koristno pri športnih ali akcijskih posnetkih. Čeprav ni popolnoma brezhibna, ta funkcija dodaja novo dimenzijo interaktivnosti in kreativnosti v fotografijo. Posebno pozornost zasluži tudi izjemno široka sprednja kamera z ločljivostjo 50 MP, ki v kombinaciji s 3D TOF senzorjem in natančnim samodejnim ostrenjem predstavlja še en vrhunec tega pametnega telefona. Ta kamera prinaša izjemno kakovost selfijev, postavljajoč Magic6 Pro med vodilne v segmentu sprednjih kamer.

honor-magic6-pro
HONOR Magic6 Pro
Ivan Valtl

honor-magic6-pro
HONOR Magic6 Pro
Ivan Valtl

Zmogljivost in baterija

Poganja ga Snapdragon 8 Gen3, podprt z 12 GB RAM-a in 512 GB prostora za shranjevanje, kar zagotavlja vrhunsko zmogljivost. Povezljivost je na najvišjem nivoju, z WiFi 7, Bluetooth 5.3 in še več. Magic UI 8.0 obljublja bogato in intuitivno uporabniško izkušnjo z obilico novih funkcij. Baterija s kapaciteto 5600 mAh in tehnologijo silicija in ogljika zagotavlja izjemno dolgo avtonomijo in hitro polnjenje.

Zvezda med zvezdami

Honor Magic6 Pro nedvomno izstopa v množici sodobnih pametnih telefonov, zlasti po zaslugi svoje izjemne kamere in neprimerljive baterije. Ta naprava se ponaša z dizajnom, ki pritegne poglede – velik modul kamere na zadnji strani je tako prepoznaven kot eleganten, pri čemer zelena različica iz veganskega usnja resnično omogoča, da njegov lastnik izstopa iz množice. Kljub visoki ceni se Honor Magic6 Pro postavlja ob bok vodilnim modelom, kot sta Samsung Galaxy S24 Ultra in Xiaomi 14 Ultra, ter dokazuje, da visoka cena prinaša tudi visoko vrednost.

honor-magic6-pro
HONOR Magic6 Pro
Ivan Valtl

Kljub mnogim prednostim pa bi bilo treba MagicUI, uporabniški vmesnik naprave, na nekaterih mestih osvežiti. Pomanjkanje doslednosti in občasno neintuitivna logika delovanja nekoliko kazita uporabniško izkušnjo. Prav tako bi bilo za izboljšanje uporabniške izkušnje priporočljivo zamenjati prednameščeno tipkovnico SwiftKey z bolj učinkovito alternativo. Poleg tega zaobljeni vogali zaslona včasih ustvarjajo moteča mrtva območja.

Kljub omenjenemu pa Honor Magic6 Pro s ponosom nadaljuje zapuščino svojega predhodnika, Magic5 Pro. Ta naprava ne le da izpolnjuje pričakovanja, ampak jih v mnogih pogledih presega, kar jo postavlja v sam vrh. Za tiste, ki iščejo napredno tehnologijo, izjemno zmogljivost in edinstven dizajn, je Honor Magic6 Pro nedvomno prava izbira.

2437835fd38339805be4fd42bf03957b.jpeg