denar Dobra karma

Levi obogatijo hitro, Raki naredijo izgube - kaj ...

princ Harry Svet24.si

Princ Harry le še bleda senca samega sebe

NOVAK 8A-2020 Reporter.si

Ljudmila Novak ob 20. letnici NSI o svetovljanu ...

zrče, novalja, plaža Svet24.si

Okužbo v zadnjem mesecu potrdili pri 16 mladih, ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

Sanja grohar_portet_osebni arhiv Njena.si

Sanja Grohar v solzah

Robert Kranjec: Mama je delala še popoldan, da sem jaz lahko skakal

Carmen Leban, Zvezde, 13.04.2019 09:01:27

Po več kot dvajsetih letih vrhunske športne kariere se je v letošnji Planici poslovil legendarni smučarski skakalec Robert Kranjec. Mnogi menijo, da prezgodaj, a sam ve, kaj mu sporoča telo. Kot pravijo fantje v reprezentanci, ga bodo pogrešali. Bil je namreč velik motivator in tisti, h kateremu so mlajši kolegi hodili po nasvete. Kapetanski trak je predal Petru Prevcu, ki je priznal, da si bo letošnjo Planico najbolj zapomnil po čustvenem slovesu od Roberta Kranjca.

Delite na:
Robert Kranjec: Mama je delala še popoldan, da sem jaz lahko skakal
S prizorišča je odšel na rokah svojih športnih prijateljev. Mediaspeed

Planica je letos sijala tako kot že dolgo ne. Prelepo sončno vreme, za ta čas prijetno visoke temperature ter odlični skoki. Potem, ko so naši orli kar dvakrat stali na stopničkah, so bile vse oči uprte tudi v Roberta Kranjca, ki se je še zadnjič spustil po planiški velikanki in s skokom preko dvesto metrov še enkrat dokazal, da je odličen letalec. V ciljnem izteku so ga pričakali sedanji in nekdanji sotekmovalci, ki so ga dobesedno zalili s penino.

kranjec 3.jpg
Takole se je še zadnjič pozdravil z obiskovalci Planice.
Mediaspeed

Da Robi, kot mu pravijo prijatelji, misli resno in je njegova upokojitev nepreklicna, je dokazal tudi z gesto, ki je razveselila navijače. Vso opremo, vključno s čelado in kosi oblačil je vrgel med gledalce. So se pa razvili komentarji o tem, ali se morda Robert pri svojih 37-tih letih ne upokojuje prezgodaj. Takega mnenja je namreč tudi legendarni japonski skakalec Noriako Kasai, ki šteje že 48 let. »Zadnja leta sem se soočal s poškodbami in telo mi je dalo jasen znak, da je čas za odhod. To pa ne pomeni, da se s športom ne bom več ukvarjal. Zdaj pridejo na vrsto alpske in tekaške smuči, pa seveda moja velika ljubezen, kolo. Kupil sem si specialko in jo v teh lepih sončnih dneh že preizkusil. V Planici me je obiskal tudi nekdanji sotekmovalec, zdaj vrhunski kolesar Primož Roglič, ki mi je podaril svoj dres. Tega sem se zelo razveselil, a se bojim, da ga bom moral kmalu zamenjati. Skakalci smo namreč pod strogim režimom hranjenja, zato sem prepričan, da bom zdaj pridobil nekaj kilogramom.« Kranjec ne skriva, da je za podporo hvaležen predvsem svojim staršem. »Ne prihajam iz bogate družine in mama je delala še popoldne, da sem jaz lahko skakal. Upam, da sem izpolnil pričakovanja in starše s svojimi uspehi vsaj malo razveselil,« pravi skakalec, ki velikih načrtov za prihodnost še nima. »Najprej si moram urediti misli in se navaditi na nov življenjski ritem. Zagotovo pa vem, da se bom najprej posvetil družini in nadoknadil vse tisto, zaradi česar sta bili hčerka in žena prikrajšani.«

kranjec 1.jpg
Robert Kranjec je športnik, ki se bo z zlatimi črkami vpisal v zgodovino slovenskega šport kot športna legenda, nenazadnje pa tudi kot izjemen človek.
Mediaspeed

Robert Kranjec se je skupaj z ekipo udeležil tudi sprejema pri predsedniku Borutu Pahorju in se podpisal na zastavo športnikov, zdaj pa je z mislimi že pri zasluženih počitnicah. Tako kot že vrsto let doslej se bo s svojo družinico razvajal na Tajskem. Tam je stalen gost in z domačini je spletel prijateljske vezi, saj se vedno znova vrača na isto destinacijo. A tokratne počitnice bodo gotovo še bolj sproščujoče, saj mu ne bo treba misliti na prihodnjo sezono.     

kranjec 2.jpg
Svojo smučarsko opremo je razdelil med navijače.
Mediaspeed

Objavljeno v reviji Zvezde št. 14, 3. 4. 2019.