Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Slovenska igralka zlahka obvladuje kariero in štiri otroke!

Andreja Comino, 21.01.2018 17:01:29

Igralka in režiserka Tijana Zinajić velja za eno najbolj duhovitih slovenskih umetnic, ki ji zlepa ne zmanjka navdiha.

Delite na:
Slovenska igralka zlahka obvladuje kariero in štiri otroke!
Revija Zvezde

Večino ga črpa iz lastnega življenja, saj je mama kar štirim otrokom. Kar nekaj domislic iz njenega pestrega življenja pa je tudi v novi nanizanki Mame, ki je nastala po istoimenski gledališki predstavi.

Tijana Zinajić ima starejše tri otroke z igralcem Matijo Vastlom, s katerim sta dolgo veljala za sanjski par. Povezalo ju je gledališče, skupaj sta nanizala kar nekaj uspešnih projektov, eden najuspešnejših pa so bili njuni trije otroci, fantje s tipičnimi slovenskimi imeni: Tone, Pavle in Ivan. »Tone (Anton) je bilo družinsko ime po moji in Matijevi strani, Ivan je lepo ime samo po sebi, za Pavleta, ki pomeni mali, pa sem mislila, da bo moj zadnji otrok,« pravi Tijana. Ker sta se oba z Matijo izogibala medijem in nista želela govoriti o zasebnem življenju, dolgo nismo vedeli, da sta se razšla in da sta našla novi ljubezni. Ona se je čez čas zaljubila v precej mlajšega filmskega ustvarjalca Gregorja Andolška, ki je lepo sprejel njene fante, skupaj pa sta dočakala tudi tako želeno deklico Rozo. »Ime Roza se je vleklo od prvega do zadnjega otroka, saj sem vsakič upala na punčko. Zdaj pa imam del košarkarske ekipe in luštno navijačico,« se smeji Tijana, ki je najbolj vesela, ko je skupaj s svojimi otroki.

Ptički bodo kmalu začeli zapuščati gnezdo

»Fantje so pridni in jih zanima veliko stvari. Najmlajša, ki bo šla to jesen v šolo, pa že zdaj kaže, da bo precej 'gajstna',« pravi in dodaja, da njeni otroci niso bili nikoli problematični ter da so se zlahka dogovorili, kar je želela. »Zdaj so starejši v puberteti in vidim, kako se to spreminja. Starejša dva, ki sta že v srednji šoli, sta mi precej zrasla čez glavo. Počasi me že potrebujeta na drugačen način od preostalih. Zavedam pa se, da bom svoje starejše ptičke počasi morala spuščati iz gnezda. To bo zame večji zalogaj od vzgoje majhnih otrok.«

Tijana Zinajić in Gregor Andolšek
Po ločitvi od Matije Vastla je Tijana Zinajić našla novo ljubezen – precej mlajšega Gregorja.
Revija Zvezde

Zaupajmo same sebi

»Mame so že na začetku zmedene od teh vplivov in nenehnega spraševanja, kaj je prav in kaj ne. Pri tem pa pozabljamo na materinski nagon. Če se uspeš umiriti in biti v redu sam s seboj, boš znal tudi vzgajati. To, kako je prav, te lahko tudi ovira. Ne trdim, da ni treba širiti svojih znanj, vendar ne slepo slediti vsaki modni muhi. Pri vzgoji sem naredila vse mogoče napake, vendar se preteklosti ne da popraviti. Zdaj jih delam vse manj. Do napak je prihajalo zato, ker sem dolgo živela s slabo vestjo, kaj sem včeraj naredila narobe, in potem je bil pokvarjen še današnji dan. Zdaj se trudim vsak dan sproti. Ko se kdaj začnem smiliti sama sebi, me otroci hitro spregledajo. Takoj se spomnim, da nisem prav nič uboga. Otroke poskušam vzgajati s svojimi dejanji. Tudi tako, da si, ko sem utrujena, brez slabe vesti doma privoščim tudi počitek. Za neke stvari sem stroga, denimo glede hrane in obnašanja do ljudi – da se vedno pozdravi, reče prosim in hvala ter pogleda v oči. Dobro pa mi gre tudi to, da je treba biti do sveta sprejemljiv in prav nič obsojati,« je razkrila skrivnosti materinstva ta nekonvencionalna ženska.

Preberite tudi: Tina Maze tolaži Andreo Massija. Kliknite TUKAJ!