Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Trumpovemu sinu zamrznili Twitter

kl, 29.07.2020 10:30:17

Širil je tvit zdravnice, ki verjame v demonsko spermo, nezemeljsko DNA in zdravilo za Covid-19.

Delite na:
Trumpovemu sinu zamrznili Twitter
Donald Trump Jr. mirror.co.uk/getty/twitter

Donald Trump Jr., najstarejši sin ameriškega predsednika, je po mnenju Twitterja na svojem profilu objavil "zavajajoče in potencialno škodljive informacije" o Covidu-19

42-letnega poslovneža so utušali, potem ko je delil tvit zdravnice iz Teksasa, češ da je protimalarično zdravilo hidroksiklorokin tudi zdravilo za Covid-19.

"Za Covid-19 obstaja zdravilo. Zbudi se, Amerika!" je tvitnila zdravnica, Donald mlajši pa je to objavil. Ker to ni res (zdravila za Covid-19 namreč še ni), so na Twitterju zato Donaldov račun, ki mu sledi malo manj kot 6 milijonov sledilcev,"zamrznili". Profil je bil sicer viden, vendar predsednikov sin ni mogel čivkati, dokler spornega tvita ni umaknil.

Trditev, da je hidroksiklorokin zdravilo za Covid-19 je namreč zavajajoča. Pred dnevi je Svetovna zdravstvena organizacija sporočila, da so raziskave te učinkovine kot potencialnega zdravila za Covid-19 ustavljene, ker se je kljub nekaterim v začetku domnevno obetavnim rezultatom izkazalo, da hidroskiklorokin nima učinka pri zdravljenju Covida-19.

Twitter je eno od družbenih omrežij, ki sledi zavajajočim informacijam in lažnim novicam na splošno in preprečuje njihovo objavo.

Isti čivk je na svojem profilu delil tudi Donaldov oče, predsednik ZDA. Vendar njegovega profila zaradi pomembnosti Tweeter ni zamrznil, tako da je Donald starejši lahko nemoteno čivkal naprej, so pa odstranili sporni tvit.

Zdravnica, ki verjame v demonsko spermo, nezemeljsko DNA in zdravilo za Covid-19

Zdravnica iz Houstona, ki je prva objavila sporni tvit, ki sta ga kasneje delila ameriški predsednik in njegov sin, je postala zvezda politično desno orientirane ameriške internetne srenje. "Morate videti", je ob delitvi njenega videa zapisal Donald Trump Jr.

immanuel_stella_youtube.JPG
Stella Immanuel
youtube

Doktorica Stella Immanuel, sicer pediatrinja in verska ministrantka, je sicer že dlje časa znana po svojih milo rečeno bizarnih trditvah v zvezi z medicino in drugimi temami. Tako na primer trdi, da so ginekološki problemi žensk, posebej ciste na jajčnikih posledica sanj o seksu z demoni in čarovnicami.

Trdi tudi, da sodobna medicina pri zdravljenju uporablja DNA nezemeljskega izvora in da znanstveniki razvijajo cepivo proti religioznosti. In čeprav je sama že obiskala ameriški kongres, meni, da vlado poleg ljudi vodijo tudi "plazilci" in druga nezemeljska bitja.