natalija-verboten-jpg Odkrito.si

Natalija Verboten spregovorila o lepotni operaciji...

challe 1 Svet24.si

Challe Salle ujet z nekdanjo teniško igralko

Zapestnica ljubezni Petisvet.si

Rožnati kremen nam v življenje lahko prikliče ...

Jago, Peter Rančigaj Svet24.si

Ganljiv zapis slovenskega policista: Bil sem ...

Tanja Žagar Svet24.si

Foto: Tanja Žagar pokazala zavidanja vredno ...

andrej rebula Njena.si

Plesalec šova Zvezde plešejo v veselem ...

Miloš Mišo Stevanović Njena.si

Znan Slovenec po desetih letih poročil srčno ...

Vojvodinja Kate je dojenčka rojevala po protokolu

K. K., Zvezde, 04.05.2018 17:01:20

Rojstvo vsakega otroka je za starše velik in nepozaben dogodek. Kadar se rodi potomec kraljeve družine, pa se veselju in sreči pridruži tudi protokol.

Delite na:
Vojvodinja Kate je dojenčka rojevala po protokolu
Sedem ur po porodu sta William in Kate stopila pred javnost. Reuters

Brez pravil, ki jih določa tradicija, na dvoru nikakor ne gre. In tudi otroček, ki ga je rodila vojvodinja Kate, ni prijokal na svet kar tako. Oba, William in Kate, sta se morala pravočasno seznaniti s protokolom.

Kate je nekaj časa razmišljala, da bi rodila doma. Za prvega otroka je bilo razumljivo, da ga je rodila na kliniki, saj bi lahko prišlo do zapletov. Ker se je v porodnišnici počutila odlično, je tam rodila, tudi ko je drugič postala mama. Zdaj, v tretje, pa je očitno že tako vajena razkošja na kliniki, da je misel na porod na domu kar opustila. V preteklosti pa so kraljice in princese največkrat rojevale doma – tudi kraljica Elizabeta.

kate 3 profi.jpg
Kate je razmišljala o tem, da bi rodila doma, potem pa se je spet, kot že ob prejšnjih dveh porodih, odločila za bolnišnico St. Mary's.
Revija Zvezde

Pri porodu očetje niso zaželeni. Tako pravijo pravila in princ William je lahko ves živčen čakal pred vrati, da so mu sporočili, ko je Kate rodila. Vse zdravniško osebje, zlasti pa babice in porodničarji, so morali pred pomembnim dogodkom zapriseči, da se o dogajanju v porodni sobi ne bodo pogovarjali nikoli in z nikomer. Porodnice, ki so že spoznale vse prednosti klinike St. Mary's, kjer je rodila Kate, in se pustile tam razvajati, pa lahko govorijo o razkošju, ki so ga bile deležne. Otrokovemu rojstvu je sledila pogostitev s popoldanskim čajem, hrana je odlična, zraven postrežejo penino in izbrana vina, mlada mama ima na voljo lepotno nego, masažo in negovalko, ki poskrbi za otročka, medtem ko ona počiva po porodu.

kate 2 profi.jpg
Zadnji dnevi pred porodom so se vlekli, a Kate in William, ki sta se veselila prihoda novega družinskega člana, sta bila nadvse dobre volje.
Revija Zvezde

Ko se je otrok rodil, je morala za to najprej izvedeti kraljica Elizabeta. Novico o rojstvu pa so nato sporočili v javnost iz Buckinghamske palače. A tu sta Kate in William prelomila tradicijo, saj sta novico o rojstvu objavila na Twitterju.

Preberite tudi: Po moževi smrti: sin novinarke na TV Slovenija izbral drugačno pot. Kliknite TUKAJ!