vesolje Dobra karma

Kozmične povezave: vsak planet ima v vsakem ...

kondomi Svet24.si

Zbirali so stare kondome, jih prevreli in ponovno ...

IMG_1361 Reporter.si

Kdo komu daje inštrukcije? Miro Petek in Bojan ...

bencin, gorivo, bencinski servis Svet24.si

Vlada uvedla liberalizacijo cen goriv

andrej-vizjak Necenzurirano

Vizjak in Južna prijatelja tudi v denarju ...

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

Josip Drabik Njena.si

Ljubezen po domače: Tudi Josip ni neznanec malih ...

Številni slavni so zamrznili profile na Facebooku in Instagramu

kl, 16.09.2020 09:02:29

Številni slavni so zamrznili svoje profile na družbenih omrežjih in tako protestirali proti sovražnemu govoru in dezinformacijam, ki se širijo po spletu.

Delite na:
Številni slavni so zamrznili profile na Facebooku in Instagramu
Akcija #StopHateForProfit twitter

"Zelo mi je všeč, da se z vami lahko povežem preko Instagrama in Facebooka, vendar ne morem molčati, dokler ti platformi še naprej dovoljujeta širjenje sovraštva, propagande in dezinformacij," je na svojih profilih zapisala Kim Kardashian.

Akciji #StopHateForProfit (Stop sovraštvu zaradi profita), v kateri bodo za en dan "zamrznili" svoje profile na družabnih omrežjih se je pridružilo veliko slavnih, med drugim tudi pevca Katy Perry in Shawn Mendes in igralci Mark Rufallo, Ashton Kutcher ter Sacha Baron CohenSlednji je na svojem profilu pozval Facebook naj preneha širiti sovraštvo, laži in zarote, ki "podžigajo naše družbe".

Zamrznitev profilov na družabnih omrežjih je organizirala ameriška koalicija za državljanske pravice, ki združuje več nevladnih organizacij.

Že pred mesecem dni so organizirali enomesečni bojkot oglaševanja na Facebooku, potem ko je Ameriko in svet pretresla smrt Georgea Floyda zaradi nasilja policista ob aretaciji. Tej akciji se je pridružilo več kot 1.200 podjetij, med drugimi tudi Addidas in Ford.

Tokratni prostest je pridobil še več pozornosti javnosti prav zaradi vključitve znanih in slavnih, posebej Kim Kardashian, ki ima največ sledilcev na Instagramu (188 milijonov) in je tudi velikokrat plačana za promocijo izdelkov. Kot je nekoč izjavila, so ji za eno samo objavo na Instagramu ponujali tudi milijon dolarjev.

Družba Facebook se na kampanjo še ni odzvala in vprašanje seveda je, ali jo bo enodnevna "zamrznitev" sploh prizadela. Verjetnost za to je majhna. Prejšnja kampanja je sicer povzročila majhen zdrs vrednosti njegovih delnic na borzah, ki pa se je kmalu spet popravil.