kredarica Svet24.si

Poglejte snežaka, ki so ga danes postavili na ...

lea in vili1 Svet24.si

Vili Resnik na potepu z Leo

1717411446-dsc5773-01-1717411420051 Necenzurirano

Skrivnost neveljavnih volilnih glasovnic: največ ...

golob fajon-pl Reporter.si

Komu Golob pravi »naši palestinski prijatelji«?...

Luka Dončić, Mirjam Poterbin Ekipa24.si

Ste jo videli? Dončićeva mama na parketu v ...

natalija-bratkovič Njena.si

Natalija Bratkovič: Snemanj nikoli ne prekinjamo

ilicic boks Ekipa24.si

Bi lahko zamenjal kariero? Iličić pokazal nekaj ...

ByteDance vložil tožbo proti ameriški vladi zaradi novega zakona!

Ivan Valtl, 29.05.2024 12:32:29

Kitajsko podjetje ByteDance je uradno vložilo tožbo proti ameriški vladi zaradi novega zakona, ki prepoveduje delovanje aplikacije TikTok v ZDA, če ne bo prodana ameriškemu podjetju. Po mnenju lastnikov družbenega omrežja je ta ukrep brez primere in protiustaven.

Delite na:
ByteDance vložil tožbo proti ameriški vladi zaradi novega zakona!
TikTok AX

ByteDance trdi, da bi prodaja TikToka povzročila popolne motnje v delovanju platforme, kar bi prisililo omrežje, da se zapre do 19. januarja 2025. "Prvič v zgodovini je kongres sprejel zakon, ki trajno prepoveduje eno samo platformo po vsej državi in vsakemu Američanu preprečuje sodelovanje v edinstveni spletni skupnosti z več kot milijardo uporabnikov po vsem svetu," so zapisali v pritožbi.

smartphone-5503210_1280.jpg
TikTok
PX


Podjetje tudi poudarja, da omejitve, ki jih je uvedla kitajska vlada, preprečujejo prodajo TikToka z njegovim algoritmom. To bi lahko pomenilo, da bi družbeno omrežje v ZDA postalo "otok s popolnoma ločeno izkušnjo", če bi ga prodali drugemu lastniku.

TikTok se je zato odločil, da od sodišča zahteva odločbo, da zakon Bidnove administracije krši ustavo ZDA. Prav tako si prizadevajo pridobiti takojšnjo odredbo, ki bi generalnemu državnemu tožilcu preprečila izvajanje zakona.

phone-5509611_1280.jpg
TikTok
PX


Nedavna odredba okrožnega sodišča v ameriški zvezni državi DC določa, da se bo sojenje začelo septembra 2024. ByteDance bo imel tako nekaj več kot pet mesecev, da se izkaže na sodišču in prepreči prepoved TikToka, ki se zdi vse bolj verjetna tudi v drugih delih sveta.