dasa gradisek Odkrito.si

Slovenska glasbenica ovita v žalost

horoskop Svet24.si

Horoskop za četrtek, 23. maja

laganje Petisvet.si

Prepoznajte znake in razkrinkajte lažnivce!

Pilot_2_galerija Svet24.si

Vojaški piloti krepko prehiteli zdravnike

zala kralj gašper šantl Svet24.si

Evrovizijski šok: napaka pri glasovanju, ...

finalisti4e Njena.si

Boleče ozadje blišča: Bodo finalisti sploh ...

Rene Mlekuž je presrečen, ker jo je našel Njena.si

Znan Slovenec po ločitvi pokazal novo izbranko

Zala in Gašper v sobotni finale Evrovizije

C. R./STA, 15.05.2019 07:55:18

Zala Kralj in Gašper Šantl sta Sloveniji s skladbo Sebi pripela vstopnico v sobotni finale 64. tekmovanja za pesem Evrovizije. V finale so se uvrstili še predstavniki Grčije, Belorusije, Srbije, Cipra, Estonije, Češke, Avstralije, Islandije in San Marina.

Delite na:
Zala in Gašper v sobotni finale Evrovizije
Zala Kralj in Gašper Šantl Profimedia

Zala Kralj in Gašper Šantl sta resnično ostala zvesta sebi in v Tel Avivu izvedla enak nastop kot na Emi, saj, kot sta dejala, stavita na preprostost in jima največ pomeni, če se s svojim nastopom dotakneta čim več ljudi. V razglednici, ki je napovedala njun nastop, sta zaplesala na country glasbo.

V nasprotju s številnimi drugimi predstavniki se Zala in Gašper nista odločila za petje v angleščini, ampak za izvirno slovensko različico skladbe Sebi, saj se jima, kot sta zapisala v spletnem klepetu na MMC, slovenski jezik "enostavno zdi resnično krasen". Vstop Slovenije v finale sta voditelja naznanila kot zadnjega v deseterici, kar je med slovenskimi podporniki terjalo precej suspenza.

Grčiji je finale pripela v Atenah živeča grško-kanadska pevka Katerine Duska s skladbo Better Love, Belorusiji 16-letna, na družabnih omrežjih izredno priljubljena pevka ZENA s plesno skladbo Like It, Srbiji pa pevka Nevena Božović, ki izvedla skladbo Kruna, svojo prvo kantavtorsko pesem, ki jo je posvetila bodočemu možu.

Ciper je v finale popeljala Tamta, ki velja za eno najuspešnejših in vplivnejših ustvarjalcev v grški pop glasbeni industriji. Zapela je skladbo Replay. Estonski predstavnik Victor Crone je prepričal s spevno skladbo Storm, s katero sporoča, da bodo tudi hudi časi prej kot slej minili, češka mlada indie-pop zasedba Lake Malawi pa s skladbo Friend Of A Friend.

V soboto bodo v Tel Avivu ponovno nastopili še predstavnica Avstralije Kate Miller-Heidke, ki je prepričala s pesmijo Zero Gravity, ki govori o poporodni depresiji, ter s spektakularnim nastopom na drogih, kontroverzni islandski predstavniki, performativno-umetniški kolektiv Hatari, pristaši t.i. BDSM kulture in deklarirani antikapitalisti, ki so se predstavili s težkokategorno skladbo Hatrid mun sigra, ter pevec turškega porekla Serhat s skladbo Say Na Na Na, ki je zastopal San Marino.

Strokovne žirije so svoje odločitve sporočile že v ponedeljek na drugi vaji, o svojih favoritih pa so danes izrekali gledalci. Prvih deset nastopajočih v sobotnem finalu so dobili z združitvijo glasov žirij in gledalcev.

Prvi evrovizijski polfinale je nocoj z nastopom uvedla lanska zmagovalka Netta, ki je Izraelu zmago pripela z udarno plesno skladbo Toy. Med glasovanjem je gledalce med drugimi zabavala transseksualna pevka Dana International, ki je za Izrael na Evroviziji zmagala leta 1998. Gostitelji večera so bili Bar Refaeli, Erez Tal, Assi Azar in Lucy Ayoub, voditelj slovenskega prenosa pa Andrej Hofer.