Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Zdravnica Simone Weiss in medicinska sestra na sodišču

P.K., Novice Svet24, 11.01.2019 08:56:34

Pred časom smo že poročali, da medicinska sestra, ki je v času bolezni skrbela za priljubljeno pevko, toži znano zdravnico in predavateljico zaradi obrekovanja.

Delite na:
Zdravnica Simone Weiss in medicinska sestra na sodišču
Pevka je umrla decembra 2015 po težkem boju z rakom. Svet24

Spomnimo, kaj je srž problema. Vse skupaj se je zgodilo leta 2015, ko se je pevka Simona Weiss borila z rakom na debelem črevesju. Od tam so se metastaze razširile po vsem telesu in za znano Slovenko zdravstvena stroka ni mogla storiti prav veliko, čeprav se ji je na vse pretege trudila pomagati. 

Ko je Weissova ležala v bolnišnici, naj bi ji nekdo apliciral morfij, kar naj se med kemoterapijo, ki jo je prejemala, ne bi smelo zgoditi. Kdo ji je dal močno protibolečinsko sredstvo, zaradi katerega je doživela zdravstvene zaplete, a menda ne življenjsko ogrožajočih, ni jasno.

Zdravnica Sanela Banović, ki je delala na oddelku, kjer se je zdravila priljubljena glasbenica, naj bi aplikacijo morfija očitala medicinski sestri Zlatki Pražnikar Vrbnjak, ki je skrbela za bolno Weissovo. Očitek gre v smeri, da ji je zdravilo dala samovoljno. A Pražnikar Vrbnjakova trdi, da tega ni storila, da je obtožena po krivem, zato zdravnico toži zaradi obrekovanja. Danes bosta spet sedli v sodno dvorano. popoldan bo namreč čas za novo obravnavo.

Več o tožbi, umazanem ozadju in tem, kaj lahko pričakujemo, da bo prineslo današnje sojenje, lahko izveste takoj in sicer s klikom na TRAFIKA.

Objavljeno na spletnem portalu Novice Svet24.