wabra nina-mjp Odkrito.si

Šok! Znana Slovenka spet v boj s hudo boleznijo

kate middleton, elizabeta II., camilla, princ william, princ charles, princ harry, meghan markle Svet24.si

Kraljica Meghan Harryju pristrigla krila

sun-aries-inr Petisvet.si

Horoskop: od 18.3. do 24.3.2019

radeljski prelaz, 18.3.2019 Svet24.si

FOTO in VIDEO: Meja sneženja se je spustila: ...

Felicite Tomlinson Svet24.si

Družinska tragedija: najprej ostal brez mame, ...

Prijateljici bff vichy Njena.si

Moč, ki jo potrebuješ vsak dan

Franko in Svetlana Njena.si

Zvezde plešejo: Kaj se v resnici dogaja med ...

Govorice

Posvojeni Tilen zelo podoben temu Slovencu!

Andreja Comino, Zvezde, 02.11.2018 07:12:27

Je Tilen Lotrič, presenečenje šova Slovenija ima talent, novi Oto Pestner?

Delite na:
Posvojeni Tilen zelo podoben temu Slovencu!
Tilen Lotrič je fant številnih talentov, vendar ima najraje glasbo in petje. Osebni arhiv/ Pop TV

»Na odru res uživam, pa naj gre za petje ali igranje. Upam, da bom v življenju počel čim več tega, da bom po svoje polepšal dan in življenja ljudem,« pravi komaj devetnajstletni Tilen Lotrič iz Kranja, ki si je v nedavnem šovu Slovenija ima talent s pesmijo Ota Pestnerja pridobil zlati gumb žirije in simpatije gledalcev. Tilen je Otu tudi sicer neverjetno fizično podoben, kot posvojeni otrok pa ima ganljivo življenjsko zgodbo.

Preberite tudi: Partnerica Sebastiana Cavazze pošast. Kliknite TUKAJ!

»Ota sem prvič srečal pri komaj desetih letih, ko so naju na RTV Slovenija postavili skupaj na oder. Zame je bila takrat izjemna čast peti s tako uveljavljenim glasbenikom. Imel sem malo treme, vendar sem kar dobro opravil z njo. Vesel sem bil, da me je Oto pohvalil, še posebno zato, ker zelo cenim njegov glas in izjemen prispevek k slovenski umetnosti,« razlaga Tilen, ki je svojim staršem globoko hvaležen za vse, kar so mu omogočili v življenju. Brez zadrege pove, da je posvojen, da pa ima najboljše starše na svetu. »Zame je starš tisti, ki ti je dal svojo ljubezen, te podpira in te je vzgojil, ne glede na to, ali si z njim v krvnem sorodu ali ne,« je odločen. V Slovenijo so ga starši pripeljali, ko je bil star komaj petnajst mesecev, in mu nikoli niso skrivali, da je posvojen, zato tudi ni imel kakšnih hujših travm. »Zdi se mi zelo lepa in velika človeška gesta dati ljubezen in priložnost nekomu,« pravi. Hitro doda še, da sta ga oče in mama od malega podpirala na njegovi poti, spoštovala njegove želje in ga vozila na vaje. Tudi vsi naokoli so vedeli, da je posvojen, zato ga zaradi tega niso zbadali. Bolj so ga zaradi videza, kakšnega kilograma preveč, ki se ga ni mogel otresti. »S tem sem dobil debelo kožo in postal močnejši. Zbadljivke so me skozi leta utrdile. Spoznal sem, da prej ko se sprejmeš sam, prej te sprejmejo tudi drugi. Zato pa sem postal bolj odprt do drugih ljudi – generacij in ras. Všeč mi je raznolikost,« razlaga mladenič.

IMG-7244.JPG
V Slovenijo je prišel star komaj petnajst mesecev.
Osebni arhiv/ Pop TV

Glasba v krvi

Tilen je že zelo zgodaj začel kazati ljubezen do glasbe. Že v vrtcu je ves čas pel in plesal. To se je v osnovni šoli le še stopnjevalo. Oddaja Veseli tobogan je bila imenitna odskočna deska za naprej. V šoli so ga izkoristili za vsako prireditev, najprej jih je vodil, ko pa so videli, da zna tudi peti, so ga povabili še k petju. Enako je bilo v gimnaziji. Tilen pa je od nekdaj rad tudi obiskoval plesne urice in folkloro. Po maturi na kranjski gimnaziji je od nedavno bruc na Akademiji za glasbo. »To je velika življenjska sprememba. Že prej sem bil vajen trdo delati, zdaj pa je vsega še več. Na srečo imam krasne sošolce, s katerimi smo se hitro ujeli,« je zadovoljen mladenič, ki je trenutno (še) samski. »V bistvu sem tako zaposlen, da za iskanje prave nimam časa. Prepuščam se toku, ko se bo zgodilo, se pač bo. Trenutno je moja ljubezen glasba, rad pa bi še bolj izpopolnil ples, četudi je moje telo precej neplesno. Ravno se nameravam vpisati na zumbo in potem bom imel še manj časa, vendar mi bo lepo, ker bom počel to, kar me veseli,« je veselo sklenil.

IMG-1679.JPG
Mladenič rad potuje in si širi obzorja.
Osebni arhiv/ Pop TV