pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

ukc ljubljana m24 sr Necenzurirano

Sum prirejanja razpisov v UKC: šef IT v službo k...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Goran Dragić, Greice Murphy Njena.si

Goran Dragić izbranko pripeljal v Slovenijo

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

Vojvodinja Kate je dojenčka rojevala po protokolu

K. K., Zvezde, 04.05.2018 17:01:20

Rojstvo vsakega otroka je za starše velik in nepozaben dogodek. Kadar se rodi potomec kraljeve družine, pa se veselju in sreči pridruži tudi protokol.

Delite na:
Vojvodinja Kate je dojenčka rojevala po protokolu
Sedem ur po porodu sta William in Kate stopila pred javnost. Reuters

Brez pravil, ki jih določa tradicija, na dvoru nikakor ne gre. In tudi otroček, ki ga je rodila vojvodinja Kate, ni prijokal na svet kar tako. Oba, William in Kate, sta se morala pravočasno seznaniti s protokolom.

Kate je nekaj časa razmišljala, da bi rodila doma. Za prvega otroka je bilo razumljivo, da ga je rodila na kliniki, saj bi lahko prišlo do zapletov. Ker se je v porodnišnici počutila odlično, je tam rodila, tudi ko je drugič postala mama. Zdaj, v tretje, pa je očitno že tako vajena razkošja na kliniki, da je misel na porod na domu kar opustila. V preteklosti pa so kraljice in princese največkrat rojevale doma – tudi kraljica Elizabeta.

kate 3 profi.jpg

Pri porodu očetje niso zaželeni. Tako pravijo pravila in princ William je lahko ves živčen čakal pred vrati, da so mu sporočili, ko je Kate rodila. Vse zdravniško osebje, zlasti pa babice in porodničarji, so morali pred pomembnim dogodkom zapriseči, da se o dogajanju v porodni sobi ne bodo pogovarjali nikoli in z nikomer. Porodnice, ki so že spoznale vse prednosti klinike St. Mary's, kjer je rodila Kate, in se pustile tam razvajati, pa lahko govorijo o razkošju, ki so ga bile deležne. Otrokovemu rojstvu je sledila pogostitev s popoldanskim čajem, hrana je odlična, zraven postrežejo penino in izbrana vina, mlada mama ima na voljo lepotno nego, masažo in negovalko, ki poskrbi za otročka, medtem ko ona počiva po porodu.

kate 2 profi.jpg

Ko se je otrok rodil, je morala za to najprej izvedeti kraljica Elizabeta. Novico o rojstvu pa so nato sporočili v javnost iz Buckinghamske palače. A tu sta Kate in William prelomila tradicijo, saj sta novico o rojstvu objavila na Twitterju.

Preberite tudi: Po moževi smrti: sin novinarke na TV Slovenija izbral drugačno pot. Kliknite TUKAJ!