mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Zdaj je srečno poročena in pričakuje otroka

C. L., Zvezde, 04.07.2019 20:01:33

Dih jemajoča ljubezenska zgodba z naslovom Dekle z imenom Feriha, ki jo lahko gledamo na Pop TV, je še ena v vrsti turških serij, ki so osvojile srca slovenskih gledalcev.

Delite na:
Zdaj je srečno poročena in pričakuje otroka
V resničnem življenju igralkino srce bije za filmskega režiserja Alija Ataya, s katerim zdaj pričakuje svojega prvega otroka. Revija Zvezde

Hazal Leyla Kaya, ki igra mlado dekle Feriho, spada med tiste igralke, ki imajo to srečo, da so se poljubljale z lepotci, za katerimi vzdihujejo ženske po vsem svetu. A pozor, to počne le pred kamerami, saj je od letošnje pomladi srečno poročena!

Hazal Leyla Kaya, ki bo prvega oktobra dopolnila 29 let, prihaja iz jugovzhodne Anatolije, nase pa je prvič opozorila v nadaljevanki Prepovedana ljubezen, v kateri sta glavni vlogi igrala Beren Saat in Kivanc Tatlitug. Že tam je vzbudila pozornost s prizori, v katerih se je poljubljala z vročimi lepotci, marsikatero dekle pa ji zavida, da si poljube izmenjuje tudi z lepim Emirjem v nadaljevanki Dekle z imenom Feriha. Njena televizijska junakinja izhaja iz revne družine, a kljub temu živi v ugledni istanbulski četrti in nosi lepe obleke, ki jih dobi v dar od svojih sosed, bogatih in razvajenih deklet.

feriha 4.png
Igralka je prava lepotica in se občasno prelevi tudi v model.
Revija Zvezde

Obleke, ki jih ne nosijo več ali jim niso všeč, namreč poklonijo Ferihi. Ta s svojo družino živi v prestižni soseski samo zato, ker je njen oče Riza hišnik in so mu v eni od hiš dodelili majhno kletno stanovanje. Ker je dekle pridno in marljivo, se ji po zaslugi uspešno opravljenih sprejemnih izpitov in štipendije uspe vpisati na eno najbolj prestižnih zasebnih fakultet, kjer študira ekonomijo. Preprosto dekle se kar naenkrat znajde v čisto drugem svetu, kjer vladata denar in prestiž. Njeni sošolci se na fakulteto vozijo z dragimi avtomobili, ona z avtobusom, saj denarja za taksi nima. Medtem ko se drugi pogovarjajo o razkošnih počitnicah in najemajo zasebna letala, Feriha mami pomaga pri čiščenju bogataških stanovanj. Naključje pa želi, da se vanjo zagleda in kasneje močno zaljubi eden najbolj zaželenih fantov v Istanbulu, postavni Emir, ki ga nekateri imenujejo kralj zabav. Njegov oče je namreč lastnik enega najbolj prestižnih klubov in restavracije. Dekletom seveda to, da se je Emir zagledal v Feriho, ni najbolj pogodu, a on se ne meni za spletke in polena, ki jima jih meče pod noge njegova prijateljica Hande. Vse bolj pa se v laži zapleta Feriha, ki svojemu fantu ne upa povedati, da je samo revna hišnikova hči. Za hčerino prijateljevanje z Emirjem kmalu izve njena mama Zehra, ki hčerko sprva zaščiti, kasneje pa se pridruži želji Ferihinega očeta, da hčerko zaročijo s fantom, v katerega ni zaljubljena. Tu se srečata sodobno življenje v Istanbulu in običaji ljudi, ki prihajajo s podeželja, a kljub temu Ferihi uspe razdreti zaroko, vendar jo bivši zaročenec še kar naprej zasleduje in tožari njenim domačim.

feriha 2.jpg
Hazal Leyla Kaya in Çagatay Ulusoy sta v nadaljevanki kot ustvarjena drug za drugega.
Revija Zvezde

Hazal Leyla Kaya in Çagatay Ulusoy sta ljubezenske prizore odigrala tako prepričljivo, da se je nekaj časa celo šušljalo, da sta par. To seveda ni bilo res, ker je bila Feriha takrat, ko je serija nastajala, v zvezi z igralcem Sarpom Bozkurtom. Kasneje pa je njeno srce ukradel režiser Ali Atay in jo pred kratkim popeljal tudi pred oltar. Zdaj turška zvezdnica z možem pričakuje tudi prvega otroka.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 26, 26. 6. 2019.