Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Slovo mojstra iz kulinaričnega podzemlja

L. P., Zvezde, 19.06.2018 10:01:04

Komaj smo si opomogli po novici, da je izjemno uspešna ameriška oblikovalka Kate Spade naredila samomor, se je le nekaj dni zatem enako poslovila še ena uspešna medijska osebnost: priljubljeni kuharski mojster, avtor in TV-obraz Anthony Bourdain.

Delite na:
Slovo mojstra iz kulinaričnega podzemlja
Anthony Bourdain je veljal za velikega entuziasta, drznega popotnika in inovativnega kuharskega mojstra, ki je življenje zajemal s polno žlico. Profimedia

Med snemanjem nove serije za CNN ga je v njegovi sobi negibnega našel francoski kuhar Eric Ripert – obesil naj bi se s pasom kopalnega plašča. Njegov samomor je enako kot v primeru Kate Spade šokiral mnoge, kajti Bourdain je bil znan kot zabavljač, pustolovec in človek z izjemnim življenjskim poletom – pa vendar depresija ne izbira, hkrati pa jo je mogoče zelo dobro skrivati.

bourdain 2.jpg
Ena zadnjih skupnih fotografij Anthonyja in njegovega dekleta, igralke Asie Argento
Instagram

Bourdain je v življenju izkusil skoraj vse, kar se je izkusiti dalo: kariero vrhunskega kuharja je začel kot pomivalec posode in že takrat doživel vse mogoče, od zasvojenosti z drogami in divjega popivanja do podkupovanja dobaviteljev živil – o tem je napisal knjigo Strogo zaupno: Prigode iz kulinaričnega podzemlja, ki je prevedena tudi v slovenščino. Pozneje, ko je bil že priznan kuhar, je potoval po svetu, ljudem predstavljal tudi kulinarične tradicije marginaliziranih skupnosti, komentiral politično dogajanje, vodil številne oddaje in še naprej pisal. Zaradi neverjetnega entuziazma nad tem, kar je počel, in izrednega talenta za pripovedovanje zgodb so ga ljudje oboževali.

Zadnja leta je bil Bourdain v zvezi z igralko Asio Argento, ki se je na njegovo smrt odzvala na Twitterju. »Anthony se je stoodstotno predal vsemu, kar je počel. Njegov briljanten, neustrašen duh se je dotaknil mnogih in jih navdihnil, njegova dobrota pa ni poznala meja. Bil je moja ljubezen, moja skala in zaščitnik. Resnično sem pretresena.«

Preberite tudi: Boleče slovo znanega Slovenca. Kliknite TUKAJ!