kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Znan Slovenec ima v tujini nezakonsko hčer!

Andreja Comino, Zvezde, 17.03.2019 06:56:11

Neverjetna zgodba Samuela Lucasa, vesel je bil novice o tretji hčerki.

Delite na:
Znan Slovenec ima v tujini nezakonsko hčer!
Samuel s svojimi puncami: Arijano, Petro in Mašo. Manjka Dajana, ki ni mogla priti na promocijo njegovega novega albuma. Revija Zvezde

Življenje piše neverjetne zgodbe, in temu pritrjuje tudi glasbenik Samuel Lucas, ki je nedavno predstavil album Sebe dajem. »Moje glasbene poti ne bi bilo brez podpore mojih najbližjih – partnerice Petre, ki je moja sorodna duša, ter hčerk Dajane in Arijane, ki poje tudi v moji skupini,« pravi Samuel in dodaja, da je po ločitvi pred desetletjema potreboval dolgo časa, da si je zacelil rane. Posvetil se je delu, ljubezen pa ni bila v ospredju. Zato je bil toliko bolj presenečen, ko je pred desetletjem nenadoma izvedel, da ima na Finskem še eno hčerko. Poiskal jo je in z leti sta počasi vzpostavljata lep odnos, šestnajstletna Nathalie pa ga je lani jeseni končno obiskala v Sloveniji.

»Vse se trudim početi stoodstotno. Glasba je moja prva in največja ljubezen, vanjo dajem celega sebe, zaradi česar je velikokrat trpelo moje zasebno življenje. Prestati sem moral precej preizkušenj, ki so me zaznamovale, a tudi okrepile,« pravi Samuel, ki je imel zaradi zadnjega albuma kar nekaj neprespanih noči, zato pa je bil na predstavitvi oziroma koncertu v SiTi teatru ganjen, ko so se ob poslušanju pesmi marsikomu orosile oči. Sam pa je bil še posebno ponosen, da je bila z njim na odru tudi njegova mlajša hči, 22-letna Arijana. Glasbenik je imel še poseben načrt, da bi na oder povabil še svojo Petro in se kar tam z njo poročil, vendar so mu načrte prekrižale birokratske ovire. A pojdimo lepo po vrsti.

Pogumno čez težke trenutke

Simpatični Primorec je že precej zgodaj našel svojo ljubezen, se poročil in si ustvaril družino. »Oče sem postal pri 23 letih, kar je bilo za tiste čase čisto običajno, in se od srca razveselil najprej hčerke Dajane, danes odlične 25-letne vrhunske športnice - odbojkarice in ponosne lastnice magisterija, in tri leta mlajše Arijane. Posvetil sem jima vsak prosti trenutek in se nisem branil nobenega očetovskega opravila. Vendar so bila to tudi leta ustvarjanja glasbene kariere. Ker je bilo treba skrbeti za družino, sem možnost za večji zaslužek videl v igranju v tujini. Imel sem kar nekaj pogodb za nastopanje na Švedskem in Finskem, ki pa so imele tudi stroga določila in odškodnine, če bi jih kršil. S težkim srcem, da doma puščam družino, sem šel na pot. Po več mesecev sem bil odsoten in povsem razumem svojo nekdanjo ženo, da ji je bilo težko z dvema majhnima otrokoma,« se spominja Samuel. Ko se je žena odselila in se ločila, mu je bilo neznansko hudo. Žalost je premagoval z delom, predvsem v tujini. S hčerkama pa se je trudil imeti lepe odnose. Vsak prosti trenutek je izkoristil, da je bil z njima. »Ponosen sem, da nam je kljub številnim oviram uspelo zgraditi lepe odnose. Skoraj vsak dan se slišimo, Dajana se je posvetila vrhunskemu športu in je odlična odbojkarica, ki ji je uspelo končati še magisterij, sedem let je že zaljubljena v prekrasnega fanta, ki je tudi športnik, s katerim živita skupaj in se počasi pripravljata na družinsko življenje. Mlajša Arijana pa se je podala po mojih stopinjah, je odlična pevka, ponosen sem, da je že dve leti tudi v moji glasbeni skupini,« razlaga Samuel, ki je potreboval kar nekaj časa, da si je po ločitvi opomogel in (končno) našel žensko svojega življenja.

lucas 01.jpg
Samuel Lucas je človek, ki ga je enostavno treba imeti rad: ne samo da je odličen glasbenik, je tudi »duša od človeka«, iskren, topel in neverjetno srčen.
Revija Zvezde

Ljubezen je potrkala na srce

»Rad imam lepe odnose, cenim spoštovanje in zaupanje. Ob sebi si želim osebo, ob kateri se dobro počutim in h kateri se po nastopih rad vračam v objem. Po ločitvi sem se dolgo iskal in kar nekaj časa je trajalo, preden sem spoznal Petro. Ona je najboljša ženska. Skupaj sva šest let. Ob njej sem končno miren, podpira me, spoštuje, ljubi in mi stoji ob strani. V najino zvezo je pripeljala štirinajstletno hčerko Mašo, s katero se odlično razumeva. Petro imam tako rad in sem ji hvaležen, da je del mojega življenja, da sem jo pred letom in pol na dopustu zaročil, na predstavitvi v SiTi teatru pa sem ji želel pripraviti presenečenje in se z njo kar tam, ko so bili poleg mene moji prijatelji in najbližji, tudi poročiti. Presenečenje je padlo v vodo, ker bi za dovoljenje za poroko potreboval njen podpis, pa potem ne bi bilo več presenečenje. Tako sem se ji lahko oddolžil le s povabilom na oder, javno zahvalo in šopkom rož. Vseeno pa bi rad, da bi se nekega dne tudi uradno poročila,« razgrinja načrte glasbenik, okoli katerega je precej deklet. Poleg Dajane, Arijane, Petre in Maše je pred dvanajstimi leti v njegovo življenje nenadoma prišla še ena – Nathalie. Vendar je Samuela skoraj kap, ko je izvedel za neverjetno zgodbo o njej.

lucas samuel1 .jpg
Pred leti je izvedel še za hčerko Nathalie, ki z mamo in družino živi na Finskem.
Osebni arhiv

Nepričakovano spet očka

Bil je na gostovanju na Finskem, kjer je veliko nastopal, ko mu je tamkajšnja prijateljica pokazala fotografijo otroka in mu povedala, da ima hčerko. »Sprva se mi je zdelo praktično nemogoče, saj sem po ločitvi imel zvezo, ki je trajala mesec dni. A ker sem ves čas potoval med Finsko in Slovenijo, sva oba ugotovila, da to nima prihodnosti, in sva se sporazumno razšla. Vse do tistega pogovora s prijateljico, ki ni želela, da jo razkrijem, se mi niti sanjalo ni, da imam še tretjega otroka. Zakopal sem se v raziskovanje. Brskal sem po spletu in družbenih omrežjih ter iskal mamo. Ko sem jo našel, sem ji še nadaljnji dve leti pošiljal elektronska sporočila, preden mi je dovolila videti otroka. Odpotoval sem na Finsko, se srečal in pogovoril s to gospo, ki mi je šele nato dovolila videti hčerko. Prvič sem jo videl na tekmovanju v krosu, kjer je bilo veliko deklic, vendar sem jo takoj prepoznal. Nato jo je mama pripeljala v park, kjer sva se srečala. Bilo je kot v filmu: tekla je proti meni, se stisnila in ni rekla nič, saj je takrat slabo govorila angleško,« pripoveduje Samuel, ki se mu je zdelo nekaj najlepšega, da je lahko spoznal hčerko, za katero se mu niti sanjalo ni, da obstaja. Sprva je bilo obema nerodno, a z leti sta to premagala. »Nathalie je krasna deklica. Zdaj je stara šestnajst let in lani pozno jeseni je, potem ko sem jo jaz nekajkrat obiskal na Finskem, z mamo prišla v Slovenijo. Potrudil sem se, da sem imel čim več prosto. Razkazal sem ji Slovenijo, ki ji je bila zelo všeč. Navdušena je bila nad tem, kako raznovrstna pokrajina je pri nas in kako prijazni so ljudje. Pripovedovala mi je, kako ji gre v šoli, kako se ima njena družina: njena mama se je poročila in rodila še dva otroka, spoznal sem tudi njenega moža, ki je krasen človek,« razlaga Samuel, ki se bo trudil, da se bosta videla vsaj enkrat letno, preostali čas pa ostala v stikih prek sodobne elektronske komunikacije. Njegovo novo življenjsko okoliščino je zelo lepo sprejela tudi Petra. Z Nathalie je tako kot Samuel preživela precej lepih trenutkov. »Stvari so se končno postavile na svoje mesto. Želim si, da bi bilo še dolgo tako in da bom svojo energijo dajal svojim najbližjim in jo usmerjal v glasbo,« sklene.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 11, 13. 3. 2019.