Barvanje 8-okt20 Svet24.si

Kislica že stoletja slovi kot naravno zdravilo za...

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

Koliko stane nakup TikToka? Številke, ki bi preprečile prepoved

Ivan Valtl, 20.05.2024 21:26:53

V zadnjih tednih je TikTok soočen z resnimi izzivi, saj je novi ameriški zakon uvedel prepoved družbenega omrežja. Evropska unija razmišlja o podobni potezi. Vendar pa obstaja možnost, da bi se TikTok izognil tej neprijetni situaciji – ByteDance bi lahko prodal svoje podjetje in tako ohranil TikTok aktiven po vsem svetu. Toda pogajanja bodo vse prej kot enostavna.

Delite na:
Koliko stane nakup TikToka? Številke, ki bi preprečile prepoved
TikTok Prepoved CU

Novi ameriški zakon ByteDance prisiljuje, da TikTok proda lokalnemu podjetju, če želi družbeno omrežje ostati aktivno v ZDA. Medtem ko se razpravlja, ali je ta zakon v skladu z ameriško ustavo, se ByteDance sooča z izjemno zahtevno nalogo. Kitajska vlada je namreč že napovedala, da ne bo dovolila prodaje algoritma, ki je TikTok izstrelil med zvezde. To pomeni, da morebitna prodaja ne bi vključevala ključne tehnologije, ki poganja TikTok.

Untitled (87).png
TikTok
CU


Kljub temu pa bi bila prodajna cena še vedno astronomska. Govori se, da bi morali vlagatelji ponuditi do 100 milijard dolarjev za lastništvo nad družbenim omrežjem. To ni majhen znesek, saj ByteDance ne bi mogel obdržati popolnega nadzora nad TikTokom, novi lastnik pa ne bi mogel uporabljati tehnologije in algoritma, ki sta ključna za uspeh platforme.

858101_055-tiktok.jpg
Zaradi negativne pozornosti in priprave zakona TikTok po vsem svetu že več mesecev izvaja intenzivno promocijsko kampanjo.
pixabay.com


Položaj je torej zelo zapleten in šele prihodnji meseci bodo pokazali, kako se bodo stvari odvijale. ByteDance stoji pred eno najtežjih poslovnih odločitev v zgodovini, ki bo vplivala na prihodnost TikToka po vsem svetu.

2437835fd38339805be4fd42bf03957b.jpeg