Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Urška Drofenik: Res je, razšla sva se!

Andreja Comino, Zvezde, 14.10.2018 07:25:16

Kaj se dogaja v življenju ženske, ki je prestala veliko preizkušenj, a se je vedno znova znala pobrati in živeti dalje.

Delite na:
Urška Drofenik: Res je, razšla sva se!
Slavko Paić in Urška Drofenik sta preživela čudovit večer na Famme fatale. Revija Zvezde

Na prireditvi Femme fatale je završalo, ko je v Festivalno dvorano vstopila znana modna oblikovalka Urška Drofenik. Namesto njenega dolgoletnega partnerja Marka Spolenaka, s katerim ima dva prikupna otroka Klaro in Matica, je oblikovalko obleke za femme fatale Laro Komar pod roko držal postaven moški, od katerega se nato ves večer ni ločila. Seveda nas je zanimalo, kaj se dogaja v življenju ženske, ki je prestala veliko preizkušenj, a se je vedno znova znala pobrati in živeti dalje.

Preberite tudi: Zato je Jennifer Aniston videti tako dobro! Kliknite TUKAJ!

Urška Drofenik je uživala pri izdelovanju obleke za Laro Komar. »Ves čas sem v pogonu, in čeprav me poznajo predvsem po razkošnih večernih oblekah, v mojem ateljeju in šivalnici v Štorah pri Celju nastajajo tudi vsi drugi kosi za ženske: od poslovnih oblek, kostimov, plaščev do poročnih oblek. Rada ustvarjam, obožujem občutek, ko imam v rokah škarje in platno in lahko uresničim vse svoje zamisli,« pravi Urška, ki uživa tudi v občutku, da nima rutine, temveč ves čas počne nekaj novega. Velikokrat se ji v ateljeju pridružita tudi njena otroka, Klara je stara enajst let, Matic jih ima osem. Zelo ju zanima mamina služba in Klara ji velikokrat reče: »Joj, ko bi jaz znala delati tako lepe stvari kot ti, mami! A me boš naučila?« Odgovarja ji, da seveda, z veseljem, saj je zadovoljna, da prenaša svoje znanje tudi na otroka. Oba sta zelo ustvarjalna, in medtem ko ona dela obleke za svoje stranke, sin in hči ustvarjata zapestnice in obleke za svoje igrače, z veseljem pa oblačita tudi njeno konfekcijsko lutko. »Tako ju je potegnilo notri, da sem ju med počitnicami ob polnoči morala zvleči domov,« pravi oblikovalka. Seveda pa otrok ne zanima samo ustvarjanje. Klara je zelo spretna na konjskem hrbtu, Matic pa uživa v brenkanju na kitaro.

urška drofenik.jpg
Urška Drofenik slovi po svojih prekrasnih večernih oblekah. Seveda pa ni izziva, ki se ga ne bi lotila.
Revija Zvezde

»Res je, razšla sva se!«

Otroka sta plod njene sedemnajstletne ljubezenske zveze z Markom Spolenakom, s katerim sta bila skupaj od začetkov njene ustvarjalne poti. Na številne družabne prireditve, tudi na naše zvezdniško druženje pod klobuki, sta dolgo prihajala skupaj. Zato je kot strela z jasnega udarila novica, da sta se razšla. »Res je, z Markom sva se razšla. Zgodilo se je pred enim letom, ko sem zbrala moči in se odselila v del Celja, ki se mu reče Bukovžlak. V življenju pride tako, da se usode ljudi za nekaj časa združijo, lahko pa se ločijo. Življenje naredi tako, da je na koncu vse v redu. Marko je super človek, krasen oče, srečna in zadovoljna sem, da sva se razšla odraslo, odgovorno in da vse stvari rešujeva z dogovorom. Otroka sta en teden pri meni, en teden pri njem v Šentjurju. Če sem morda na začetku imela pomisleke, kako bo to delovalo, lahko zdaj potrdim, da je vse v redu, da se imamo odlično in da se sproti dogovarjamo o vsem,« je zadovoljna oblikovalka, ki z Markom ni bila poročena, temveč sta živela v zunajzakonski skupnosti. A po tolikih skupnih letih in otrocih je enako, kot če bi bila, ravno tako se je tudi počutila.

Na koncu je vse prav

Z Markom sta se zrelo in odraslo pogovorila, saj sta se zavedala, da nočeta biti del tiste žalostne statistike, v kateri si nekdanji zakonci po ločitvi nagajajo, trpijo pa otroci. »Strah me je bilo, kako bosta otroka sprejela novico o ločitvi in kako naprej. Vendar je vse v redu, predvsem zato, ker sva midva z Markom dobro. Zanj nimam nobene slabe besede. V najini zvezi ni bilo nič posebej narobe,« pravi in dodaja, da zdaj živi bolj polno. »Verjamem, da ti vesolje pošlje številne preizkušnje, ki jih je treba bodisi sprejeti bodisi premagati, saj so dobre za človekovo rast in napredek, in četudi se kdaj sprašuješ, kaj ti je tega treba, je to v tvoje višje dobro,« pravi oblikovalka, ki pa razen tega, da je spet srečna, noče razkriti nove ljubezni. Pravi, da bo čas pokazal, kako in kaj naprej.