požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Življenjska drama Doris Dragović

A. C., Zvezde, 15.01.2019 07:51:38

Zaradi infarkta je priljubljena hrvaška pevka Doris Dragović skoraj izgubila moža

Delite na:
Življenjska drama Doris Dragović
Doris Dragović se še sanja ne, od kod jemlje moč, da svojemu bolnemu možu stoji ob strani. Revija Zvezde

Hrvaška pevka Doris Dragović, ki že desetletja navdušuje s pesmima Željo moja in Maria Magdalena, še vedno ni povsem prišla k sebi od hudega pretresa, ki ga je doživela konec lanskega leta. Le malo je manjkalo, pa bi ostala brez moža, nekdanjega vaterpolista Maria Budimira, s katerim sta skupaj že trideset let.

Mario Budimir se je 26. decembra v Splitu udeležil turnirja v malem nogometu, ki mu je sledila večerja. V restavraciji Duje na Gripah, kjer so se športniki in prijatelji brezskrbno zabavali, mu je nenadoma postalo slabo in se je zrušil. Samo prisebnosti Hajdukovega fizioterapevta Domenica Sisgorea se lahko zahvali, da je še živ. Domenico je takoj ugotovil, da je stvar zelo resna, in je začel oživljati Maria. Postopek je ponovil trikrat, vse do prihoda reševalcev, ki so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so ga takoj operirali in mu vgradili dve žilni opornici. »Bilo je strašno gledati, kako mu je življenje viselo na nitki, kako ga je Domenico obudil od mrtvih,« je povedal očividec. Ko je Doris izvedela za šokantno novico, je takoj prihitela v bolnišnico k možu. Takrat ni prav nič razmišljala o tem, kaj bo z njenim novoletnim nastopom, ki ga je imela že vnaprej dogovorjenega na Rabu. Trepetala je za njegovo življenje in zdravje. Budimir je njena ljubezen na prvi pogled, ki traja že desetletja, njena sorodna duša, veter v hrbet in svetovalec. Sedeminpetdesetletni pevki so se z njegovo boleznijo zatresla tla pod nogami. »Mož mi vedno stoji ob strani, ima edinstveno intuicijo in velikansko ljubezen. On je avtoriteta v mojem življenju ravno zato, ker mi poleg neomejene ljubezni daje prijateljstvo, nasvete in moč. Verjamem, da so ravno to čarobne sestavine vsakega zakona,« je večkrat poudarila pevka, ki se je po poroki z Mariem skoraj umaknila iz javnega življenja in ni dajala intervjujev, še manj pa govorila o družini, saj je skrbno varovala zasebnost. Obenem pa je tiste nastope, ki jih je imela, oddelala srčno in profesionalno. Odgovorno se je odzvala tudi v hudih trenutkih, ko je moževo življenje viselo na nitki.

Mnogi so mislili, da bo zaradi družinske drame odpovedala novoletni nastop. A ko se je posvetovala z moževimi zdravniki in se prepričala, da Mario ni več v smrtni nevarnosti, se je vseeno odpravila na Rab. »Doris je velik človek in prijatelj. Vsemu, kar počne, pripisuje veliko pomembnost. Vedno vztraja in se bori, zato jo imajo ljudje radi,« pravijo njeni prijatelji, ki so bili navdušeni, kako vrhunsko je izpeljala novoletni nastop na Trgu Municipium Arba. Splitska diva je pela svoje največje uspešnice, skakala po odru in delala piruete. Ganjeni oboževalci so v množici želja največ lepih namenili ravno njej in njenemu možu. Te dni si je Doris že malce oddahnila. Njen Mario počasi okreva, a bo potrebno še veliko volje in strokovne obravnave, da se bo spet postavil na noge.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 2, 9. 1. 2019.