Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Tilen Lotrič - mojster glasbenih odrov, mojster slaščic

Alesh Maatko, 01.05.2020 15:29:52

★★★ REVIJA NOVA ★★★

Delite na:
Tilen Lotrič - mojster glasbenih odrov, mojster slaščic
Od slovenskih pevk si želi oder deliti z Nino Pušlar. Luka Blatnik

Mladi glasbenik z izjemnim glasom Tilen Lotrič, ki nas je s svojim glasom presenetil v šovu Slovenija ima talent, je pred dnevi izdal že četrto skladbo, na katero je zelo ponosen. Poleg tega je še bolj ponosen na svojo ekipo, ki deluje kot dobro namazan stroj. A glasbenik ni izvrsten le na glasbenih odrih, odlično se znajde tudi v domači v kuhinji, iz katere diši daleč naokrog. Še posebej, ko je čas za ameriške palačinke, ki jih zmanjka v hipu ...

Če začneva s preteklo veliko nočjo, ko ste na veliko barvali jajčka, nas zanima ali ste tudi kaj spekli?

O ja, seveda. Orehovo in kokosovo potico, prato, kolač. Hrane je bilo res dovolj za vse. (smeh)

Menda zelo radi pečete, kajne? Kaj vse znate pripraviti, kaj je vaša specialiteta, ki se ji nihče ne more upreti?

Prav imate. Poleg preprostih palačink se zelo rad lotim peke kolačev, tort, sladoledov, posebnih mini sladic in še bi lahko našteval. No, še vseeno pa mi od vsega najbolje uspejo ameriške palačinke.

Ker smo zadnje tedne doma, kaj vse počnete, kako se kratkočasite, glede na to, da živite precej blizu naravi?

Ker moj dom obdaja lepa narava, vsak dan izkoristim za sprehod in poslušanje glasbe v naravi. Seveda pa kljub karanteni moj urnik dela ostaja, le da je ta zdaj virtualen. Svoje učence učim prek Skypa in dnevno poslušam akademska predavanja. No, tudi pred karanteno sem vadil doma, in sicer petje, klavir, tako da to ostaja isto. Je pa zdaj več časa za pisanje pesmi, učenje novih skladb in besedil, za pospravljanje in še bi lahko našteval.

tilen-lotrič
Glede na to, da njegov dom obdaja lepa narava, vsak dan izkoristi za sprehod in poslušanje glasbe v naravi.
Luka Blatnik

Pred nekaj dnevi ste izdali novo pesem Vino. Predvidevamo, da ste ljubitelj te žlahtne kapljice, za katero minister za zdravje opozarja, da mora biti v mejah normale?

Gre za mojo četrto pesem. Ime nosi po opojni pijači, ki si jo privoščim redko, a jo imam rad. Prisegam bolj na sladka, bela vina. Pesem je nastala zaradi moje želje po malem kozarčku vina, a ker sem bil na koncertu in mladi voznik, sem se ji odpovedal. Je pa tako na poti domov v avtu zato nastal nov singel Vino.

Nova pesem je bolj poskočnih ritmov, bodo takšne tudi naslednje pesmi?

Vsak umetnik potrebuje nekaj časa, da se najde, seveda pa se radi preizkušamo v novih zvrsteh in slogih. V nastajanju so že nove vrhunske skladbe, ki pa naj ostanejo še malo skrite. Komaj čakam, da mine karantena in skupaj z vami zapojem novo pesem Vino tudi v živo, na odrih.

Kako pomembno vam je besedilo ob melodijah? Se tudi sami kdaj preizkusite v pisanju ali celo skladanju?

Besedilo, melodija in emocija – to so trije dejavniki, ki skladbo naredijo močno. Vedno želim, da je vse troje dovršeno, zato sodelujem z res odlično ekipo. Za melodije poskrbi moj producent Nino Ošlak, za besedila Igor Pirkovič, čustva pa pesmi dodam jaz. (smeh) Do zdaj se v pisanju še nisem preizkusil, saj sem bolj izvajalec kot pa kompozitor, a vseeno sem se tokrat za pesem Vino malo izzval in napisal refren tega novega živahnega komada.

Nastopili ste v šovu Slovenija ima talent, vas zanima še kakšen šov ali pa glasbeni festival?

Kot pevec si zelo želim nastopiti na kakšnem od naših glasbenih festivalov, tako da če se bo pojavila priložnost in bomo imeli pravo pesem, zakaj pa ne.

Na svojem koncertu ste na odru stali z gostjo Nušo Derenda. S katero glasbenico si še želite stati na odru ter zakaj?

Ja, s svojo idolko sem si že kar nekajkrat delil oder. Kot gostja pa je Nuša Derenda nastopila na mojem velikem koncertu v Besnici lani decembra. Od slovenskih pevk si želim oder deliti z Nino Pušlar, saj jo zelo spoštujem, vsakič me prevzame s svojimi pesmimi in karizmo ter z enkratno ekipo. Njen glas … ne mine leto, da ne bi obiskal vsaj treh njenih koncertov. (smeh)

tilen-lotrič
V prostem času se zelo rad loti peke kolačev, tort, sladoledov ter posebnih mini sladic.
Luka Blatnik

Kaj pa skok v narodno-zabavne vode, glede na to, da ste že sodelovali s poskočnim Dejanom? Vas bomo kdaj slišali v kakšni poskočni polki ali nežnem valčku?

Zanimivo vprašanje. Pravzaprav sem v teh vodah začel. Pet let sem prepeval v narodno-zabavnem ansamblu. Za to izkušnjo sem zelo vesel. Dala mi je veliko kilometrine na odru, tam sem se tudi navadil, kako je peti po šest ali sedem ur na noč. (smeh) Če pa bi še kdaj pel v ansamblu oziroma takšno zvrst, zakaj pa ne. Takšno glasbo imam rad, tako da če se kdaj ponudi kakšen zanimiv projekt, zakaj pa ne, pustimo času čas.

Kaj vse vas čaka po koncu izolacije? Kaj boste najprej naredili?

Kava v središču Ljubljane in nakupovanje. (smeh) Seveda pa noro pogrešam oder, bend, ljudi, tako da komaj čakam, da se vidimo na kakšni zabavi in skupaj zapojemo mojo novo pesem Vino. Do takrat pa imate super priložnost, da se naučite besedilo, videozgodba vas čaka na YouTubu, v njem pa nastopa tudi Jan Klobasa, zmagovalec šova Kmetija. Kaj pa počne v spotu, si lahko ogledate kar sami. (smeh)

Če končava malce drugače, kaj vas je nazadnje najbolj osrečilo, nasmejalo ali pa vam polepšalo dan?

Najbolj me razveselil odziv na novo pesem. Občutek, ko med kosilom na radiu zaslišiš svojo pesem, je res izjemen. Seveda pa me v tem času razveseljujejo prijatelji in družina, brez katerih bi bili dnevi res dolgočasni.

★★★ REVIJA NOVA ★★★