Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

V prometni nesreči umrl brat udeleženca šova Planet TV

Carmen Leban, Zvezde, 05.06.2018 08:01:46

Željka Živkovića iz šova The Biggest Loser Slovenija so si mnogi zapomnili, ker ni želel vedno upoštevati pravil in je nekatere stvari naredil po svoje. Podjetnik, ki se ukvarja s prevozništvom, je prestal zelo hudo preizkušnjo.

Delite na:
V prometni nesreči umrl brat udeleženca šova Planet TV
Mare Vavpotič/M24

V prometni nesreči je Željko izgubil brata, s katerim sta skupaj vodila uspešno podjetje. V šov ni šel zaradi nagrade, gnala ga je močna želja, da bi shujšal.

Tokrat se ni prvič srečal s projektom hujšanja. Pred dvema letoma ga je k temu gnala želja, da bo kar se da dobro videti na poroki. »Najel sem osebnega trenerja, poleg tega pa sem si za motivacijo kupil dve številki premajhno obleko. Shujšal sem 21 kilogramov in bil sila zadovoljen, a kaj ko sem se potem spet zredil. Tokrat pa sem se odločil, da spremenim način življenja,« pravi Željko, ki mu je vseskozi stala ob strani tudi žena Oksana, ki je po rodu iz Ukrajine. »Med šovom je tudi ona izgubila trinajst kilogramov, ki so ji ostali od poroda,« pravi tekmovalec. Željko in Oksana imata leto in pol starega sina Novaka, z njimi pa živi tudi štirinajstletna Oksanina hčerka Irina. Čeprav imajo idilično življenje v lepi hiši na obrobju vasi Miren na Goriškem, Željko prestaja hude čase. »V prometni nesreči sem izgubil brata, na katerega sem bil od mladih nog zelo navezan. On je bil 21 mesecev starejši od mene in od nekdaj sva si delila dobro in slabo. Skupaj sva ustanovila prevozniško podjetje in danes je v našem voznem parku dvanajst tovornjakov. Prej sem tudi jaz velikokrat sedel za volan, zdaj pa so moje obveznosti večinoma v pisarni. Te stvari je namreč prej urejal brat,« pojasni Željko, ki je tehtal že 156 kilogram, v šov je vstopil s 152 kilogrami, do zdaj pa je shujšal 31 kilogramov.

004mv.jpg
Željko Živković želi spremeniti življenje.
Mare Vavpotič/M24

»Po bratovi smrti sem se začel zavedati minljivosti. Ugotovil sem, da moram nekaj narediti za svoje zdravje. Dal bom vse od sebe, da bo bratova hčerka Kristina, ko bo odrasla, dobila v roke vitalno podjetje, ki ji bo omogočalo spodobno življenje. To sem dolžan bratu.« Medtem ko je bil Željko v šovu, so se doma poslovili še od enega člana – od psičke Lole. »Bila je sicer invalidka, saj se ni mogla premikati, zato sem ji priskrbel voziček za zadnji dve tački, s pomočjo katerega se je gibala.« Željku so mnogi očitali, da se je v šovu žaljivo obnašal do žensk in da ni nikoli upošteval njihovega mnenja. »To ne bo ravno držalo. Na televiziji pokažejo tisto, kar jim prija, da je videti bolj teatralno. Tako sem se odzval, ko je bila res mera polna in so me spravile ob živce. Sicer pa imam ženske rad. Doma sem v manjšini, saj sta poleg žene in pastorke bili še dve ženski – psički Roksi in preminula Lola.«

008mv.jpg

Tudi po končanem šovu se še naprej dosledno drži pravil za hujšanje. Skupaj s še tremi prijatelji si je v bližini doma uredil fitnes, kjer trenira dvakrat dnevno, poleg tega pa tudi veliko hodi. »Tudi žena me spodbuja in malo priganja. Vsak večer se povzpneva do Mirenskega gradu. Najraje greva, ko je že tema, saj mi gre na živce, ko me ljudje ustavljajo in sprašujejo stvari o šovu, ki pa jih še ne smem razkriti, saj se oddaje še vedno predvajajo,« pojasni in doda, da je zelo veliko naredil na področju prehranjevanja. »Za zajtrk ne jem več jajc, ker jih je bilo v šovu preveč. Zdaj že zvečer v kefir namočim ajdovo kašo. Jem štirikrat do petkrat na dan, predvsem zelenjavo, ribe in belo meso. Ko se mi zahoče kaj sladkega, si privoščim kepico sladoleda, a to izjemno redko. Sicer pa pogrešam odojka, jagnjetino, tudi testenine jem zgolj enkrat na mesec, zamenjal sem jih z rižem. Pogrešam tudi joto, ki vsebuje krompir, ki je zelo redilen, in še bi lahko našteval.« Kot pravi, bo poskusil shujšati še nekaj kilogramov. Dal pa bo tudi vse od sebe, da bo težo obdržal. V šov ni šel zaradi denarja, temveč zaradi motivacije in želje, da je na preizkušnjo postavil samega sebe.

Preberite tudi: Bine Volčič po odprtju gostilne doživel kolaps. Kliknite TUKAJ!