ženska pomlad Dobra karma

TO je bolj pomembno, kot tuhtanje, kdaj bo težkih...

inja zalta Svet24.si

Inja pozvala k medsebojni pomoči in kritikom ...

PER-upokojenci trgovina nemcija-reuters Reporter.si

Nemški izhod iz karantene: dalj časa bi v ...

maske Svet24.si

Poveljnik Civilne zaščite: Tudi po dobavah ...

20200303-00993114 Necenzurirano

Razkrivamo vladni trik za zvišanje ministrskih ...

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

2_Nuša Rojs Njena.si

Nuša Rojs spet z Mijom

Šokantno - Je Charlie Sheen posilil 13-letnika?!

T. J., 20.03.2020 09:47:19

V dokumentarnem filmu, ki ga je ustvaril nekdanji otroški zvezdnik Corey Feldman, se je pojavilo več imen moških, ki naj bi ga kot otroka spolno nadlegovali, njegovega prijatelja Coreyja Haima pa celo posilili. Med temi imeni se je znašel tudi razvpiti igralec Charlie Sheen!

Delite na:
Šokantno - Je Charlie Sheen posilil 13-letnika?!
Charlie Sheen Profimedia

Igralec, pevec in aktivist Corey Feldman je v 80. letih prejšnjega stoletja v Hollywoodu blestel kot priljubljen otroški zvezdnik. Med drugim je igral v kultni fantazijski komični grozljivki Gremlini, nič manj kultni družinski pustolovski komediji Guniji, pustolovski drami Ostani z menoj, ki je nastala po romanu 72-letnega pisatelja Stephena Kinga, in komični grozljivki Izgubljeni fantje. Med snemanji je Feldman, ki bo sredi julija dopolnil 49 let, spoznal svojega stanovskega kolega, vrstnika in soimenjaka, kanadskega igralca Coreyja Haima (1971–2010). Med njima se je hitro razvilo tesno prijateljstvo. Že v avtobiografiji Coreyography, ki je izšla leta 2013, je Feldman prvič omenil spolno nadlegovanje in zlorabe v filmski industriji, leta 2017 pa je napovedal dokumentarni film o tej temi in razkril prva imena domnevnih storilcev.

corey feldman 1.jpg
Corey Feldman je z dokumentarnim filmom (My) Truth: The Rape of 2 Coreys dvignil ogromno prahu.
Profimedia

Je bil vpleten tudi Charlie Sheen?

Svojo napoved je uresničil in pred kratkim so v Los Angelesu premierno predvajali njegov dokumentarec, ki ga je naslovil (My) Truth: The Rape of 2 Coreys (Moja resnica: Posilstvo dveh Coreyjev). V njem je navedel seznam moških, ki naj bi njega in njegovega prijatelja Haima spolno zlorabili, ko sta bila še otroka. Najbolj znano in razvpito ime na tem seznamu je nedvomno Charlie Sheen. Igralec, ki je bil nekoč pravi kralj škandalov, naj bi na snemanju romantične komične drame Lucas, ki je premiero doživela marca 1986, takrat komaj 13-letnega Haima posilil med dvema stanovanjskima prikolicama, v katerih so bivali igralci in člani snemalne ekipe. Po poročanju tednika Entertainment Weekly in tudi novinarke Amy Kaufman, ki piše za dnevnik Los Angeles Times in je prisostvovala projekciji, je Feldman v dokumentarnem filmu v solzah povedal, kaj vse mu je Haim razkril pred svojo smrtjo. Razgovoril se je o grozljivih podrobnostih posilstva, ki naj bi ga Sheen izvedel kar sredi belega dne. »Kdorkoli bi šel lahko takrat mimo, vsak bi to lahko videl,« naj bi dejal Feldman.

corey feldman 2.jpg
V obdobju, ko je blestel kot otroški zvezdnik, med drugim v kultnem filmu Ostani z menoj, naj bi bil Feldman (na fotografiji drugi z desne) žrtev spolnega nadlegovanja.
Profimedia

Pojavlja se veliko imen

Te obtožbe, ki letijo na račun 54-letnega Sheena, nekdanjega zvezdnika priljubljene humoristične serije Dva moža in pol, pa pravzaprav niso nič novega. Feldman je te hude očitke, povezane s Sheenom, namreč v javnosti razkril že leta 2017, a je njegov šest let starejši stanovski kolega vse obtožbe vztrajno zavračal. Pri tem mu je nekako pomagala celo Haimova mama, v Izraelu rojena obdelovalka podatkov Judy Haim, ki je leta 2017 gostovala v pogovorni oddaji Dr. Oz in v njej izjavila, da ne verjame, da je bil Sheen tisti, ki je spolno zlorabil njenega sina. Judy je v povezavi s spolno zlorabo navedla drugo ime, in sicer Dominick Brascia. Gre za leta 1957 rojenega igralca, režiserja in producenta, ki je leta 2018 umrl.

corey feldman 5.jpg
Prizor iz filma Lucas (z leve proti desni: Kerri Green, Corey Haim in Charlie Sheen), ki je izšel leta 1986 in med snemanjem katerega naj bi Sheen posilil Haima.
Profimedia

Poleg Sheena je Feldman, ki je od leta 2016 poročen s Courtney Anne Mitchell, svojo že tretjo ženo, v dokumentarcu omenil še nekaj drugih imen domnevnih spolnih nadlegovalcev, o katerih je govoril tudi v svojih intervjujih leta 2017. Med njimi sta lastnik nočnih klubov Alphy Hoffman in njegov nekdanji menedžer Jon Grissom, ki je prestal šestmesečno zaporno kazen in se znašel na seznamu ameriških spolnih prestopnikov. Feldman pa je okrivil tudi Martyja Weissa, prav tako svojega nekdanjega menedžerja.     

corey feldman 3.jpg
Igralec trdi, da je njegovega dobrega prijatelja, žal že pokojnega Coreyja Haima, med snemanjem romantične komične drame Lucas posilil njegov soigralec Charlie Sheen.
Profimedia

Rad bi opogumil druge žrtve

V dokumentarcu je do besede prišla tudi 37-letna Susannah 'Susie' Feldman, Feldmanova nekdanja žena, ki je zelo dobro poznala Haima. Susie je s svojo izpovedjo podkrepila očitke na računa Sheena. »Povedal mi je, da je bil na snemanju filma Lucas kot majhen deček posiljen,« je pojasnila, kaj ji je kot tesni prijateljici zaupal Haim, in dodala: »Najprej je rekel, da je to storil njegov soigralec, potem pa mi je povedal, da je bil storilec Charlie Sheen.« Feldman je pojasnil, da bi s svojim dokumentarnim filmom rad predvsem opogumil ostale žrtve spolnega nadlegovanja in zlorab. »Upam, da bo film drugim žrtvam vlil moč, da se bodo javile. Zdaj mora namreč priti do plimskega vala. Potrebujemo plimski val pravičnosti. Potrebujemo plimski val resnice. Potrebujemo plimski val poguma,« so na televiziji Fox News citirali Feldmana, ki je še dodal: »Resnica mora preživeti. Otroke moramo rešiti.« Mimogrede, to, da so dokumentarni film premierno predvajali ravno v teh dneh, ni naključje. Pred nekaj dnevi, natančneje 10. marca 2010, je namreč minilo okroglih deset let od smrti Coreyja Haima. Čeprav so bili sprva številni prepričani, da je vzel prevelik odmerek mamil, saj se je dolgo bojeval z odvisnostjo, je obdukcija pokazala, da je bila za komaj 38-letnega nekdanjega otroškega zvezdnika, ki so ga pestile tudi težave s srcem in jetri, usodna pljučnica.

corey feldman 4.jpg
V dokumentarcu je do besede prišla tudi njegova nekdanja žena Susannah 'Susie' Feldman, ki je bila Haimova dobra prijateljica.
Profimedia