901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Valentina Smej Novak bo to naredila za svojega sina!

Revija Zvezde, 29.08.2018 09:01:33

Prvi šolski dan ni stresen samo za otroke, temveč tudi za njihove starše. Nekateri od njih se, kot recimo Valentina Smej Novak, ki bo letos v šolo pospremila še tretjega od svojih otrok, držijo starih običajev.

Delite na:
Valentina Smej Novak bo to naredila za svojega sina!
Valentina Smej Novak in njen prvošolček Nikolaj. Mare Vavpotič/M24

»Čeprav je pred nami še nekaj brezskrbnih dni, se naš najmlajši Nikolaj že zaveda, da bo kmalu konec svobode,« pravi ponosna mamica Valentina Smej Novak.

Preberite tudi: Razočarana Zvezdana Mlakar. Kliknite TUKAJ!

»Njegovi občutki glede šole so mešani. Doma imamo še dva srednješolca, ki ne spadata ravno med tiste, ki bi šolo oboževali, kar ni nič nenavadnega. Sicer pa Nikolaja žene neka radovednost, prisotno je malo strahu in tudi radovednosti, kako bo v šoli. Kupili smo že najnujnejše, šolsko torbico pa je Nikolaju kupila njegova edina teta Veronika. Moj edini pogoj je bil, da bo torbica lahka. Šolo lahko vidimo iz našega stanovanja, a smo sina vpisali v drugo, ki je oddaljena sto metrov, zato se bo moral zjutraj malo razmigati. To podpiram, saj menim, da ne moreš šole ves čas imeti pred očmi. Letos bomo Nikolaja sicer do šole še spremljali, a ga kljub temu navajali na samostojnost. Prvi šolski dan pa bom Nikolaju za zajtrk spekla tudi makovo potico, kar narekuje star prekmurski običaj. Žal ga ne bo mogla izpolniti moja mama, ki bo prav takrat na dopustu, zato sem ji morala obljubiti, da bom jaz nadaljevala tradicijo. Sicer pa Nikolaju običajno pripravljamo krepke zajtrke, med katere spadajo tudi ocvrta ali kuhana jajčka, kruh z marmelado in še marsikaj.«