kredarica Svet24.si

Poglejte snežaka, ki so ga danes postavili na ...

kate winslet Svet24.si

Slavni poljub s Titanika je bil zelo masten

1717411446-dsc5773-01-1717411420051 Necenzurirano

Skrivnost neveljavnih volilnih glasovnic: največ ...

golob fajon-pl Reporter.si

Komu Golob pravi »naši palestinski prijatelji«?...

Luka Dončić, Mirjam Poterbin Ekipa24.si

Ste jo videli? Dončićeva mama na parketu v ...

julija-bukvič Njena.si

MasterChef: Slovo skromne tekmovalke

slovenija Ekipa24.si

Kakšno presenečenje! Kakšno glasbo vrtijo naši...

NVIDIA G-Assist: Od prvoaprilske šale leta 2017 do resničnosti 2024!

IV, 03.06.2024 21:58:19

Na sejmu Computex 2024 je NVIDIA uradno predstavila Project G-Assist, inovativnega klepetalnega pomočnika z umetno inteligenco, namenjenega izboljšanju izkušnje igranja računalniških iger. Kar se je začelo kot prvoaprilska šala leta 2017, je ameriško podjetje zdaj uresničilo s pomočjo generativne umetne inteligence in najnovejše računske moči grafičnih procesorjev serije RTX.

Delite na:
NVIDIA G-Assist: Od prvoaprilske šale leta 2017 do resničnosti 2024!
NVIDIA Project G-Assist NVIDIA

Project G-Assist je napreden klepetalni robot, ki sprejema glasovne ali besedilne vnose igralcev, skupaj s posnetki zaslona, ki prikazujejo trenutno dogajanje v igri. Ti posnetki zaslona se nato posredujejo umetni inteligenci za analizo vida, ki omogoča razumevanje konteksta in specifičnih situacij v igri. Veliki jezikovni model (LLM), povezan s podatkovno bazo znanja o igrah, podobno wikiju, nato zagotovi poglobljen in prilagojen besedilni ali govorni odziv, ki temelji na trenutnem dogajanju v igri.

nvidia-project-g-assist
NVIDIA Project G-Assist
NVIDIA


S to tehnologijo bodo igralci lahko v podprtih igrah prejeli takojšnjo pomoč in boljše konfigurirali sistemske nastavitve za optimalno zmogljivost ali višjo kakovost grafike. Za uporabo klepetalnega robota bo potrebna grafična kartica NVIDIA, čeprav uradne minimalne zahteve še niso bile objavljene.

nvidia-project-g-assist
NVIDIA Project G-Assist
NVIDIA


Datum izida za Project G-Assist še ni določen. Če vas zanima ta pomočnik z umetno inteligenco, lahko izpolnite obrazec, ki ga je NVIDIA zagotovila, da boste obveščeni o dostopnosti demo različice, ki jo boste lahko preizkusili na svojem sistemu.