Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

FOTO: Že na začetku pomladi v kopalkah!

Andreja Comino, Zvezde, 21.03.2019 10:01:17

Mnogi znani Slovenci so pohiteli in prve dni marca že pričakali v kopalkah. Pa poglejmo, kje so bili.

Delite na:
FOTO: Že na začetku pomladi v kopalkah!
Tjaša Hrovat in Uroš Steklasa Osebni arhiv

Morje ima od nekdaj magično moč in lepoto v vseh letnih časih. Na različnih koncih sveta so različne temperature. Medtem ko bomo morali pri nas še malo počakati s kopanjem, so mnogi znani Slovenci pohiteli in prve dni marca že pričakali v kopalkah. Pa poglejmo, kje so bili.

Avstralska obala je zakon!

Ene najboljših slovenskih veslačic Špele Ponomarenko Janić nič ne ustavi. Po rojstvu drugega otroka se počasi vrača na treninge, saj je odločena, da se kmalu spet zavihti na veslaški vrh. Z družino je nedavno odpotovala v Avstralijo, kamor se vedno znova rada vrača. Tam ima kup prijateljev, pa tudi idealne možnosti za trening. Premor med treningom pa je izkoristila za prijetno kopanje z otrokoma, ki ju je seveda zaščitila pred močnim avstralskim soncem.

morje spela ponomarenko gold coast avstralija.jpg
Špele Ponomarenko Janić
Osebni arhiv

Predporočno potovanje

Tajska je priljubljena počitniška destinacija številnih Slovencev. Kar nekaj se jih sredi zime odpravi raziskovat to prekrasno deželo. Za Tjašo Hrovat in Uroša Steklaso pa je bilo potovanje po Tajski še posebno nepozabno, saj sta se nanj zadnjič odpravila neporočena. Kmalu ju čaka pomemben korak v življenju. Najprej sta se odpravila raziskovat notranjost dežele, nato pa sta nekaj dni preživela še na obali.

morje tjaša hrovat.jpg
Tjaša Hrovat
Osebni arhiv

Ob hladnem danskem morju

Igralka mariborskega gledališča in zvezdnica nanizanke Reka ljubezni Ana Urbanc je nekaj prostih dni izkoristila za potovanje na Dansko. Tja sta se odpravili s prijateljico Martino Marcan in uživali v prijetnem sončnem vremenu. Še posebno všeč jima je bil grad Kronborg, od koder se razprostira prekrasen razgled na morje. Prijateljici sta ugotovili, da ga je v kopalkah precej težko okušati v vseh letnih časih, saj se temperature nikoli ne dvignejo kaj prida.

morje ana urbanc martina marcan kopenhagen kronborg grad.jpg
Ana Urbanc in Martina Marcan
Osebni arhiv

Razposajena na portugalski obali

Udeleženka šovov MasterChef in Kmetija Anna Tia Paynich zna življenje zajemati s polno žlico. Odkar nima več redne učiteljske službe, ima veliko prostega časa, ki ga rada porablja za potovanja. V zadnjih mesecih jo je bilo povsod dovolj: v Monaku, Španiji, Angliji, Franciji, zdaj pa uživa na Portugalskem. Lizbona ji je še posebno všeč, saj so domačini zelo prijazni in gostoljubni, morje pa omamno modro.

morje ana paynich lisbona.jpg
Anna Tia Paynich
Osebni arhiv

Skupaj na obali

Vrniva se na najino obalo v svoji uspešnici prepeva Helena Blagne. Osebni trener Jan Kovačič pa se je z veseljem vrnil na obalo z voditeljico Leo Mederal Gams. Počela sta različne vragolije, se dodobra zabavala, nasmejala in še posnela oddajo. Ob slovesu sta si zaželela, da bi čim prej prišlo poletje, da dogodivščino ponovita še v kopalkah.

Z družino na Kanarskih otokih

Nekdanji politik Roman Jakič je tudi strasten popotnik. Kadar le lahko, se odpravi na potep. Nedavno ste ga lahko srečali na vedno toplih Kanarskih otokih, natančneje na Fuerteventuri. Ker je otok majhen, ga je zlahka mogoče raziskati. V enem dnevu si tako na prekrasnih plažah kot vulkanskih vrhovih. Tam je srečal še ljubke kosmate prijatelje, ki jih je pocrkljal z oreščki. Dopust z družino je prehitro minil, ob prihodu v Ljubljano pa so ga že čakale druge skrbi.

morje roman jakič.jpg
Roman Jakič
Osebni arhiv

Objavljeno v reviji Zvezde št. 11, 13. 3. 2019.