900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Številni slavni so zamrznili profile na Facebooku in Instagramu

kl, 16.09.2020 09:02:29

Številni slavni so zamrznili svoje profile na družbenih omrežjih in tako protestirali proti sovražnemu govoru in dezinformacijam, ki se širijo po spletu.

Delite na:
Številni slavni so zamrznili profile na Facebooku in Instagramu
Akcija #StopHateForProfit twitter

"Zelo mi je všeč, da se z vami lahko povežem preko Instagrama in Facebooka, vendar ne morem molčati, dokler ti platformi še naprej dovoljujeta širjenje sovraštva, propagande in dezinformacij," je na svojih profilih zapisala Kim Kardashian.

Akciji #StopHateForProfit (Stop sovraštvu zaradi profita), v kateri bodo za en dan "zamrznili" svoje profile na družabnih omrežjih se je pridružilo veliko slavnih, med drugim tudi pevca Katy Perry in Shawn Mendes in igralci Mark Rufallo, Ashton Kutcher ter Sacha Baron CohenSlednji je na svojem profilu pozval Facebook naj preneha širiti sovraštvo, laži in zarote, ki "podžigajo naše družbe".

Zamrznitev profilov na družabnih omrežjih je organizirala ameriška koalicija za državljanske pravice, ki združuje več nevladnih organizacij.

Že pred mesecem dni so organizirali enomesečni bojkot oglaševanja na Facebooku, potem ko je Ameriko in svet pretresla smrt Georgea Floyda zaradi nasilja policista ob aretaciji. Tej akciji se je pridružilo več kot 1.200 podjetij, med drugimi tudi Addidas in Ford.

Tokratni prostest je pridobil še več pozornosti javnosti prav zaradi vključitve znanih in slavnih, posebej Kim Kardashian, ki ima največ sledilcev na Instagramu (188 milijonov) in je tudi velikokrat plačana za promocijo izdelkov. Kot je nekoč izjavila, so ji za eno samo objavo na Instagramu ponujali tudi milijon dolarjev.

Družba Facebook se na kampanjo še ni odzvala in vprašanje seveda je, ali jo bo enodnevna "zamrznitev" sploh prizadela. Verjetnost za to je majhna. Prejšnja kampanja je sicer povzročila majhen zdrs vrednosti njegovih delnic na borzah, ki pa se je kmalu spet popravil.