ženska Dobra karma

Odnos z mamo je pogosto najbolj boleč, ker je tak...

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 8. julija

Janja Sluga Reporter.si

Lažniva novica Janševih portalov: Janja Sluga ne...

milan krek Svet24.si

Krekova dvoličnost: prej kritiziral, zdaj, ko je ...

Aleksandra Pivec Necenzurirano

Četrtina članov DeSUS se je uprla Pivčevi

image0 Odkrito.si

Tanja Fajon: "Janša je napadalen."

Lea Sirk Njena.si

Lea Sirk z 18-letno sestro po čustveno tetovažo

V Stari elektrarni pokoronsko obdobje začeli s kar tremi premierami

T.P., 26.06.2020 19:22:55

Delite na:
V Stari elektrarni pokoronsko obdobje začeli s kar tremi premierami
Direktorica Zavoda Bunker, Stare elektrarne in mednarodnega festivala Mladi levi Nevenka Koprivšek, predstavnica za odnose z javnostmi Zavoda Bunker in Stare elektrarne Tamara Bračič Vidmar ter vodja programa v Stari elektrarni in soprogramerka festivala Mladi levi Mojca Jug so bile navdušene nad tolikšnim številom obiskovalcev. Marko Vavpotič, M24.si

Pri Zavodu Bunker so obiskovalcem ob ponovnem odprtju Stare elektrarne postregli ne le z eno, ampak s kar tremi uprizoritvami. V okviru mednarodnega projekta ACT – Art, Climate, Transition, ki povezuje umetnost s širšo tematiko ekologije in družbenih sprememb, so k sodelovanju povabili tri uprizoritvene umetnice mlajše generacije: Brino Klampfer, Niko Švab in Tery Žeželj. Vsaka je k sodelovanju povabila sodelavce in nastal je triptih dveh predstav in avdio-vizualne instalacije. Brina je z improvizatorjem Petrom Franklom, dramaturginjo Uršo Majcen, kostumografko in scenografko Rosano Knavs ter Vidom Merlakom, ki je poskrbel za video in glasbo, pripravila zabavno monodramo Za narodovo zdravje, Nika Švab je z Luko Martinom Škofom in Petro Veber pripravila predstavo TRANS-Plant, Tery Žeželj pa je z Ivano Vogrinc Vidali in sodelavci, interpreti besedil Benjaminom Jeramom, Klemnom Kovačičem, Niko Vidic in Evo Stražar, lektorico Tano Benčan ter Blažem Pavlico, ki je poskrbel za tehnično pomoč in svetovanje, ustvarila avdio-vizualno instalacijo Arhiv samozadostnosti.

Triptih 2
Triptih so si z veseljem ogledale: improvizatorka Olivija Grafenauer, improvizatorka Petra Ajdovec, igralka Sara Gorše in improvizatorka Maja Trampuš.
Marko Vavpotič, M24.si

Triptih 3
Avtorici avdio-vizualne instalacije Arhiv samozadostnosti Ivana Vogrinc Vidali in Tery Žeželj (se) v svojem delu sprašujeta: Kdo smo mi, ki smo ustvarili okoljsko krizo, kdo smo mi, ki jo občutimo, in čigav svet je svet, ki se končuje?.
Marko Vavpotič, M24.si

Triptih 4
Improvizator Peter Frankl in režiserka Brina Klampfer sta dogajanje zadnjih mesecev prelila v zabavno monodramo Za narodovo zdravje.
Marko Vavpotič, M24.si

Triptih 5
Soustvarjalci predstave Za narodovo zdravje: Urša Majcen, Vid Merlak in Rosana Knaus so bili zelo veseli, da so gledalci zasedli vsa možna mesta in da so njihovo delo pospremili s tako lepim odzivom.
Marko Vavpotič, M24.si

Triptih 6
Nika Švab in Luka Martin Škof sta gledalce ob vnovičnem odprtju Stare elektrarne razveselila s predstavo TRANS-Plant.
Marko Vavpotič, M24.si