testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Želi imeti svojo pogovorno oddajo na televiziji

Teja Pelko, 01.05.2020 15:37:23

Klemen Mramor - Clemens je zelo nadarjen mladenič. Svoje pevske sposobnosti je na malih ekranih pokazal v oddajah Misija Evrovizija, Ema in Poprock, imitacijske v četrti sezoni šova Znan obraz ima svoj glas, kuharske v tretji sezoni oddaje MasterChef Slovenija, igralske ob sinhronizaciji risank in televizijskih serij (Vojna zvezd, Smrkci, Yu-Gi-Oh!, Peter Pan, glas Mattea v Jaz sem Luna) v televizijskih oglasih (med drugim v sklopu oglasov za Volkswagen z Magnificom ter v oglasu za računalniško igro Game of War s Kate Upton) in nastopih v naših serijah (v komični nanizanki Da, dragi! Da, draga! je igral samega sebe, v nadaljevanki Usodno vino pa zdravnika), pevsko-igralsko-plesne pa je združil v vlogah Sonnyja in Rogerja v muzikalu Briljantina. Zdaj je na plan »izpustil« še voditeljske, snemalne in montažerske. Ogledate si jih lahko v njegovih Pozitivnih novicah, ki jih skoraj vsak dan objavlja na svojem Facebooku in Instagramu. Več o njih, preživljanju dnevov v samoosamitvi in o tem, kam jo bo najprej mahnil, ko je bo konec, izveste v nadaljevanju.

Delite na:
Želi imeti svojo pogovorno oddajo na televiziji
Mramor poskuša ljudi v teh temnih časih razvedriti s Pozitvnimi novicami. Jan Karan

Čas samoizolacije ste izkoristili zelo ustvarjalno. Lotili ste se namreč lastnih videonovic. Kje ste dobili zamisel za to?

Moram priznati, da sem sicer navajen samoizolacije v studiu, kjer vsak dan sinhroniziram risanke za najmlajše in seveda snemam nove pesmi, tako mi je tudi delo od doma znano, a je vseeno drugače, ko »moraš« biti doma. Seveda je zelo pomembno, da upoštevamo navodila in s tem zavarujemo ne le sebe, temveč vse okrog nas. Iz te samote sem naredil vse, kar sem lahko, da ostanem ustvarjalen in iznajdljiv. Od tu se mi je porodila zamisel, da naredim svoje oddaje, informativno-zabavne oddaje, ki so pozitivno naravnane. Pomembno mi je – kot pri moji glasbi –, da ostanemo pozitivni, dobre volje in nam ne zmanjka vneme, da prebrodimo karkoli, kar se nam postavi na pot. Že odkar pomnim, se vidim na televiziji, rad nastopam in zabavam ljudi, to pa je bil pravšnji trenutek za nekaj drugačnega.

Ste imeli pri tem v mislih kakšnega voditelja primerljivih oddaj doma ali v svetu?

Sanjam, da bi imel svojo pogovorno oddajo, kot Jimmy Fallon ali Conan O'Brien. Torej zabavno-poučne vsebine sproščenega formata. Všeč mi je, da nisem sam s sabo in da so v oddaji gostje, ker potem vse skupaj lažje steče. Mogoče se vrne format As ti tud not padu?!, ki sta jo vodila Lado Bizovičar in Jurij Zrnec. Mislim, da je bila to izjemna pogovorna oddaja dveh vrhunskih piscev, ki sta mi vsekakor vzor. Veliko gledam tudi Johna Oliverja. Resnim vsebinam želim dati zabavnejšo noto. Trenutna politična poročanja so zelo suhoparna, vse zveni, kot da smo tik pred sesutjem sveta, brez rešitev, in to zelo slabo vpliva na vse. Tudi resne teme lahko dober govorec brez »šova« pove zanimivo, privlačno in tako, da vsi to razumejo. Ni potrebe po dramatiziranju.

V videonovicah ste imeli nekaj gostov. Kakšen je pogoj za sodelovanje v oddaji?

Zelo mi je všeč, če imam v svoji oddaji gosta ali gostjo, celo družinsko psičko sem gostil, da nam je povedala, kako ona kot predstavnik štirinožcev preživlja karanteno. Skušam ohraniti pozitivno noto, zato je pomembno, da so gostje zanimivi, da delajo nekaj dobrega za družbo in so nam za zgled. Zares stremim k temu, da se tudi v kriznih razmerah najde nekaj pozitivnega, nekaj, kar nam da upanje, da gremo lepo dan za dnem naprej, in verjamem, da nam bo skupaj uspelo.

Kdo bi bil vaš sanjski gost?

Mislim, da imamo najbolj pozitivno naravnanega predsednika države Boruta Pahorja, ki se velikokrat pošali na svoj račun in drži skozi vse leto našo moralo zelo visoko. Menim, da bi ga lahko v teh kriznih časih malce povprašali, kako on preživlja osamitev in kakšen nasvet ima za vse tiste, ki se morda dolgočasijo ali pa gledajo zelo črnogledo. To bi bilo izjemno.

Klemen Mramor – Clemens 2
Clemens tudi v času samoizolacije skrbi za brezhiben videz.
Jan Karan

Razen ene imate v vseh oddajah isto obleko. Kako to in zakaj ste izbrali klasično moško poslovno obleko?

Ljubim obleke. Obleka vsekakor naredi človeka in všeč mi je, da dodam tradicionalnemu načinu podajanja novic malce modernejši obrat. Moja oddaja deluje tudi na to tematiko, da je v vsaki šali nekaj resnice, in mislim, da obleka doprinese k resnosti. Preprosto deluje kot usklajena celota, ki naredi oddajo še bolj profesionalno. Zgornji del seveda vidite usklajen in na mestu, kar je na spodnji polovici pod mizo, pa pustimo domišljiji.

Kako vam uspe v teh časih imeti tako urejeno pričesko?

(smeh) Lahko bi rekel, da je moja pričeska že kar moj značilni znak. Vedno je urejena. Krotim jo po najboljših močeh. Zagotovo pa ne bom sam eksperimentiral z delom frizerja. Naj raste, bomo že zdržali. Medtem ko pa brada – oziroma zdaj puščam le brke – mora biti urejena.

Kje nastajajo oddaje?

Oddaje nastajajo v mojem stanovanju. Malce sem preuredil, dodal luči in opremo za snemanje, da vse skupaj izpade kot prava oddaja.

Kdo je vaš »pomagač«, ki smo ga videli v nekaj novicah?

Pomočnik je moj klon, ki sem ga s programom umestil v video, tako da sem vse jaz. (smeh) Malce sem se poigral z učinki in videti je kar pristno.

Kdo skrbi za montažo videonovic?

Vse urejam sam – od snemanja do montiranja. S snemanjem in montažo se ukvarjam že od osnovne šole, tako tudi sam režiram svoje spote in mi to ni tuje.

Koliko časa vam v povprečju vzame ena oddaja, od osnutka do nalaganja vsebin na družbena omrežja?

Trudim se, da v enem dnevu posnamem dve oddaji, če imam le čas. Mi ga pa vzame veliko. Spet odvisno od dolžine videa, včasih zmanjka idej že za temo, treba je napisati kakšno šalo in seveda tudi vsebino, ki bo imela neko vrednost za gledalca. Upam, da se bo ideja oddaje razširila in si bom lahko zgradil ekipo. Potem bo vsekakor lažje in se bom lahko, tako v šali rečeno, postavil ob bok oddajam, ki jih gledamo na televiziji.

Kakšne televizijske vsebine sicer najraje spremljate?

Moram priznati, da televizije skorajda ne gledam. Tu in tam pogledam poročila in kakšen film, največ pa gledam History Channel in Discovery Channel, kaj o zgodovini in umorih.

Kaj poleg oddaj še počnete v samoosamitvi?

Več časa namenjam telesnemu zdravju s športom in meditacijo. Kar me zelo veseli, pa je, da sem začel tudi več brati. Veliko kuham, masterchef Clemens se je vrnil. Najraje pripravljam kaj z mesom, od rižot do testenin, karija, burgerjev ... Pridejo tudi povsem zelenjavni dnevi, ko je lahko že solata dovolj. Rad poizkušam tudi kaj novega. Nazadnje sem sam naredil tortilje, ki so bile veliko boljše od kupljenih v trgovini, manj dobro pa je izpadel poskus z zelo pekočo kari mešanico s Šrilanke, ki sem je po pomoti, saj na pakiranju ni pisalo, koliko je primerno za eno jed, dal toliko, da mi je omrtvičilo usta, da ne govorim, kako je bilo na drugem koncu naslednji dan. To se zagotovo ne bo več ponovilo. (smeh) Sem pa pomešal vse ure v dnevu, zajtrk je celo sredi dneva, ne vem več, kateri dan je, vse se mi zdi enako ...

Ljudje vas poznajo tudi kot glasbenika. Kako na vas vpliva samoizolacija v tem pogledu?

Dve pesmi imam že kar nekaj časa pripravljeni in čakam na pravi trenutek, da ju predstavim javnosti. Sproti nastaja ogromno novih pesmi, a jih ne želim izdati kar tako, imeti morajo smisel, zgodbo in spot. Skoraj vsaka moja pesem ima namreč spot, kar pomeni finančno in časovno obremenitev ter ljudi, kar trenutno ni izvedljivo.

Ste morda v času samoizolacije odkrili kakšen nov talent?

Mogoče se več osredotočam na fotografijo in izdelavo videov ter snemanje manjših oglasov. Po končani fakulteti medijske komunikologije sem našel veliko zadovoljstvo v marketinških vodah, pisanju oglasov, scenarijev, vizualni predstavitvi podjetij in produkciji vsebin. To me močno navdihuje.

Kaj najbolj pogrešate od življenja, ki ste ga bili vajeni prej?

Zagotovo izlete s punco in druženja s prijatelji. Neverjetno lepi dnevi so in zares je škoda, da smo letos »izpustili« pomlad. Iz bund smo prešli v kratke rokave, kot kaže, pa bomo tudi poletje preživeli doma.

Kaj bo prva stvar, ki jo boste storili, ko bo konec samoizolacije?

Močno pogrešam morje, tako da bo obala prva izbira. Drugače pa se mi življenje ne bo pretirano spremenilo, želim le, da se poleže strah, da lahko začnemo normalno živeti vsakdanje življenje in da lahko delamo nove načrte, ki so malce dolgoročnejši od tega, kaj bomo počeli jutri in kaj bo za kosilo.

Klemen Mramor – Clemens 3
Klemnu v oddaji 'družbo delajo' najrazličnejši 'rekviziti'.
Jan Karan