Barvanje 8-okt20 Svet24.si

Kislica že stoletja slovi kot naravno zdravilo za...

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

stojanovic Ekipa24.si

Razkrivamo: Slovenci igrali s črnim trakom, to je...

Brišemo meje med pametnimi urami in zapestnicami!

Ivan Valtl, 21.05.2024 17:45:21

Po daljšem obdobju molka je Huawei končno predstavil vrsto novih naprav v Evropi. Dogodek smo spremljali v živo iz Dubaja, zdaj pa je čas, da preizkusimo vse naprave, ki bodo na voljo tudi v Sloveniji. Prva naprava, ki smo jo prejeli na test, je nova ura Huawei Watch Fit 3. Ta ura je bistveno izboljšana, tako po funkcionalnosti kot po videzu. Na voljo smo imeli vse štiri različice: roza, zeleno, sivo in z mehko najlonsko zapestnico.

Delite na:
Brišemo meje med pametnimi urami in zapestnicami!
HUAWEI Watch Fit 3 Ivan Valtl

Nekoč je bila razlika med pametnimi urami in zapestnicami jasna, vendar izdelki, kot je Huawei Watch Fit 3, te meje brišejo. Serija Watch Fit se je začela kot pametna zapestnica z vedno večjimi zasloni, zdaj pa je duša pametne ure bolj očitna, meje z modeli Huawei Watch pa so zabrisane. Huawei je želel ustvariti uro, ki je funkcionalno dovršena, elegantna in cenovno dostopna. Ali jim je to uspelo? Poglejmo podrobneje.

huawei-watch-fit-3
HUAWEI Watch Fit 3
Ivan Valtl

Oblika

Huawei Watch Fit 3 ohranja obliko svojih predhodnikov, vendar je sodobnejša s kvadratnim ohišjem. Ohišje iz aluminijeve zlitine tehta le 26 gramov, kar jo uvršča med najlažje pametne ure na svetu. Debelina ure je 9,9 mm, certifikat 5 ATM pa zagotavlja vodoodpornost do 50 metrov. Diskretna in udobna je za nošenje podnevi in ponoči, brez težav smo jo nosili tudi med spanjem.

huawei-watch-fit-3
HUAWEI Watch Fit 3
Ivan Valtl

Navdih pri Apple Watchu je očiten, vendar so barvni detajli in žive barve zapestnic izvirni. Zaslon je AMOLED, velik 1,82-palca, z ločljivostjo 480 x 408 slikovnih pik, kar zagotavlja odlično vidljivost in kontraste. Največja svetilnost 1500 nitov omogoča branje zaslona tudi pri neposredni sončni svetlobi. Na voljo so številni osnovni izbirniki, dodatne pa lahko namestite prek spremljevalne aplikacije.

huawei-watch-fit-3
HUAWEI Watch Fit 3
Ivan Valtl

Funkcionalnosti

Čeprav ima Watch Fit 3 zdaj bolj videz elegantne ure kot športne zapestnice, ponuja bogato podporo za telesno pripravljenost prek izboljšane aplikacije Huawei Health. Na voljo je spremljanje telesne dejavnosti, spanja, srčnega utripa in ravni kisika v krvi (SpO2). Funkcija »Smart Sport« predlaga izvajanje prilagojenih vaj.

huawei-watch-fit-3
HUAWEI Watch Fit 3
Ivan Valtl

Algoritem TruSleep 4.0 analizira več fizioloških parametrov in zagotavlja natančnejša priporočila za spanje. Funkcija »zavedanje dihanja« pa naj bi pomagala k mirnejšemu spancu.

Poleg klasičnih obvestil lahko zaradi mikrofona in zvočnika sprejemate tudi klice. Vendar glasovni pomočnik Huawei deluje le s pametnimi telefoni te blagovne znamke, ne pa z iPhonom ali Androidom.

huawei-watch-fit-3
HUAWEI Watch Fit 3
Ivan Valtl

Baterija in polnjenje

Baterija s kapaciteto 400 mAh zagotavlja odlično avtonomijo, ki jo Huawei ocenjuje na 7 do 10 dni ob običajni uporabi. Pri naših testih smo ob eni uri fizične aktivnosti na dan dosegli približno teden dni delovanja. Polnjenje s podporo za hitro polnjenje traja eno uro prek priloženega kabla, ki ima svoj 2-kolutni priključek (napajalnik je treba kupiti posebej).

huawei-watch-fit-3
HUAWEI Watch Fit 3
Ivan Valtl

Senzorji in povezljivost

Nabor senzorjev je obsežen: merilnik pospeška, žiroskop, senzor okoliške svetlobe in natančen senzor TruSeen 5.5 PPG za merjenje srčnega utripa. Na voljo je tudi GPS za natančno sledenje dejavnostim na prostem.

Na področju povezljivosti poleg Bluetootha 5.2 najdemo NFC in GPS, združljiv z Glonass, Beidou in Galileo. Za interakcijo s pametnim telefonom skrbi aplikacija Huawei Health, ki je na voljo za Android in iOS. Ponaša se z naprednimi funkcijami, kot so obsežna zbirka podatkov o hrani, prehranska analiza in različni načrti vadbe. Njena uporaba je nekoliko kaotična zaradi razdelitve na preveč razdelkov.

huawei-watch-fit-3
HUAWEI Watch Fit 3
Ivan Valtl

Za dodatne funkcije je na voljo naročnina Health+ (pri Watch Fit 3 so trije meseci brezplačni), ki doda prilagojene vadbe in druge funkcije. Brezplačna različica pa je več kot dovolj za večino uporabnikov.



Priročna ura za vsako priložnost

Huawei Watch Fit 3 je vsestranska in priročna pametna ura, ki izpolnjuje svoj namen z odliko. Njena lahkotnost, sodoben dizajn in obsežne funkcionalnosti za spremljanje zdravja in telesne pripravljenosti jo postavljajo med najboljše izbire v svoji kategoriji.

Huawei Watch Fit 3 se dobro vklaplja v ekosistem Huawei, kar pomeni, da so nekatere funkcije, kot so NFC plačila in sprejemanje klicev (lahko preusmerite klic in se pogovarjate prek ure), na voljo le uporabnikom Huaweievih pametnih telefonov. Kljub temu je ura združljiva tudi z drugimi napravami, vključno s telefoni z operacijskim sistemom Android in iOS. Naš test je pokazal, da je povezava z napravo, kot je Google Pixel, stabilna in brez težav, čeprav je za vzpostavitev povezave potrebnih nekaj dodatnih korakov.

huawei-watch-fit-3
HUAWEI Watch Fit 3
Ivan Valtl

Za tiste, ki jim je cena pomemben dejavnik, je Huawei Watch Fit 3 zelo privlačna možnost. Ura ponuja odlične funkcionalnosti po dostopni ceni, zaradi česar je odlična izbira za širok spekter uporabnikov.

Huawei Watch Fit 3 je močan konkurent na trgu pametnih ur in verjamemo, da ima svetlo prihodnost. 

2437835fd38339805be4fd42bf03957b.jpeg