Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

TEST: Samsung Galaxy Watch 6 Classic

Ivan Valtl, 25.08.2023 13:53:49

Samsung je nedavno predstavil svojo 6. serijo ur Galaxy Watch, ki velja za odlično alternativo Applovi uri za Android uporabnike. Nova serija ponuja dve različici – osnovno in klasično, obe opremljeni z vrtljivim okvirjem. Na voljo sta v dveh velikostih, z ali brez LTE povezave, kar skupaj prinese 8 edinstvenih različic. V tej recenziji se bomo podrobno posvetili modelu Watch6 Classic s premerom 47 mm, ob tem pa bomo namenili tudi nekaj besed ostalim različicam.

Delite na:
TEST: Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Samsung Galaxy Watch 6 Classic Ivan Valtl

Med glavnimi novostmi izstopa večji zaslon za 0,1 palca ob enaki zunanji dimenziji, doseženo z zmanjšanjem robov za 30%. Zaslon je zdaj svetlejši in doseže do 2000 nitov, kar omogoča jasno berljivost tudi v direktni sončni svetlobi.
V srcu ure se skriva posodobljen procesor Exynos W930, skupaj s povečanim RAM-om, ki zdaj znaša 2 GB. Te, na prvi pogled majhne, a ključne nadgradnje, prinašajo boljši odziv in bolj tekočo uporabniško izkušnjo. Pas je zdaj udobnejši z izboljšanim mehanizmom za odpenjanje, ki je podoben klasičnemu pasu na uri, hkrati pa omogoča zamenjavo s pasovi drugih proizvajalcev. Med senzorji je novost tudi funkcija merjenja temperature kože.

samsung-galaxy-watch-6-classic, galaxy-watch-6
Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Ivan Valtl

Osrednja razlika med modeloma Watch6 in Classic je vrtljiv fizični okvir, ki dodaja tako estetsko kot funkcionalno vrednost. To vpliva tudi na težo in videz ure. Testiral sem model Classic s premerom 47 mm, ki je bolj primeren za vsakdanjo uporabo kot za šport. Za športnike bi priporočil 40 mm različico brez okvirja, vendar je ohišje izdelano iz aluminija in ne iz jekla.

Kar zadeva baterijo, je avtonomija vseh modelov približno enaka, kljub razlikam v kapaciteti, saj so te razlike kompenzirane z različnimi velikostmi zaslonov. Ko razmišljate o LTE povezljivosti, premislite, ali želite biti povezani tudi brez svojega pametnega telefona. Vendar ne pozabite, da LTE različica potrebuje e-SIM, kar prinaša dodatne stroške in vpliva tudi na avtonomijo baterije.

samsung-galaxy-watch-6-classic, galaxy-watch-6
Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Ivan Valtl

Dostopne aplikacije
Samsung Galaxy Watch6 Classic se postavlja ob bok Apple Watchu kot ena izmed vodilnih pametnih ur. Omogoča integracijo z mobilnimi napravami, vendar ni združljiva z iPhonom. Ponuja več kot zgolj zrcaljenje obvestil in osnovnih funkcij pametnega telefona. Watch6 je prava pametna naprava, ki nadgrajuje funkcionalnosti vašega telefona.

samsung-galaxy-watch-6-classic, galaxy-watch-6
Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Ivan Valtl

Samsungova ura ima že naložene številne aplikacije, poleg tega pa vam omogoča dostop do Googlove trgovine Play Store. Uro lahko uporabljate za številne funkcije, od navigacije do komunikacije z Google Assistantom. Aplikacije tretjih ponudnikov, kot sta Komoot in Strava, pa nadgrajujejo še dodatne funkcije.

Športne funkcije

Senzorski sistem Bioactive ni doživel večjih sprememb. Funkcije sledenja športnim aktivnostim so bile že v prejšnjih modelih obsežne in dobro ocenjene. Watch 6 nadaljuje to tradicijo z natančnim sledenjem. Nekatere funkcije, kot sta sledenje GPS poti in "vrni se domov", ostajajo ekskluzivne za model Galaxy Watch5 Pro.

samsung-galaxy-watch-6-classic, galaxy-watch-6
Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Ivan Valtl

Zdravstveno spremljanje v Watch 6 omogoča neprekinjeno merjenje srčnega utripa, krvnega tlaka in drugih vitalnih funkcij. Zbrane podatke lahko pregledate v aplikaciji Samsung Health.

Baterija kot najšibkejši člen

Avtonomija baterije ostaja glavni kamen spotike za vse pametne ure Galaxy Watch 6, ne glede na majhne razlike v velikosti baterije. V moji recenziji je baterija zdržala le dva dni pri povprečni uporabi. Upoštevati je treba, da sem uporabljal vse funkcije ure in LTE povezljivost, kar je drastično zmanjšalo trajanje baterije. Vendar, če se odločite za model brez LTE povezljivosti in z manjšim zaslonom, lahko pričakujete 3 do 4 dni avtonomije.

samsung-galaxy-watch-6-classic, galaxy-watch-6
Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Ivan Valtl

Samsung Galaxy Watch6 Classic je odlična alternativa za vse, ki iščejo pametno uro za Android naprave. Ponuja številne funkcionalnosti, ki nadgrajujejo vašo uporabniško izkušnjo, vendar je baterija še vedno najšibkejši člen. Če iščete uro za športne dejavnosti, razmislite o manjši različici.

2437835fd38339805be4fd42bf03957b.jpeg