018mv Dobra karma

»Če je moški do žensk preveč prijazen, se to ...

princ harry, meghan marklejpg Svet24.si

FOTO: Za Harryja in Meghan bo vsega konec 1. ...

melania trump bozic nacrti tw1 Reporter.si

Poglejte, koga vse je Melania pripravljena ...

starejša ženska Svet24.si

»Tega vam ne bomo plačali. Pa čeprav bo zaradi ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

Telefoni z barvnim e-papirjem?

RAČUNALNIŠKE NOVICE, 11.02.2020 16:00:41

Elektronski papir, elektronsko črnilo ali e-ink je tehnologija, ki omogoča veliko berljivost vsebine, sproščujoče branje in majhno porabo električne energije.

Delite na:
Telefoni z barvnim e-papirjem?
hisense px

Doslej se je ta tehnologija uporabljala predvsem za bralnike elektronskih knjig, zdaj pa vse bolj prodira tudi na druga področja. To so pred kratkim dokazali tudi pri kitajskem podjetju Hisense, saj so pripravili nadvse zanimivi barvni e-papir, ki bi ga lahko uporabljali celo za izdelovanje zaslonov za pametne mobilne telefone.

20180831-135234-1024x768-1.jpg
HISENSE
pr

Novi barvni e-papir so inženirji podjetja Hisense že uporabili za izdelavo prototipa zaslona za pametne mobilne telefonije. Čeprav se ta še ne more primerjati s klasičnimi zasloni, je novost že dovolj »zmogljiva«, da lahko prikazuje videoposnetke. Tovrstni zasloni lahko trenutno prikažejo le do 4.096 barvnih odtenkov, zato vsaj v bližnji prihodnosti ne bodo nadomestili klasičnih zaslonov. To pa bi se lahko spremenilo že v nekaj letih, saj inženirji na tem področju še niso rekli zadnje.

img_0011.jpg
HISENSE
pr

Uporaba e-papirja za pametne mobilne telefone bi nedvomno veliko pripomogla predvsem k daljši avtonomiji delovanja naprav. Z uporabo tovrstnih zaslonov bi se namreč avtonomija njihovega delovanja podaljšala na kar štiri dni, kar je danes seveda nepredstavljivo. Verjamemo, da bomo o inovativnem zaslonu podjetja Hisense zagotovo slišali veliko tudi v prihodnosti.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 3. 16.1.2019