profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

FOTO: V postelji s Tadejem Piškom!

Andreja Comino, Zvezde, 20.01.2019 18:01:38

Veliko presenečenje za Fani Božič in Metko Pungerčar .

Delite na:
FOTO: V postelji s Tadejem Piškom!
Igralec se je spremenil v pozornega gostitelja. Mare Vavpotič/M24

V reviji Zvezde radi razvajamo svoje bralce. Ne samo z zanimivimi zgodbami iz življenja slovenskih in tujih zvezdnikov, temveč tudi s posebnimi doživetji, ki jim jih ponujamo. Mnogi med njimi radi spremljajo priljubljeno nanizanko Reka ljubezni, zato smo posebni izbranki Metko Pungerčar in Fani Božič razveselili s srečanjem z glavnim zvezdnikom serije Tadejem Piškom. Srečanje je bilo nadvse prijetno in hudo zabavno. Domov smo odhajali z bolečimi trebuhi, tako smo se smejali, ko smo skupaj srkali čaj in si ogledovali prizorišče snemanja v veliki industrijski hali v Ljubljani.

»Od začetka sem nanizanko gledala redno, zdaj pa je moja hči stara dve leti in mi ne pusti sedeti pred televizijo, temveč se želi igrati z mano. Kadar pa le utegnem, si z veseljem ogledam nove zaplete,« je povedala Metka, ki prihaja iz Domžal, dela pa kot pomočnica vzgojiteljice v vrtcu za otroke s posebnimi potrebami. Ker je bilo srečanje s Tadejem dopoldne, bi skorajda morala vzeti dopust, a so bile njene sodelavke tako vesele njenega zvezdniškega srečanja, da so ji z veseljem priskočile na pomoč pri nadomeščanju. Obljubiti jim je morala, da ga bo vprašala kup zanimivosti, v službo pa se ni smela vrniti brez dokaza o zmenku – skupne fotografije z igralcem.

Iz oči v oči s slovenskim Kemalom

»Ne morem verjeti, da ste me tako presenetili, da se bom lahko fotografirala s slovenskim Kemalom. V živo je še mlajši, lepši in postavnejši,« je zadovoljno predla upokojena Ljubljančanka Fani, ki jo mučijo številne bolezni in si pri hoji pomaga z berglami, a je v hipu oživela, ko smo ji povedali za zmenek z igralcem. Hitro je navrgla, da ima kar nekaj izkušenj s snemanji. Med drugim je posnela reklamo za pasto za zobne proteze, velikokrat pa se je v živo smejala vragolijam Lada Bizovičarja v studiu.

003mv.jpg
Med srkanjem čaja jima je razkril marsikatero podrobnost iz zakulisja snemanja.
Mare Vavpotič/M24

Vendar to ni bilo nič v primerjavi z osebnim srečanjem s Tadejem Piškom, ki jo je v hipu očaral. »Tako sem bila vznemirjena, da dan pred srečanjem nisem mogla spati. Ob štirih zjutraj sem bila budna kot sova,« je razkrila Fani, ki se je razveselila podatka, da bo lahko gledala še četrto sezono svoje priljubljene nanizanke.

Ekipa je kot uigran orkester

Tadej se je v studiu izkazal za prijetnega in zabavnega gostitelja. Nagrajenki je pogostil s čajem in piškoti ter jima zaupal, da jih ni spekel sam, čeprav zelo rad kuha. Za praznike njegovi domači zelo pohvalijo njegov golaž, obvlada pa tudi pripravo kuhanega vina.

Fani mu ni prav nič zavidala urnika: kadar nima obveznosti v tržaškem gledališču, snema po dvanajst ur na dan, od šestih zjutraj do šestih zvečer, šest dni na teden, en dan so pa prosti. V sklopu posnamejo po deset delov. »Za toliko tudi vnaprej vemo, kakšna bo zgodba. Sicer pa je snemanje takšne nanizanke velik organizacijski podvig, pri katerem sodeluje kar 150 ljudi. Še posebej je hudič, če zboli kateri od igralcev in bi morali prekiniti snemanje. Zaradi mene ga niso še nikoli. Če nisem klinično mrtev, delam, člani ekipe pa me poskušajo spraviti na noge s čaji in kakšnimi tabletami. Hudič je uskladiti vseh nas 40 igralcev,« je med srkanjem čaja razkril Tadej in povedal, da je prava umetnost doseči, da je v nanizanki vse videti spontano in preprosto, kljub zelo napornim snemanjem in obilici besedila, ki se ga mora naučiti. »Igralci smo natrenirani, da si hitro zapomnimo velike količine besedila. V nanizanki pa gre drugače, naučim se ga na hitro. Sprva sem se večer pred snemanjem učil in prišel zjutraj pripravljen. Zdaj pa naštudiram prizore, skeniram besedilo, se pripravim, ko pa prizor posnamem, besedilo pozabim. Za snemanje vsakega prizora imamo po 40 minut, vse gre zelo hitro. Še posebno so lahko težki prizori, v katerih se prepiramo, ker smo sicer super ekipa in smo z leti stkali posebne vezi. Zato utegne biti naporno, ko se trenutek prej s sodelavci in soigralci šališ, pred kamero pa se moraš prepirati. Včasih planemo v smeh, ki ga ni lahko ukrotiti,« razlaga igralec in dodaja, da sta si z glavnim junakom nanizanke čedalje manj podobna. Na začetku je bil Rok dobrovoljnež in veseljak, kar je tudi Tadej. Sčasoma pa so scenaristi njegov lik spremenili, na kar seveda nima vpliva, a mu značajsko ni več tako podoben. Vendar je Tadeju všeč, da se lik Roka razvija, saj mu je igralsko v velik izziv.

012mv.jpg
Tadej Pišek je užival v družbi nagrajenk nagradne igre Zvezd in Reke ljubezni Metke in Fani.
Mare Vavpotič/M24

Čas druženja Fani in Metke s Tadejem je minil kot blisk. Galantni igralec je svojima gostjama razkazal še razna prizorišča snemanja, ki sta jih poznali s televizije, prvič pa videli v živo. Na koncu ju je še pozdravil in objel. Domov sta odhajali polni nepozabnih vtisov: »Bilo je izjemno! Res je še lepši, prijaznejši in postavnejši kot na televiziji!«

007mv.jpg
Metka in Fani sta si z zanimanjem ogledali prizorišče snemanja nanizanke.
Mare Vavpotič/M24

Objavljeno v reviji Zvezde št. 2, 9. 1. 2019.