Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Jan Plestenjak po umiku z odrov: Nimam želje hoditi po tujini

A.M., 02.06.2020 11:40:52

★★★ REVIJA NOVA ★★★

Delite na:
Jan Plestenjak po umiku z odrov: Nimam želje hoditi po tujini
Priljubljeni glasbenik si bo, kot je zaupal v pogovoru, vzel leto in tri mesece odmora. Andraž Lazič

V vse bolj odmevnem podkastu Avtomat, ki ga vodi priljubljeni TV-voditelj David Urankar in kjer med drugim govorijo (tudi) o avtomobilih in mobilnosti, je bil gost glasbenik Jan Plestenjak, ki je v iskrenem in prijetnem pogovoru razkril, da je to njegov zadnji intervju pred dolgim premorom, ki bo trajal vse do velikega koncerta v Stožicah jeseni prihodnje leto. Čeprav sta se večinoma pogovarjala o motorjih in avtomobilih, pa je pogovor nanesel še na glasbo, Slovenijo in koronavirus. »Zdaj med epidemijo sem opazil, da so na sceni bili vsi panični in so z ihto na Instagramu in Facebooku objavljali koncerte s kavča, samo da jih ne bi kdo pozabil. Hmmm, najprej ... nobeden od nas ni tako pomemben, da bi se z nami ljudje zelo obremenjevali. Vsaj jaz tako o sebi razmišljam. Nihče v Sloveniji se trenutno ne pogovarja ravno veliko o mojem novem komadu niti o meni, saj imajo sami dovolj drugih problemov ... Očitno pa nekateri medijski ljudje vseeno mislijo, da so dobri za glavne teme. Ljudje imajo otroke, položnice, zdravstvene domove, treba je zaslužiti in preživeti,« je v pogovoru z Urankarjem dejal Jan Plestenjak, ki se trenutno ne vidi v medijih.

https://scontent.flju1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/101685732_3962033373838127_8234866896860610560_o.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=6e5ad9&_nc_ohc=xQaUd1MbIWoAX9A8QdO&_nc_ht=scontent.flju1-1.fna&oh=70bbdc02137294c28eeb81f90f2c9242&oe=5EFD40B9

In kaj bo počel med premorom? »Dokončal bom album in se pripravljal na koncert, ki bo v Stožicah oktobra 2021. Ob tem bom fizično treniral, da bom znova v formi in da se bom dobro počutil, poleg tega pa bom odkrival lepote Slovenije, saj nimam želje hoditi po tujini. Slovenija je noro lepa, zato tu maksimalno uživam,« je sklenil Plestenjak, ki si zna vzeti čas zase, in če ni potrebno, ne rine z glavo skozi zid, kot to počno premnogi.

david-urankar, jan-plestenjak
David Urankar in Jan Plestenjak sta spregovorila tudi o aktualni problematiki.
Andraž Lazič